Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2016 20:38
PavlaHS

XXX.XXX.185.81

Koza jsme dali asi před měsícem špatné seno. Druhý den, se mi trochu nezdála, nicméně myslela jsem že je to říje a připustili jsme ji. Další den se naježila, pak strašně zhubla. Od té doby měla dietu, seno má teď krásné zelené, liz, podestýlku slámou a je to asi měsíc. Už dáváme i normální jídlo ale moc nechce. Vypadá že zůstala březí. Taky jsme ji odčervili pastou (nevím přesně název). Pořád to není ono, málo žere. Oves jí jen z ruky a všechno jen tak trochu. Bobky má ukázkové, průjem celou dobu neměla. Posledních pár dní se mi zdá že hodně učůrává. Říje to asi není, už je o týden později a spíš mi připadá na zánět, svaly kolem zadku pořád zatnuté. Myslela jsem že potratí ale zatím nic. Setkali jste se někdy s gynek. zánětem nebo zánětem močového ústrojí ? Nateklé to nemá, čisté, jen často čůrá a přikrčuje se. Co byste radili ? Myslela jsem, že zkusím jiné odčervení a vyšetřit bobky ? Sehnat doktora je tady těžké, možná po novém roce, jinak je tady takový co moc s kozami nemá zkušenosti, dal nám ADE a něco žlutého, to jsme jí píchli, trochu lepší ale pořád to není OK. Je k něčemu vyšetřit bobky ? Kromě toho zatnutého zadku je jinak celkem pružná, neleží.

30.12.2016 22:05
farmarb

XXX.XXX.209.126

Vypadá to na ledviny... Pokud je to prvnička a navíc březí, tak to nejspíš nezvládne. Přeji Vám, aby to bylo něco jiného. Chce to vyšetřit od SCHOPNÉHO veterináře!

Přidejte reakci

Přidat smajlík