Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anna 144

9.1.2017 12:15
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Dobrý den,

zajímalo by mě, zda existuje výkup na kozí mléko a kolik jsou ochotní zaplatit. Chtěla bych si oficiálně založit kozí farmu. Kozy chováme již léta, ale nikdy jsme to nedělali oficiálně. Chlívy máme zkolaudované pro chov hospodářských zvířat a chystáme se postavit malou mléčnici. Legislativa je mnohem náklonější k prodeji mléka než k mléčným výrobkům. Děkuji za každou radu.
Anna.

9.1.2017 14:52
agentka

XXX.XXX.4.255

Mám schválený prodej mléka i sýrarnu... ale přiznám se že nevím zda mohu prodávat do výkupu (u nás asi ani takový výkup ofiko na kozí není - nebo o něm nevím - a ta cena kterou by dali za mléko by asi byla dosti nízká) - je to tak že můžete prodávat jen ze dvora - konečnému spotřebiteli - když už mám sýrarnu tak mohu prodávat i pasterované mléko a dodávat i do různých menších obchůdků, jezdit na trhy... - je rozdíl mezi schválenou sýrárnou a registrovanou - tam je právě rozdíl v objemu výroby a kam je možno prodávat - ale komu povolí jen mléko tak ho může dle mého prodávat jen z domu a přímému spotřebiteli - někde to je ve vyhlášce.

Anna 144

10.1.2017 08:57
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Děkuji za info. Budu si muset vyřídit sýrárnu. Když jsem počítala, tak kravské mléko, které by mlékárná vykoupila není až tak výhodné. Musela bych mít alespoň 7 karv a to je už hodně kusů a mléko vykupuji za pár korun. Přece jenom kráva a koza je něco jiného. Krávu jsme s manželem měli a co se náročnost týče nesrovnatelné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík