Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den mám jarní 2016 ovečky otec ZW a matka VF.Obě jsou vzhledově ZW, jaké budou asi jehnata když jsou obahněna beranem VF?A ještě jeden dotaz stará VF okolo 12let v pohodě jen na zadní pravé noze má nehybný kotník nemá to napuchlé ani zraněné prostě s ním nehýbe.paznecht v pořádku meziprstí taktéž, jen je jak tank.Už minulou zimu měla problémek s přední nohou trochu kulhala ale po jehnatech se to dalo do pořádku.Je to už zřejmě věkem jen se pták jak pokud máte staré ovce a zima?

To by řekla bodlinka nebo jiný vet, ale nemůže i ovce trpět artrozou? Jestli se to nějak v souvislosti s náročností pro organismus při tvorbě plodu nemůže odrážet na kostech (odvápnění)...?

napsal(a):
To by řekla bodlinka nebo jiný vet, ale nemůže i ovce trpět artrozou? Jestli se to nějak v souvislosti s náročností pro organismus při tvorbě plodu nemůže odrážet na kostech (odvápnění)...?
Taktéž jsem tak přemýšlel, ale viděl bych to na šlachu nebo tak nějak.Nechci kvůly tomu volat veta.Tet jak je sníh tak ani moc nejde ven s ovčína byt ona je vůdce stáda a také největší tulačka.Tedy byla, ale asi je i dost těžká s těma jehnatama co nosí.

Kdyby to byla koza (nemám ovce, tak mě berte s rezervou, jen pro inspiraci), řekla bych si, že už dlouho asi nevydrží. Nemyslím, že se s tím dá cokoliv udělat. Nějaké rentgen, operace apod. z různých důvodů nepřicházejí v úvahu. Jestli je schopná aspoň takového pohybu, že se dojde nažrat a napít, a jestli porodí a snad ještě i odchová mláďata, svůj úkol splnila. Já bych ji i nechala, dokud bude jakkoliv schopná se trochu hýbat a přežít o vlastní snaze, dokud nepřijde její čas. Jestli máte psy, bude jim potom jedno, jestli jste ji porazil nebo odešla sama. Maximálně jí možná můžete přidat lněné semínko kvůli kloubům a něco s vápnem na kosti, asi se tím nic nezkazí.

Ale to ona ještě za suchým chlebem peláší i když je poslední a její chůzoběh je jak kdyby měla sádru na kotníku.Doufám že jak se okotí tak bude dobrá, ale asi je to pro ni poslední zima.

A nema treba nad meziprstim takovej ten vridek s hnisem zaschlym? Me ted pajdala jedna, meziprsti jakz takz cajk, nejak to nesmrdelo. Mela ale na vsech tyhle vridky, tak jsem to vymackal, postrikal dezinfekcej. Dva dny predtim jsem ji ale pro jistotu meziprsti vystrikal savem proti plisni. Ted uz je asi tejden ok. Mela to ale na predni pravy.

napsal(a):
A nema treba nad meziprstim takovej ten vridek s hnisem zaschlym? Me ted pajdala jedna, meziprsti jakz takz cajk, nejak to nesmrdelo. Mela ale na vsech tyhle vridky, tak jsem to vymackal, postrikal dezinfekcej. Dva dny predtim jsem ji ale pro jistotu meziprsti vystrikal savem proti plisni. Ted uz je asi tejden ok. Mela to ale na predni pravy.
Ne úplně vše v pohodě jen s tím kotníkem nehýbe je to už tak deset dní.Asi si to někde nějak natáhla nebo co, to už nějak stará doklepe.Pojedu očkovat psi tak se veta zeptám.

napsal(a):
To Savo je nápad! Myslím dobrý. Profesor mi ho doporučil na vymáchání drštěk proti zápachu a na tohle je dobrý taky. Možná bychom měli založit vlákno K čemu všemu se hodí Savo .

napsal(a):
To Savo je nápad! Myslím dobrý. Profesor mi ho doporučil na vymáchání drštěk proti zápachu a na tohle je dobrý taky. Možná bychom měli založit vlákno K čemu všemu se hodí Savo .
Však savo také pěkně smrdí?

napsal(a):
Však savo také pěkně smrdí?
Jo, to jo, ale mně řezník řekl, že je mám vymáchat v chloru, aby nesmrděly. A já nevěděla, kde ten chlor vzít. No a právě tady na ifauně jsem dostala radu - Savo. Pak se musí dršťky ještě důkladně máchat ve vodě, aby se toho Sava zbavily.

napsal(a):
Jo, to jo, ale mně řezník řekl, že je mám vymáchat v chloru, aby nesmrděly. A já nevěděla, kde ten chlor vzít. No a právě tady na ifauně jsem dostala radu - Savo. Pak se musí dršťky ještě důkladně máchat ve vodě, aby se toho Sava zbavily.
Já je dám do staré pračky trocha jaru program na 60 a po hodiněapůl jsou jak s alabastru.To samé z střevama, akorád je pak trochu hlavolam je rospléct jinak super.

Mno, pokud vím, tak byla nějaká kauza, že Savo lidi pili, aby se pročistili od parazitů... takže evidentně se dá použít na úplně všechno...

To byl humor.) Ovce uz ale nekulha. To muzes nekdy zkusit a dat vedet
napsal(a):
No já úplně zapomněl vám dát další radu-poznateček. Údajně se ty dršťky čistí nehašeným vápnem - zalít dršťky vodou a přidat zednický žufan nehašeného vápna. Ta reakce s vodou údajně ty dršťky taky vyčistí. Možná to už tehdá někdo radil. Už nevím.

lilo
napsal(a):
Fangle je prapor... u nas se tomu rika Fanka
No trochu jste změnily téma ale alespon jsem se něco dozvěděl.

Hehe uplne nejlepsi je na jizni morave nevim jestli i jinde oznaceni pro myslim sestrenici švíca... nejspis z nemeckyho schwester?

No nevim jestli je horsi prebrat mluvu nebo geny. Je to skoro jedno. To je zase nase nareci, natesti tomu ale vetsina republiky rozumi, jelikoz se jedna vetsinou o tu koncovku nebo predponu, ne o uplne jiny pojmenovani predmetu atd.

Morava je stat ve state prece to nejsou cesi, bez urazky, zenu mam z moravy a slysim to casto :) My jsme cechacci, zpivame, natahujeme a tak. A s tema nackama... ve vysledku kdyz na to dojde tak jsme vsichni nacci ne?
Do příště laskavě naučit nazpaměť!
.....my tady totiž máme všechno co na světě máš rád.....
https://www.youtube.com/watch?v=2Ns3NZlDQg4.

napsal(a):
Taktéž jsem tak přemýšlel, ale viděl bych to na šlachu nebo tak nějak.Nechci kvůly tomu volat veta.Tet jak je sníh tak ani moc nejde ven s ovčína byt ona je vůdce stáda a také největší tulačka.Tedy byla, ale asi je i dost těžká s těma jehnatama co nosí.
Super ovce se zbrchala a zas jede jak parník.

Skvělé, dobrá zpráva .

napsal(a):
Skvělé, dobrá zpráva .
Tak jsem se radoval předčasně dnes večer ležela před ovčínem a nemohla už vejít do vnitř.Tak jsem ji postavil na nohy a pomalu dovnitř došla s mou pomocí, stála a za hodinu když jsem ji kontroloval ležela, spřímená hlava a přežvikovala.Zítra ji dám do samostatného oddělení atmá klid sama na sebe.Je těžká má v sobě určitě dvě jehnata už má nalété vemeno, věřím že pokud v pohodě porodí tak se zbrchá ale to je jen mé toužebné přání.V pondělí zavolám veta at ji píchne nějaký životabudič pokud teda bude ještě v neděli ráno na živu.Ale evidentně jí nic není jen ty spropadené nohy!No je stará ale ještě jsem to chtěl skusit jestli nedá ovečky po ní do chovu.Zíra budu moudřejší.

Držím palce.

napsal(a):
Držím palce.
Bohužel dvě jehnata mrtvá jak ona to rozhodne zítřek.

poučení pro všechny - včas brakovat...

napsal(a):
poučení pro všechny - včas brakovat...
Brakuju ale tahle byla na dožití.No už to má za sebou.

Blbé, ale takový je život. A smrt. Nějak přijít musí. A ta Vaše ovce asi žila spokojeně, když měla tu čest být na dožití.