Uživatel s deaktivovaným účtem

Před časem jsem ke kamerunské jehničce dostala i vykastrovaného berana. Zítra ho čeká cesta do mrazáku. Problém je, že je velmi plachý, tak mě napadlo, že by třeba pomohlo, kdybych mu něčím zakryla oči. Pomůže to? Bojím se, že bude panikařit a bojovat o život ze všech sil a když nic neuvidí, že se zklidní. Nebo se pletu?

napsal(a):
Před časem jsem ke kamerunské jehničce dostala i vykastrovaného berana. Zítra ho čeká cesta do mrazáku. Problém je, že je velmi plachý, tak mě napadlo, že by třeba pomohlo, kdybych mu něčím zakryla oči. Pomůže to? Bojím se, že bude panikařit a bojovat o život ze všech sil a když nic neuvidí, že se zklidní. Nebo se pletu?
Pomůže rána jatečnou pistolí. střelíte ho mnohem rychleji než byste mu nasadila nějakou pásku nebo pytel, bude ho to stresovat mnohem míň a nebojte se, že by jatečnou pistoli nějak poznal, k čemu to je.
pokud do něj míníte krájet bez omráčení, pak se dopustíte týrání zvířete bez ohledu na nějaké zakrytí.

napsal(a):
Pomůže rána jatečnou pistolí. střelíte ho mnohem rychleji než byste mu nasadila nějakou pásku nebo pytel, bude ho to stresovat mnohem míň a nebojte se, že by jatečnou pistoli nějak poznal, k čemu to je.
pokud do něj míníte krájet bez omráčení, pak se dopustíte týrání zvířete bez ohledu na nějaké zakrytí.
Jateční pistoli použijeme, ale potřebuji ho dostat od ostatních ovcí kousek dál a on dobrovolně nepůjde. Je divoký, všeho se bojí, proto jsem si myslela jestli by nepomohlo to zakrytí.

Nevim jestli je to koser, ale na pozdim jsem porazel bahnici s jeji jehnicej. Vsechny ovce jsem zavrel do chlivka a pak jednu po druhy vytah jen kousek od vrat a v rychlym sledu obe porazil. Nevim jestli jsem ostatnim zpusobil ujmu, ale maj me "radi" porad stejne. Prislo me to lepsi nez je vodit asi 100m na vhodnejsi misto.

napsal(a):
Nevim jestli je to koser, ale na pozdim jsem porazel bahnici s jeji jehnicej. Vsechny ovce jsem zavrel do chlivka a pak jednu po druhy vytah jen kousek od vrat a v rychlym sledu obe porazil. Nevim jestli jsem ostatnim zpusobil ujmu, ale maj me "radi" porad stejne. Prislo me to lepsi nez je vodit asi 100m na vhodnejsi misto.
Mastňáčku o to jde, dostat ho zevnitř ven bez zakrytí nebo se zakrytím. Protože i těch pár metrů bude neskutečně jančit a nechci aby upláchl. Nevím, jestli máme dost síly ho udržet.

Tak ho proste svazte a provedte to co nejrychlejs. Nez s nim zapasit, tak se mu vyplavi more adrenalinu. Jestli chodi na pamlesk, tak mu klidne doprejte posledni sousto.

Už musím jít, jdeme na věc...beru si s sebou lepící pásku na svázaní, hadr na přikrytí očí a nachystám si i kýbl se šrotem, uvidíme, co z toho použijeme...díky za rady. Hezký den.

Slivovicej...
Arus: tak at se dilo podari :) Ta lepici paska to je jak z hororu, nemate provaz? :).

Zalepi :) Taky me to napadlo s tou hubou. No beranek bude mit taky peknej den.
Jo na konec ovecku vetsinou pohladim ( kdyz me pred tim nejaka nenastvala ).

napsal(a):
Slivovicej...
Arus: tak at se dilo podari :) Ta lepici paska to je jak z hororu, nemate provaz? :).
Kupodivu to šlo hladce. Žádný horor se nekonal. Jsem promrzlá, jak ratlík...jdu si dát (po vzoru profesora) slivovičku.

lilo
napsal(a):
A horkou vanu...
Lilo, vana musí počkat, ale dojde na ni