Martin103

XXX.XXX.42.4
Dobrý den, dneska je to první den co koze vytéká z pochvy kapky krve a asi i mlezivo. Vemeno je čím dál větší. I ona samá je velká koule... Mohu se zeptat jaké příznaky by ještě koza měla dávat ? Předem děkuji za odpověď...
Také chovám zakrslice...hlenová zátka může vytékat i cca 3 týdny před porodem..ale já mám u mých koz vypozorováno(do 24 hodin po těchto příznacích rodí), že hlenová zátka, zhoustne, je to opravdu viditelné, vemeno se nalije totálně k prasknutí(doporučuji hlavně hlídat vemínko), uvolněné, jakoby rosolovité svaly kolem ocasu, břicho dost poklesne... koza málo žere, pomekává, straní se stáda, hledá si místo na porod...v tu chvíli zavírám do seníku, aby měla klid a do 24 hodin porodí...na konci listopadu mi porodila jedna trojčata, do 15 hodin po těchto příznacích, před týdnem do velkých mrazů porodila druhá dvojčata..ráno jsem přišla, koza vemeno nalité k prasknutí, stála bokem od koz, hlenová zátka dosti viditelně vytékala, večer kolem šesté mi kozena porodila...
Martin103

XXX.XXX.42.4
canka
napsal(a):
Také chovám zakrslice...hlenová zátka může vytékat i cca 3 týdny před porodem..ale já mám u mých koz vypozorováno(do 24 hodin po těchto příznacích rodí), že hlenová zátka, zhoustne, je to opravdu viditelné, vemeno se nalije totálně k prasknutí(doporučuji hlavně hlídat vemínko), uvolněné, jakoby rosolovité svaly kolem ocasu, břicho dost poklesne... koza málo žere, pomekává, straní se stáda, hledá si místo na porod...v tu chvíli zavírám do seníku, aby měla klid a do 24 hodin porodí...na konci listopadu mi porodila jedna trojčata, do 15 hodin po těchto příznacích, před týdnem do velkých mrazů porodila druhá dvojčata..ráno jsem přišla, koza vemeno nalité k prasknutí, stála bokem od koz, hlenová zátka dosti viditelně vytékala, večer kolem šesté mi kozena porodila...
Dobrý den, momentálně jsem za ní byl. A už mečí bolestí od kuzlete ve vnitř. I pochva se jí otevíra... Takže každou chvíly to začne.
Martin103

XXX.XXX.42.4
lilo
napsal(a):
A opul noci se narodila kozi princezna... :) tak co jak to dopadlo.
Vypadalo to tak nadějně... A stále nic... Vemeno už je napuštěné dosti... Stále z ní vytéká hlen...
Doufám že to bude co nejdříve.
Martin103

XXX.XXX.42.4
lilo
napsal(a):
Aha... takze to uz je nejspis pase... zvladli jste to porodit ?
Omlouvám se, že jsem neodpověděl. A stále ne... Neporodily...