Zdravím vás dámy a páni.
U dojnej kozy sa mi začalo zvárať mlieko. V štátnom veterinárnom ústave bolo zistené, že v mlieku sú bakteriálne zárodky zlatého stafilokoka. Koza bola preliečená, mlieko sa už nezvára, ale pri opakovanej kontrole bolo zistené, že stafilokok tam stále je. Riešili ste niekto tento problém s úspešným koncom? Vopred vďaka za vaše informácie.
S pozdravom
Simako.
Řešili jsme tento problém u krávy, bohužel s neúspěšným koncem. V současnosti mám podezření u jedné kozy, která měla problém ze zánětem při odstavu. Dostávala atb.,
která se nezdála být úplně účinná a po léčbě dostala do struku ještě ORBENIN extra DC,
který se již nevydojuje. Tak že mléko na rozboru již nebylo. Musím počkat na laktaci,
jestli v léčené půlce vemana nastane.
Zlatý stafylokok je velmi odolný a rezistentní k řadě atb. V mléčné žláze dokáže
být ukrytý v malých abscesech, nebo mízních uzlinách, kde ho atb nezasáhnou
a při stresu, či jiném oslabení vycestuje a problémy se opakují. Dojnice se zlaťákem
se vyřazují z chovu z důvodu přenosu na další zvířata a přenosu na člověka, kde
může způsobit vážná onemocnění.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nic nezkazíte, když jí ještě poskytnete lehkou kůru s protizánětlivými účinky. Česnek, do krmiva přídavek koriandru, zázvoru, kurkumy, celer, drcený hřebíček, ze sušených řebříček, šalvěj (i když snižuje tvorbu mléka, ale má velmi silné protizánětlivé účinky). Nemůžete tím nic zkazit a zázraky se dějí. A posílit látkovou výměnu lněným semínkem.
Ono keď sa to niekde zapuzdrí je to problém vyriešiť, lebo účinné látky ktoré prijíma sa do toho zapuzdreného ťažko dostanú. Jedna moja mala staf. aureus v nose a asi jej tam robil nejaké drobné abscesy lebo nemohla naplno nosom dýchať, v lete ked boli horúčavy jej to neúplné dýchanie obzvlášť vadilo. Vet skúsil 3 či 4druhy atb, ale sám vravel že ak je to zapuzdrené tak moc nepomôžu ani nepomohli. Ja som vyskúšala rôzne prírodné "kúry" či už dennodenné podávanie medvedieho čerstvého cesnaku, či už kapucínkových listov, cesnaku, kurkumu, nejaké byliny a iné. Nos stále napoly upchatý(bez výtoku). Treba to ešte skúsiť riešiť lokálne.
Citujem čo písala Miška Lussy v príspevku "MMS"
"Zdravím všechny, musím se podělit o další zkušenost s novější verzí MMS - CDS2. Po čtrnácti dnech aplikování do struku CDS2 jsme u kozičky vyléčili Stafylokoka v mléku a ve vemeni. Dnešní laboratorní výsledky mi to potvrdili. Chtěla bych tímto z celého srdce poděkovat paní Kristýně, která mi toto poradila a CDS2 mi poslala. Můžu všem vřele doporučit.".

To jsou radosti! nezkousel jste nekdo zviratum zkrmovat echynaceu?
Dotaz na stravu

XXX.XXX.221.231
Ten kdo máte s tím stafilocockem problém, zkrmujete cukrovou řepu, nebo něco jiného co obsahuje cukr? nedostávají nemocná zvířata náhodou více pšeničného šrotu, nebo dokonce mouky pro lidi?
Musí se vyjít z toho, že zlatý stafilocock jen osídlil to co pro něj bylo připraveno. Dokonce tam snad podle jistých teorií mohl vzniknout (což není podstatné). Chyba se pravděpodobně táhne již od rodičů če ještě dále. Když dnes přenašeč zmizí a ostatní zvířata budou živena a opatrovávna tak jak potřebují a vyžadují, tak aby podobný mikroorganismus neměl živnou půdu tak se neukáže. Dokonce věřím, že na nevhodné půdě se nerozmnoží ani když přenašeč, postižený tvor, zůstane v dosahu. Pokud však nevhodná půda nevznikne tak by existence nemocného kusu, roznašeče, mohla být klíčová.
Je s tím ale spojena i léčba antibiotiky a ostatní lékařské zásahy. Stafilokok není zkrátka problém, je to následek, přirozený proces. Bohu žel následek kterého se nemusíme být schopni zbavit a který se může šířit i na další v zásadě ne ideálně zdravá zvířata, tam kde má vhodnou živnou půdu.

To MMS je zajímavé, asi bych to zkusila, pokud bych takový problém měla.
Ještě malá poznámka, která nesouvisí s dotazem. Je mi velmi příjemné, když se osoby, které tu diskutují, nestydí samy za sebe, trochu představí sebe a svá zvířata. Vím, že to není tak na všech diskusích a vážím si toho, co tu je.
simako
napsal(a):
Ďakujem za Váš príspevok. Veľmi nerád, ale po pôrode asi dám mlieko ešte raz na rozbor a v prípade pozitívneho nálezu, ju bude treba vyradiť z chovu. Teraz už je zasušená.
S pozdravom
Simako.
Předpokládám, že když jste dělali vyšetření mléka v SVU, že jste kozu přeléčili
podle výsledků citlivosti na atb. Přesto, že je koza již zasušená, mohl by jste ji
do obou struků, nebo alespoň do půlky, ve které byl zánět aplikovat
Orbenin EXTRA D.C. Podle veterináře je to nejůčinnější co pro kozu můžete
udělat. Při neúspěšné léčbě následuje aplikace lugolu do nemocné poloviny
vemene. Takto se řeší nevyléčitelné záněty a po ukončení laktace vyřazení.

moonika
napsal(a):
Ja, tej mojej spomínanej, ale bez efektu. (čerstve stonky olistené zakvitnuté).
ALe neni echynacea leciva snad az po trech letech a hlavne koren? Budu se muset zeptat bylinkare od kteryho kupuju to moje piticko.
napsal(a):
ALe neni echynacea leciva snad az po trech letech a hlavne koren? Budu se muset zeptat bylinkare od kteryho kupuju to moje piticko.
Ten ypsilon ma až bolí Ja to mám staré rastliny(korene) Vždy zužitkujem nadzemnú časť, aj tá je liečivá ale najúčinnejší je koreň. Ale nechcela som ho dávať, keď ho dáte do úst a chvíľu žujete, začne vám to trnúť v ústach a začne sa tvorit veľmi veľké množstvo slaných šumivých slín a nie a nie skončiť tak som s tým kozu nechcela stresovať, kto vie ako by reagovala. ale u králikov mi podávanie zakvitnutej vňate vyrazne znížilo množstvo chorých a mŕtvych králikov keď som tu mala myxu.(ale aby sme tú tému nezaplácali iným).