Bláznivý kamerunský kozel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bleška Niki

27.1.2017 09:42
bleška Niki

XXX.XXX.26.73

Chtěla poradit, získat informace od lidí co mají doma kamerunskýho kozlíka. Moc informací k sehnání není a chovatelé ví stejně nejvíc, jak jinak.
Máme rok starého vykastrovaného kozlíka. Kastrace asi proběhla Ok, protože mezi zadníma packama nemá skoro nic, oproti kozlům nevykastrovaným, kteří si to tahají jak vemínkosmajlík Ale nějak pořád nepřichází klid co by měl být s vykastrovaným kozlem. Trká pokaždé když se mu cokoliv znelíbí nebo nemá náladu, teď už začal po nás skákat, a odrbávat jako když se prskají kozy a on si je namlouvá.
Všude čtu jaký jsou kamerunský kozy + kozlové mírumilovní, ale náš kozel je jediný zvíře kterýho se u nás celkem bojím, protože když s ním třeba jdu na zahradu (na vodítku, začne tak vyvádět, že by mě normoš strkal neuvěřitelným způsobem).
Je to prostě povaha, kozla, nebo jdu na něj špatným způsobem, či má prostě nějaké pubertální období? Za každou radu i informaci budu moc ráda.

27.1.2017 10:14
dadu

XXX.XXX.61.94

Sice vám neporadím, ale napíšu toto: Nevím, kde to vzniklo, ale z mých zkušeností kamerunky teda fakt v žádném případě mírumilovná zvířata nejsou Holanské kozy ano.

bleška Niki

27.1.2017 10:15
bleška Niki

XXX.XXX.26.73

S holandskýma kozama zkušenost nemám, ale náš kamerun fakt jako mírumilovný kozel nevypadá smajlík

27.1.2017 10:17
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja bych vedela kde to vzniklo.. porizenim si naprosteho darmozrouta... k cemu je potreba vykastrovany kamerusnky kozel... napada me jedina vec pichnout a dat do mrazaku...

bleška Niki

27.1.2017 10:27
bleška Niki

XXX.XXX.26.73

Taky názor...

27.1.2017 12:12
lilo

XXX.XXX.201.210

Sice je ten nazor dost drsnej zvlast pro hobiky... tj pro chovatele koz bez uzitku...ale to co ten kozel zkousi je jen o tom co mu dovolite... je to o tom co se tu casto stane s berany, kteri jsou vychovani jako lahvacci, pripadne vymazlene ne na zabiti... samec kozel, beran, musi mit respekt... musi vedet ze jste silnejsi a pak si na vas nebude dovolovat ale to neznamena ze kdyz se k nemu otocite zady ze to nezkusi...zkratka vy ted muzete presne tusit ceho je ten vas zmetek schopnej a podle toho se zaridit... bud se ho budete bat a nebo se pro priste vybavite poradnym klackem kterym ho zduchnete do boku, pripadne prerazite po pateri... pripadne ho capnete za rohy a povalite po zemi... musite mu hold ukazat ze se ho nebojite ze jste silnejsi a on vam da chvili pokoj... dokud bude urazenej a dokud to nezkusi znova... asi tak... ono je hezke chovat zviratka a mit z nich radost ale ke stadovemu se musite chovat jako ve stade... ne jako k sobe rovnemu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2017 12:48

Uz jsem to tady jednou mozna psal, tak omluva za opakovani. Ded jednou privez z vejstavy nejaky extrovniho berana, nejspis to byl merinak. Co ho doma "rozbalil" tak chvilku na to zautocil na v tu dobu prtavou moji tetu. Dostal po hlave a prisel o kozich :) A ze byl drahej to teda byl. Udelal bych to stejny. Muj soucasnej beranek to zkusil nekdy minulej tejden kdyz jsem ho osvobozoval ze samotky. Srouboval jsem zady k nemu tak me drcnul do kolena zezadu. Dostal cocku a za odmenu svobodu a dve ovci panny. Pricitam to tomu, ze do jeho prostoru jsem chodil kazdej den abych naplnil krmelec a dal vsem vodu. Jinak jako vetsina nevidim moc vyznamu v tom drzet si doma kastrata - vyjimku bych videl tak u manzela pokud uz mate rodinku v plnem poctu :).

bleška Niki

27.1.2017 14:40
bleška Niki

XXX.XXX.26.73

Vykastrovaný je proto že jsme ho nechtěli na chov.Po kastraci míň smrdí a měl by být klidnější, což není. taky ho občas přetáhnu když už je to moc, akorát asi málo, protože ho to nijak nebere.
Jen by mě zajímalo jak je možný že je takový, když obecně je psáno o kamerunech, jaký jsou to kliďasové jasně je o dáno povahou. Na jednu stranu je v pohodě, chodí na vodítku, vše ok, pak má zkrat a začne bláznit.

27.1.2017 14:42

Zadnymu samcoj az na par subvyjimek by se nelibilo chodit na voditku... jeste tak psi ty jsou cvicenim uslapavany od mala.

bleška Niki

27.1.2017 14:47
bleška Niki

XXX.XXX.26.73

Jiné řešení více méně nevidím, je zas na druhou stranu společenský takže jakmile jdeme na zahradu, řve a chce jít taky, dokáže vyřvávat třeba hodinu i dýl, na vodítku je přivázanej na kůlu a pase se nedaleko od nás a je plně spokojenej. na volno ho pustit na zahradě nemůžeme, sežral by na co by přišel. A jak to bylo psaný o tom urážení když dostane, tak takhle uraženej je když ho nevezmeme sebou smajlík

27.1.2017 15:46
lilo

XXX.XXX.201.210

:) samci at jsou ci nejsou vykastrovani take vice reaguji na zeny... na jejich cyklus... berani jsou udajne agresivnejsi... nevim jak kozli...

bleška Niki

27.1.2017 17:30
bleška Niki

XXX.XXX.26.73

Je možný všechno. Mě se zdá že má nějakou vývojovou fázi. Dřív v pohodě šel na vodítku, všechno pohoda, jen když jsem mu vzala od čumáku kytku kterou mi žral tak trknul, nebo prostě nějaká situace která se mu fakt nelíbila. Teď je to tak 14 dní, tak ho vezme na vodítko a hned po mě začne skákat, kousat a když ho odtrhnu zuří a trká. Tak tajně doufám že je to jen období něco jako puberta a všechno se zas srovná.
Taky jeden čas měl když byl menší že k němu nešlo ani pořádně vlézt se senem a pitím a hned trkal. běhal jak šílenej po výběhu div neprorazil díru a s velkým trkáním nezdrhnul. To ho už taky přešlo, teď jakmile si ho přestanu všímat a dám ho do výběhu je klid. Teď když k němu jdu tak nic nedělá, prostě jen když ho vezmu ven na vycházku.

8.7.2017 12:29
kajik.lukas

XXX.XXX.72.41

Pokud jsou ti kamerunští kozlové takoví divoši tak jakto že jsou tyto kozy v zoologických zahradách v dětských koutcích.

8.7.2017 14:05

Asi mi nějak uniklo, jestli stojí sám, nebo má nějakého kozího kamaráda?
To by totiž byl asi největsší kámen úrazu, jestli je sám. Nikoho jiného na poměřování sil a celkově na vyblbnutí se, prostě nemá...

Jinak jak už tu zaznělo - pozdě bycha honit. Pokud jste si ho rozmazlili, tak se není čemu divit, že se roztrkal.
Já mám kastráty dva - berana masného křížence (5 let, od jehňátka) a kozla (4 roky). Oba jsou mazlíci a nikdy u nich agresivita neproběhla. Ani v době říje samic, ani když k nim dám samce na připuštění holek. Ale je to jistě kus od kusu.

Zkusila bych ho spacifikovat, jak to u zaznělo, ale pokud nepomůže "přeprání", tak bych taky volila mrazák. Ona přeražená holeň nohy, na které máte plně přenesenou váhu, Vám za to, že je to "mazlíček rodiny", nestojí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík