Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kakao

28.1.2017 18:55
Kakao

XXX.XXX.37.147

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat zkušenějších, mají kozy očkovat? Pokud ano, tak na co a jak často...

Děkuji všem za odpověď.

28.1.2017 20:36
lilo

XXX.XXX.201.210

Osobne jsem proti jakemukoliv ockovani neni prokazano ze to imunitu opravdu vytvari... naopak je cim dal tim pravdepodobne ze ji to likviduje... pravdepodobnost ze vam koza zajde na tetanus je rozhodne nizssi nez se se vam nekde obesi, nadme, nebo chcipne na zacerveni... to jest muj nazor...

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2017 20:46

lilo napsal(a):
Osobne jsem proti jakemukoliv ockovani neni prokazano ze to imunitu opravdu vytvari... naopak je cim dal tim pravdepodobne ze ji to likviduje... pravdepodobnost ze vam koza zajde na tetanus je rozhodne nizssi nez se se vam nekde obesi, nadme, nebo chcipne na zacerveni... to jest muj nazor...

Není prokázáno?

Pasteur rotuje v hrobě...

ale jako jo, kozy chcípají na jiné věci než tetanus, ale když potom nějaká na ten tetanus pojde, člověku je to líto, že zrovna proti tomu mohl něco udělat.

28.1.2017 21:50
lilo

XXX.XXX.201.210

Kdyz se bodlinko zacnete do hloubky zajimat jake prinosy ockovani ma tak pochopite ze jakykoliv zakrok do prirozeneho procesu je kontraproduktivni...

28.1.2017 22:00

lilo napsal(a):
Kdyz se bodlinko zacnete do hloubky zajimat jake prinosy ockovani ma tak pochopite ze jakykoliv zakrok do prirozeneho procesu je kontraproduktivni...

Stačí zkouška z imunologie jako důkaz zájmu?

Pokud je očkování kontraproduktivní narušení přirozeného procesu, pak je potřeba zrušit celou medicínu a nechat všechno na přirozeném výběru.

28.1.2017 22:37
profesor1

XXX.XXX.192.98

lilo napsal(a):

Už i Věra Chytilová tohle věděla a proto teta Stejskalová volala : " Bohušu, koza sa ti oběsila" a né " Bohušu, koza ti chcípla na tetanus"

Nevím kolik stojí očkování, konkrétně třeba na ten teanus, ale za ty roky co neočkuji, jsem ušetřil majlant.
A mezi námi děvčaty, tohle je složitá debata a asi na dlouho.

29.1.2017 08:43
moonika

XXX.XXX.156.47

Očkujem tetanus, odporúčam, Načo zbytočne stratiť nejaké zviera? Určite by som nespochybňovala tetanovku. Kamarátka chovateľka odkedy očkuje už sa odvtedy s prípadmi tetanu nestretla, dovtedy pár prípadov bolo. A pre tých ktorí intenzívne krmia obilím a pod. aj očk. na ostatné klostrídie, aj keď si myslím že je rozumnejšie kŕmiť tak aby sa clostrídie spôsobujúce enterotoxémiu nepremnožili, +voľný prístup k pufru a pod.
https://www.youtube.com/watch?v=AC4q1d5aDSs.

29.1.2017 09:19
lilo

XXX.XXX.201.210

Ano priznavam jsem zastancem prirozeneho vyberu... jelikoz na tetanus chcipne zas jen to cemu ta bakterie prolomi obranyschopnost...ockovani povazuju za obrovsky omyl steje tak jako pestovani chimer... a umele oplodneni... pro nasledne generace s nedozirnym dusledkem... a je jen otazka casu kdy se to projevi... ono je doba uspokojeni potreb ted hned... a pro kousek okamziteho stesti se zapomina na stesti trvale... strach je dobrej byznisplan..

29.1.2017 09:24
moonika

XXX.XXX.156.47

Mnohí by sme nemali žiadne zvieratá keby sme všetko ponechali iba prirodzenému výberu. Aj kusy s dobrou imunitou občas potrebujú nejako pomôcť a je to v našom záujme im pomôcť, nevravím konkrétne o očkovaní.

29.1.2017 09:32
lilo

XXX.XXX.201.210

Moonika s tim souhlasim... jde o to nebyt uplnej diletant v hygiene a nepodcenovat peci o ne...

29.1.2017 09:53
agentka

XXX.XXX.4.255

Lidi kdo nezažil nepochopí a bude remcat... já si to odžila a kdybych neoočkovala tak mám prd a ne stádo koz... pošlo mi jich asi 5 jednu jsme zachránili (v mém profilu hodně dávno jsem v příspěvcích o tom i psala...) bylo to hned v začátcích chovu přišlo se na to že je to tetanus tak se oočkovalo a očkuji pravidelně a od tý doby na tetanus nic nepošlo - zajímavé že... takže asi tak každého volba. JInak taky nejsem zastánec všelijakých nesmyslných lidských očkování ale teda bez tatanu bych si to já nelajzla ani u sebe ani u své rodiny... a věřím že nikdo... tak proč to nezajistit i zvířatům... jinak kde je kůň nebo tam někdy byl tak tam spory tetanu přežívají a přežívají hodně dlouho...stačí si o tom počíst.

29.1.2017 11:51
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když se mě jehňata rodila venku, tak mě sem tam na tetanus nějaké chcíplo, díky blátivým zimám. Od té doby zastříkávám pupky, i když už je třeba dávno pupek od večera zaschlý, a i když už rodím na slámě.
Pokud má chované zvíže dostatek prostoru a přiměřenou hygiénu, nevidím k očkování důvod.
X krát se mě zvíře zranilo na pastvě, x krát jsem jej zastřihnul při stříhání vlny - pazdnechtů, vždy stačila obyčdesinfenkce. Tak že v tomhle mám jasno

O těch koních jsem to kdysi už slyšel, tak tam asi jo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík