Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemůžu se dočkat tak se ptám jestli jste neměli toto spojení beran VF a ovce ZW.Opačně byla jehnata jak ZW, tak nevím.
Nemam primo kontkretne tuto zkusenost... ale predpokladejte ze to budou dobre dojnice... tj materska linie pro dalsi uzitkove krizeni... podle meho odhadu... mam krizenku VF a Charlolais, a laktaci ma neskutecnou... krasne odchova dvojcata, laktuje treba do 6 mesicu veku...a jeji jehnata jde na ne suffolak tak maji uzasnou zmasilost... rostou lepe jak jedinacek u suffolka.

lilo
napsal(a):
Nemam primo kontkretne tuto zkusenost... ale predpokladejte ze to budou dobre dojnice... tj materska linie pro dalsi uzitkove krizeni... podle meho odhadu... mam krizenku VF a Charlolais, a laktaci ma neskutecnou... krasne odchova dvojcata, laktuje treba do 6 mesicu veku...a jeji jehnata jde na ne suffolak tak maji uzasnou zmasilost... rostou lepe jak jedinacek u suffolka.
Děkuji dobrá informace ještě dotaz pro ty kdo toto spojení měli jaká bude jejich barva jestli jak VF nebo ZW nebo také prskaná?Jinak po několika zkušenostech na VF nedávat prvním rokem masné plemeno berana, jehnata jsou velká a ovce to nemusí přežít, tot moje zkušenost.

Moc smysl tohle spojeni nema. Zw ma uz tak dost mlika a jedno z plemen ze kterych vzesla je i VF. Zmlicnujete kombi mlicnym. Ale budou to aspon povahove hodny ovce.

napsal(a):
Moc smysl tohle spojeni nema. Zw ma uz tak dost mlika a jedno z plemen ze kterych vzesla je i VF. Zmlicnujete kombi mlicnym. Ale budou to aspon povahove hodny ovce.
Jo máte pravdu ZW je vlastně německá VF ale já jsem je připustil beranem VF jelikož chci ještě dvě ovce do chovu poněvač jedna VF je už v důchodu a chci na pastvě VF a ZW ty mám jen dvě jelikož se mě líbí.Pak je budu připouštět beranem TX, jelikož se mě nelíbí bílé ovce připouštěné SF, ty jehnata jsou od pohledu škaredá.

Zw s beranem sf jsou paradni ovce. Marne shanim berana z tohodle spojeni abych ho pustil na moje krizenky. SF dela vzhledove pekny asi jen s cernohlavejma.

napsal(a):
Zw s beranem sf jsou paradni ovce. Marne shanim berana z tohodle spojeni abych ho pustil na moje krizenky. SF dela vzhledove pekny asi jen s cernohlavejma.
Jo to asi ano.SF beran a ZW ovce to může být hodně dobré.ZW ovce jsou mateřsky více plodné než SF ovce.

Dve pekny jehnata bohate staci, vic akorat drbre ovci vemeno. Struky ma jen dva.

napsal(a):
Dve pekny jehnata bohate staci, vic akorat drbre ovci vemeno. Struky ma jen dva.
Jo jo to je pravda.