Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2017 19:46
Anna 1

XXX.XXX.2.30

Dnes odpoledne jsem našla dvě uhynulá jehnata po porodu.Je potřeba ovci dojit ještě se mi to nestalo.Poradte prosím.

7.2.2017 19:51
lilo

XXX.XXX.201.210

Ne jen kontrolujte aby se u ni nerozvinul zanet... zasuste ji... pravdepodobne ani nedoslo k tomu aby se jehnata napila mleziva... take nejspise bude pravdepodobny otok vemene v dusledku naliti... ale do nekolika dnu by to melo ustoupit...

7.2.2017 19:59
lesakm

XXX.XXX.104.26

Anna 1 napsal(a):
Dnes odpoledne jsem našla dvě uhynulá jehnata po porodu.Je potřeba ovci dojit ještě se mi to nestalo.Poradte prosím.

Nadojte si mlezivo a uložte si ho po cca 100ml do mrazáku může se vám hodit jako první pomoc při dalších porodech, akorát potom pozor při rozmrazování, nemělo by se moc zahřívat, max.60°
C...ML.

7.2.2017 20:01
Anna 1

XXX.XXX.2.30

Jehnata určitě nepila byla nejspíš mrtvá uz při porodu...nevím co se stalo děkuji za radu.

7.2.2017 20:11
lesakm

XXX.XXX.104.26

Anna 1 napsal(a):
Jehnata určitě nepila byla nejspíš mrtvá uz při porodu...nevím co se stalo děkuji za radu.

Někdy se stane že se jehňata při porodu uvnitř ovce do sebe zamotají a přetrhnou si pupeční šňůru, následně se udusí a narodí se mrtvá, pokud nejste u toho a včas se nevytáhnou nemají šanci, jde taky o to vystihnout správný okamžik kdy do ovce šáhnout a stejně to nemusí ve finále dopadnout dobře, je to taková loterie, občas se takové věci stávají, a i smrt nakonec k životu patří...ML.

7.2.2017 20:21
lilo

XXX.XXX.201.210

lesakm napsal(a):
Nadojte si mlezivo a uložte si ho po cca 100ml do mrazáku může se vám hodit jako první pomoc při dalších porodech, akorát potom pozor při rozmrazování, nemělo by se moc zahřívat, max.60°
C...ML.

Ja bych si odstrikala mlezivo od ovci ktere porodi ziva jehnata... vim ze se mlezivo muze hodit... ale u uhynu bych mlecnou zlazu nestimulovala... ale to je jen muj nazor...

7.2.2017 20:32
lesakm

XXX.XXX.104.26

lilo napsal(a):
Ja bych si odstrikala mlezivo od ovci ktere porodi ziva jehnata... vim ze se mlezivo muze hodit... ale u uhynu bych mlecnou zlazu nestimulovala... ale to je jen muj nazor...

Mléko bych taky nedojil ale mlezivo bych si vzal je vzácné a může se opravdu hodit k záchraně dalších jehňat, potom se ovce bez dojení sama normálně zasuší, tím že ji jednou podojíte se jí nic nestane, nebo pokud se vám stejný den narodí vícerčata od jiné ovce můžete téhle jedno podstrčit, u toho ovšem záleží jaké máte ovce, jestli vám přijímají cizí jehňata když jim je správně navoníte, někdy to tak v případě potřeby dělám...ML.

7.2.2017 21:28
přezdívka

XXX.XXX.105.195

lesakm napsal(a):
C...ML.

A nerozmrazovat v mikrovlnce!

Přidejte reakci

Přidat smajlík