Beran zwartbles x suffolk poptavka.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2017 10:00

Omlouvam se ze to hazim i sem, dal jsem si sice inzerat ale lina huba...
Shanim berana, beranka krizence po matce cista zwartbles a tatinek cistej suffolik. Postupne chci prejit jen na tyhle krizence.

8.2.2017 11:09
igor

XXX.XXX.96.23

Proč? Nerejpu, jen mne zajímá, co to má přinést?

8.2.2017 11:15

Protoze mam jehnice a chci na ne zkusit berana stejnyho razeni. Jehnice se me libej, jehnata jsou vitalni, rostou rychle. Takze jsem zvedavej jak by dopadlo spojeni.

8.2.2017 11:23
slunecnivrch

XXX.XXX.147.113

Škoda, že jste nesháněl loni, měla jsem tak krásného beránka a pohodáře, ale taky byl poslední z tohoto spojení.Letos už připouštíme VF beranem. uspěšné hledání, bohužel nikoho dalšího kdo by křížil ZW a SF neznám.

8.2.2017 11:28

Shanel jsem, ale nikdo se neozval. Skoda, kdyz nesezenu, tak snad letos se urodi i beranek a toho pouziju na jednu nepribuznou jehnici.

8.2.2017 11:33
igor

XXX.XXX.96.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Protoze mam jehnice a chci na ne zkusit berana stejnyho razeni. Jehnice se me libej, jehnata jsou vitalni, rostou rychle. Takze jsem zvedavej jak by dopadlo spojeni.

Klasický heterozní efekt se v dalších generacích ztrácí. Když už použít ty jehnice, tak by vhodnější bylo použít v otcovské pozici zase suffolka, v další generaci zwarblíka - točit to dokola. To je klasická rotace s využitím hybridizačního efektu.

Ne, že bych chtěl radit - ať si každej dělá co chce.

8.2.2017 11:39

Jj, ja vim, nejde me uz o dalsi zlepsovani vlastnosti, ale spis udrzeni toho co je. O moc "lepsi" by s dalsim suffolkem nebyly a ani pak s dalsim zwartblem. Zajima me konkretne jak dopadne tohle spojeni. Kdyz spatne, tak zustne beran suffolk. Prave po nem jsou jehnata ihned po porodu zivejsi a cilejsi. Zwarbl beran by byl krok zpet.

8.2.2017 11:49
igor

XXX.XXX.96.23

Souhlas. Tak dej pak vědět, jak to dopadlo - odhaduju rozptyl od slabejch přes normální až po pár kvalitních jehňat všech barev a postav.

8.2.2017 11:54

Za rok se ozvu kdyz sezenu berana. Barvy by mely zustat, oboje jsou cernohlavy plemena. I jehnice jsou navlas stejny. A to jedna bahnice byla vic znakovata jedna min. Suffolik to sjednotil. Nevidim moc duvod a ani me nenapada jakou jinou barvu nez cernou a pozdeji hnedou u vlny by mely pak mit.

8.2.2017 13:24
igor

XXX.XXX.96.23

Frís a texel v zwartbleskách, norfolk a south down v suffolkách udělají co? Jestli se to bude pouštět na sebe (F1 na F1) tak by se podle mne měla otevřít původní genetická informace - jestli tě to nepustí, za rok si řekneme, OK?

8.2.2017 13:51

Takhle dalece tomu nerozumim, uvidim.

9.2.2017 09:53
agentka

XXX.XXX.4.255

Mám to opačně matka by měla být suffolk otec plemený zwarbles jehně jedináček 8,7kg :-D tyhle spojení josu fakt perfektní kusy ale tohle už bylo trochu moc.

9.2.2017 10:00
agentka

XXX.XXX.4.255

Ale čistá ta matka není no :) to se bude hledat asi těžko.

9.2.2017 10:04

Je to peknej cvalda, podobnej jako byly ty moje jehnice, ale hledam po cistych rodicich. Ta vase ovecka vypada jako by byla smrncnuta clun forrestem.

9.2.2017 10:09
agentka

XXX.XXX.4.255

Tím určitě ne... kupovala jsem ji už hotovou a je ji už 8 let a forest tu vůbec není otec byl na 100% sufolk a matka její už nebyla čistá sufolka... ale jinak její jehńata jsou každoročně ty největší jak u porodu tak při růstu.

9.2.2017 10:13
agentka

XXX.XXX.4.255

Loni jsem měla i čistou saffolku ale ta zase měla ty jehńata takové pořád malé... jsem ji vyřadila špatně ji rostly netuším proč...

9.2.2017 10:14

Napadlo me to podle cupriny ale to muze byt i merino nebo oxford down nebo i romney. Tyhle jehnata me prijdou zatim nejzivejsi co jsem mel. Muzu porovnavat s cistejma suffolkama, zwarblama a krizencema suffolk s romanovkou a pak jeste romanovka a vychodofriska.

9.2.2017 10:15

Vloni bylo dost sucho aspon tady. V minulejch letech byly jehnata hezci. Ono se to nepodepise jen na aktualne narozenejch ale i na dalsi generaci protoze matky maj horsi pastvu i seno je horsi. Nakonec jeste budeme muset chovat ty somalsky ovce co jsou zvykly na vyprahlou step :).

9.2.2017 10:17
agentka

XXX.XXX.4.255

Já tu zwarblesa dávám taky na vše možné např s romanovkou má krásná živá jehńata a s VF taky - to dává pak takovou barvu :-D viz foto.

9.2.2017 10:19
agentka

XXX.XXX.4.255

A tady romančata ty jsou jak tryskomyši od narození a chytré to jedno pořád ale pořád spí na ovci.

9.2.2017 10:19
lilo

XXX.XXX.201.210

Jakej mela porod?

9.2.2017 10:20
lilo

XXX.XXX.201.210

To jsou pandove... :) predesla otazka patrila k tomu mackovi...

9.2.2017 10:21
agentka

XXX.XXX.4.255

Ta stím velkým... hrozný no... nešlo ven přes pánevní kosti - ovce už netlačila - ale nakonec to dopadlo a už je 10 dní na světě.

9.2.2017 10:21

Me pripadaj jak maly telata :).

9.2.2017 10:24
lilo

XXX.XXX.201.210

agentka napsal(a):
Ta stím velkým... hrozný no... nešlo ven přes pánevní kosti - ovce už netlačila - ale nakonec to dopadlo a už je 10 dní na světě.

Me letos rodila sufolacka... dvojcata.. prvni melo pres 6 kg druhe do 6 kg... neco okolo 12 kilo mimin... a rodilo se ze hlava koukala... kontrakce mi prisli nic moc... nohy uvnitr...

9.2.2017 10:32

Zwarblata maj uz jako mimina vetsi ramec a kdyz se k tomu prida vetsi svalova hmota od jednoho z rodicu tak je na problem zadelano. I proto chci zkusit to oc jde v tomhle vlakne.
Mel jsem vloni cistyho zwarba na zwarblu a taky tezkej porod, raminko se vzpricilo a neslo ven, byl to "muj" prvni tezkej porod. U suffolku jsem nemival nikdy problem a jehnata velky. At teda jednou kdy jsem ovci zavrel pro jistotu pred mrazem do chliva ale byl tam trosku pruvan od okna a doktorka rikala ze ji nejspis ofoukla a vychladla rodidla a tak krasnou jehnicku zripla vejpul. Nikdo u toho nebyl. Byly to dvojcata obe okolo 7kg a na dylku dlouhy jak tejden. Ta druha snad kazdym dnem bude mit druhej vrh.

9.2.2017 11:03
agentka

XXX.XXX.4.255

Je pravda že po zwerblovi jsou dosti vysoká ty jehňata - poseldní se mi narodili čistí berani a taky moc pěkní.

9.2.2017 13:50

Tenkrat byla spis moje chyba ze jsem zapustil telesne nedospelou jehnicic, bylo jim myslim okolo 11 mesicu, uz nemam zaznam.

15.2.2017 11:41

Stale shanim :).

15.2.2017 19:46

Lilo, to máš pravdu, že jsou to panďata.

Právě mám jednu ovečku, kterou jsem si - nejdřív kvůli vtipnému zbarvení - nechala při školce. Nakonec se ukázalo, že to byla opravdu dobrá volba. Ovce je víc spíš pes než ovce. Miluje drbání kdekoli, děti snáší v jakémkoli množství, drží a nechá se obírat... je statečná
Je to způlky masňačka-směska, z půlky plem.ZW. Se zwartblem dál dává černomalovaný jehňata. Ty mě bavěj

Fotka, když byla malá opravdu malá a zkoušela, jestli by se na tom nedalo taky jezdit... holt je po mamince

22.2.2017 09:01

Stale shanim :).

24.2.2017 08:52

Stale stale.

28.2.2017 11:56

Stale stale, nerikejte ze tady neni zadnej krizic tehlech plemen :(.

28.2.2017 17:40
agentka

XXX.XXX.4.255

Takhle to asi hold nikdo nekříží :) můj už má na koulích gumku :-D.

28.2.2017 19:54

Chudak :).

7.3.2017 14:44

Stale shanim...

9.3.2017 09:48

Furt nic

10.3.2017 09:29
agentka

XXX.XXX.4.255

Obnovovat inzerci nebo se optat i na fc jeslti tam jste ve skupině farmáři a farmářky či na hosp. zvířatech tam by možná šance byla.

10.3.2017 10:49

Ja pockam, mam to tady. pak v inzerci a jeste na bazosi. asi to dopadne ze si "vyrobim" plemenika ze svyho, moznosti mam, jen to bude za dyl. aspon si nepritahnu do stada nic nezadouciho.

10.3.2017 11:22
lesakm

XXX.XXX.104.26

Takového plemeníka vám nikdo z producentů plemenných beranů neodchová protože podle plemenářského zákona se plemeníkem může stát pouze beran který má více než 93,75% daného plemene... vše ostatní jsou černoši jejichž použití plemenářská inspekce nepřipouští.ML.

10.3.2017 11:50

Dyt ja vim... ale clovek nesmi byt z kazdyho prihlouplyho zakona kaklej. mam svuj duvod a cil. holt me muj budouci mazlik utece a obskace na co prijde. smula-stane se.
taky necilim na producenty, ale obycejny chovatele. a vubec, jeste na me a mejch pet ovci privolate silenyho kobtroloooora... pst.

10.3.2017 11:51

lesakm napsal(a):
Takového plemeníka vám nikdo z producentů plemenných beranů neodchová protože podle plemenářského zákona se plemeníkem může stát pouze beran který má více než 93,75% daného plemene... vše ostatní jsou černoši jejichž použití plemenářská inspekce nepřipouští.ML.

Máte pravdu. A jak se postupuje při šlechtění a vývoji nového plemene? Musí být nějaká možnost za určitých okolností použít zvíře jistých vlastností, které uznaný plemeník nemá. Nebo jsme se dostali zákonem do slepé uličky, takže už nikdo nic nevyšlechtí, pokud bude dodržovat zákon?

10.3.2017 14:08
Massaro

XXX.XXX.103.6

Tak ono je hlavně nemožné něco s pěti kusy vyšlechtit. K ustálení vlastností je potřeba několik generací a mít z čeho vybírat. Ten rozptyl na začátku prostě bude hodně velký.

10.3.2017 14:13

Massaro napsal(a):
Tak ono je hlavně nemožné něco s pěti kusy vyšlechtit. K ustálení vlastností je potřeba několik generací a mít z čeho vybírat. Ten rozptyl na začátku prostě bude hodně velký.

Jo, to určitě ano. Ale je to vůbec u nás možné? Pro účely výzkumu či šlechtění jsou snad jiná pravidla... Myslím obecně, ne konkrétně určitý chovatel.

10.3.2017 14:13

Jeeeje, doprejte me trochu toho przneni... :).

10.3.2017 14:15

Jeeeje, doprejte me trochu toho przneni... :).

Ale jasně že jo, to není nic proti Vám.

10.3.2017 18:17

To bylo na lesakam a jeho zakony a vyhlasky.

11.3.2017 19:40
lesakm

XXX.XXX.104.26

To bylo na lesakam a jeho zakony a vyhlasky.

Ale to přece nejsou moje zákony a vyhlášky já nejsem poslanec v parlamentu takže těžko můžu nějaký zákon schválit, jen se je jako normální občan snažím dodržovat, víte ono to je celé právě v tom že tady v tom státě si každý dělá co chce zákony skoro nikdo nedodržuje a podle toho to tady taky vypadá, potom si jen každý stěžuje že je tu bordel, který však začíná právě tím nectěním zákona, od toho se to posléze všechno odvíjí, že jsou některé zákony špatné je také pravda ale ty by se měly zrušit a ne že nám úředníci budou radit jak je obcházet to je přece taky špatně. ML.

Tomáš Nevěřící

11.3.2017 19:52
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

11.3.2017 20:25

No pane jo, nenapadlo me ze by si nekdo myslel ze to jsou vase zakony doslova. takhle by to mohlo vypadat, ze vam z toho uctivani zakonu trosku hrablo a ztratil jste ten onen nadhled...

12.3.2017 22:08
lesakm

XXX.XXX.104.26

Ne nehráblo jen koukám co se děje všude kolem, zákony se ctí, uctívá se budha nebo tak něco, nejde o to žít se sbírkou zákonů v ruce to ani reálně nejde a nikdo ani nemůže všechny zákony při jejich počtu znát, kolikrát se v tom nevyzná pořádně ani leckterý studovaný právník ale jde o to že když zákon znám, nebudu ho vědomě porušovat, nebo k tomu ještě nabádat ostatní...ML.

12.3.2017 22:22

lesakm napsal(a):
Ne nehráblo jen koukám co se děje všude kolem, zákony se ctí, uctívá se budha nebo tak něco, nejde o to žít se sbírkou zákonů v ruce to ani reálně nejde a nikdo ani nemůže všechny zákony při jejich počtu znát, kolikrát se v tom nevyzná pořádně ani leckterý studovaný právník ale jde o to že když zákon znám, nebudu ho vědomě porušovat, nebo k tomu ještě nabádat ostatní...ML.

Máte pravdu, ale jsou případy, že někdy bije do očí, jak některý zákon je nesprávný i nespravedlivý. A člověk cítí, že jeho dodržováním tu nespravedlnost jen prohlubuje. Změnu zákona dokáže iniciovat a uskutečnit málokdo, ačkoliv to by bylo správné řešení. Myslím to obecně, ne zrovna o plemenitbě . Vždycky platily nějaké zákony, i po roce 1948.

13.3.2017 00:18
lesakm

XXX.XXX.104.26

Máte pravdu, ale jsou případy, že někdy bije do očí, jak některý zákon je nesprávný i nespravedlivý. A člověk cítí, že jeho dodržováním tu nespravedlnost jen prohlubuje. Změnu zákona dokáže iniciovat a uskutečnit málokdo, ačkoliv to by bylo správné řešení. Myslím to obecně, ne zrovna o plemenitbě . Vždycky platily nějaké zákony, i po roce 1948.

O totáči se nebavím to už je snad za námi a úplně mi to jednou stačilo, i když, kdoví co nás čeká po volbách, máte pravdu ze některé zákony jsou špatné ale ty se prostě musí zrušit, problém je v tom že tady je každý politik mistr světa ve všem a nikdo není ochoten přiznat že udělal chybu a zrušit špatný zákon, místo toho jsem se osobně setkal s tím že mi sami státní úředníci navrhovali cesty jak špatné zákony obejít, tak kde potom jsme, oni moc dobře vědí že jsou špatné ale místo toho aby sami iniciovali zrušení nebo změnu tak vám poradí jak to s odpuštěním ojebat (a to je asi důsledek té totality kdy tady 40let nesměl nikdo říkat že je snad něco špatně), vy si necháte poradit a posléze vám jejich kolega přijde na kontrolu a dá vám flastr, to je asi zase ta blbá česká cestička která povede akorát tak do pekla... ML.

13.3.2017 07:33

Panenko skakava nechte uz ty zakony napokoji. Je to akorat usmevny. Exituje podobna buzerace pro dobytek, prasata, kone, psi, husy, slepice, kraliky? Ne nebo o tom nevim, ale "bejk" vam pripusti kravku cim si porucite.. tak me rozume vysvetlete kde se tady vzala tahle pakarna s ovcema?
Zakony jsou velkou merou tady proto, aby udrzely obycejnou luzu na uzde. Kdo si mysli ze to ti hosi nahore delaj pro nase dobro, tak je silne naivni. Clovek ma svoji moralku, kdyz je nizka, tak nepomuze ani tisice zakonu a naopak kdyz neci moralka prevysuje tisice tech zakonu, tak takovyho cloveka to "drti", kdyz ne moralne, tak alespon finance. Viz treba z ani nechci rikat z ceho vycucanej zakon o povinny kontrole kotlu. Uz jsem to tady mozna psa, ale klidne zopakupu, protoze vcera jsem sel zatapet, soused podnikatel, nalozil svuj prastarej viadrus, sednul do audinky a jel si na hranice na svuj stanek. Ze zamoril pulku vesnice hnedym dusivym kourem mu je u zadku. Revizi jiste ma. Zakon splnil. Tak k cemu je takovejhle zakon? Ano, mam moznost ho ted legalne udat, ale kdo vi jak dlouho by to trvalo nez mu utnou tipec a jeste budu za hazjla. Tady selhava moralka, ne zakony. Vyjebu se zakonama kdyz cejtim ze hajej zajmy nekoho uplne jinyho a reknu vam ze s uplne cistym svedomim.

13.3.2017 14:54
Czek radost

XXX.XXX.145.246

Zdravím, chtěla bych jen napsat že mám doma ovečky Zwartbles a od podzimu jsou se suffolk beránkem dohromady. Ale jsem začátečník a ovečky jsme loni sháněli kde se dalo jen tak na výpas. Takže jsem přesvědčena že to nejsou čisté zwartblesky. Mohu Vám Poslat fotky jestli chcete. V zákonech se moc nevyznám tak k tomu se raději vyjadřovat nebudu.

13.3.2017 15:34

Zdravim vas, zrovna dneska se me ozvala pani, tak cekam na fotky, mam to tam daleko. Kdyz poslete fotky zvirat, tak tak nejak uz poznam jestli to je necim smrncnuty nebo ne :).

13.3.2017 16:22
lilo

XXX.XXX.201.210

Panenko skakava nechte uz ty zakony napokoji. Je to akorat usmevny. Exituje podobna buzerace pro dobytek, prasata, kone, psi, husy, slepice, kraliky? Ne nebo o tom nevim, ale "bejk" vam pripusti kravku cim si porucite.. tak me rozume vysvetlete kde se tady vzala tahle pakarna s ovcema?
Zakony jsou velkou merou tady proto, aby udrzely obycejnou luzu na uzde. Kdo si mysli ze to ti hosi nahore delaj pro nase dobro, tak je silne naivni. Clovek ma svoji moralku, kdyz je nizka, tak nepomuze ani tisice zakonu a naopak kdyz neci moralka prevysuje tisice tech zakonu, tak takovyho cloveka to "drti", kdyz ne moralne, tak alespon finance. Viz treba z ani nechci rikat z ceho vycucanej zakon o povinny kontrole kotlu. Uz jsem to tady mozna psa, ale klidne zopakupu, protoze vcera jsem sel zatapet, soused podnikatel, nalozil svuj prastarej viadrus, sednul do audinky a jel si na hranice na svuj stanek. Ze zamoril pulku vesnice hnedym dusivym kourem mu je u zadku. Revizi jiste ma. Zakon splnil. Tak k cemu je takovejhle zakon? Ano, mam moznost ho ted legalne udat, ale kdo vi jak dlouho by to trvalo nez mu utnou tipec a jeste budu za hazjla. Tady selhava moralka, ne zakony. Vyjebu se zakonama kdyz cejtim ze hajej zajmy nekoho uplne jinyho a reknu vam ze s uplne cistym svedomim.

Ty vo.le ty jdes do sebe... mastnacku to uz je druhej nebo treti prispevek kde s tebou nemohu jinak nez souhlasit a vzdat ti hold jak pekne jsi to vystihl...

13.3.2017 18:57

Kdyz me rekne zenska vo le tak mam chut ji rict ty kra vo.)
nejdu, akorat se to asi neprovalilo.

14.3.2017 09:55
Czek radost

XXX.XXX.145.246

Tak aktuální foto z dnešního rána :).

14.3.2017 10:02

To jsou strapatci :) Hned bych je strihnul jak jsou zarostli.
Bude to uz namichany, krizenci sf otec a zw matka maj cernou hlavu nohy, srst kdyz je kratka a pak zhnedne jako u zw.

14.3.2017 10:38
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Czek radost napsal(a):
Tak aktuální foto z dnešního rána :).

A foto ocásku by nebylo? ZW mají mít polodlouhý ocas s bílou špičkou. Pokud teda nejsou kupírované. U ZW se ocas podle standartu nekupíruje.

14.3.2017 12:19
Czek radost

XXX.XXX.145.246

Stříhat se budou, ale až se otepli. A ta hnědá k nám přišla až na podzim proto je tak zarostlá. K vůli jedné ovci mi sem nikdo nepojede na stříhání. Až se ostrihaj tak budou zase černé. Já si na stříhání netroufám a ani na to nemám strojek.

24.4.2017 14:44

Stale shanim.
Blizi se rocni vyroci mejch prvnich "mul" tak kdyz si zavcas vzpomenu a podari se odchyt tak je zvazim kolik vazi rocni krizenka.

25.4.2017 14:59
Trudi

XXX.XXX.23.183

U koní taky tak. I klisna musí být na svodu a zapsaná v plemenné knize. Jinak se na ní nesmí chovat. I hřebec musí být papírový a mít jistou vykonnost a být zapsaným plemeníkem. Pokud by jste nedodržoval pravidla, vystavujete se možnému postihu až do výše 50 tis.korun.

25.4.2017 15:05

Prosim vas... kone jsou jina cenova kategorie nez umolousana ovce. Nechotte na me se zakonama a pokutama do vyse 50 tis. korun.

25.4.2017 15:13
Trudi

XXX.XXX.23.183

Jste se ptal, tam odepisuju. Hned se nečertete. Koně jsou opravdu jiná kategorie...taky do toho vrazite, nez prodate, nebo sezerete....Ale shaním berana Oxford Down a plemeník stojí 8 tisíc. Moc jich tady není...Asi to vyplaznu, když se mi ty ofce tak líbí.

25.4.2017 15:19

NO dobre dobre, kdyz necitujete tak netusim ze odpovidate.
Proc OD? Je jich malo, az vam to poskace, bude vam lito dat jehnice pryc a budete zase muset horko tezko shanet nepribuznyho OD. A nemam pocit ze by se tohle plemeno nejak sirilo. Suffolk je tady holt nejrozsirenejsi masnak a to se jen tak nezmeni.

7.6.2017 14:25

Stale shanim

24.6.2017 09:37
Pet123

XXX.XXX.248.63

Zdravím našel jsem inzerát na beránka nevim jestli to stale plati.
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2989996.

24.6.2017 13:04

Upřímně... po tom, co mám letos mizerná jehňata z čistokrevného chovu a naopak (jako každý rok) krásně rostlá jehňata z kříženky (50 % zw,50 % masný mix), taky přemýšlím, že dřív, než jsem začala dělat ovce v KÚ, tak že prodám berana, pořídím SF a budu mít tentýž mix, jako má Mastňáček. Když už mám základ stáda zw... prostě je vidět, jak ti čistokrevní rostou pomaleji - mám to u masných králíků, i u ovcí... rozdíl viditelný po měsíci věku mladých...

26.6.2017 05:51

Pet123 napsal(a):
Zdravím našel jsem inzerát na beránka nevim jestli to stale plati.
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2989996.

Taky zdravim, ten inzerat jsem videl, ale ani jsem na nej nereagoval, jak vidim u ovci v krmelci zeleny, tak davam ruce pryc :)

hippie: taky bych to tak udelal

26.6.2017 11:16

Kazdym dnem by mela porodit krizenka 50%zw 50%sf jehnata po 100%sf. Tak jsem zvedavej co budou mlady zac. Beran sel do stada 21.01.2017, rikal jsem si ze lonsky jehnice uz riji mit nebudou, jedna to stihla. Veminko nalejva uz vic jak tejden, bricho se o dost zvetsilo. Tipuju dvojcata, byl bych radsi nez jednoho macka. Kdyz bude jehnicka, pujde dal do chovu a znovu pripustim SF. Takze beranka kteryho jsem shanel v tomhle vlakne uz shanet nebudu. Leda by se objevil kvalitni chov s temahle krizencema. Ovce ktery jsou uz v tyhle dobe dokrmovany zelenym to neni nic pro me. Je tam velka pravdepodobnost, ze chovatel ma malo pastvy, takze rotace asi veskera zadna a z toho prameni castejsi odcervovani atd atd atd.

26.6.2017 12:45
Pet123

XXX.XXX.185.166

Dobrý den, mohl byste nás informovat o tomto křížení v průběhu získávání zkušeností ( velikost beranu, počet ve vrhu...)?

27.6.2017 04:56

Urcite se podelim :).

27.6.2017 13:57

Hlasim prvni jehnatko, koukali jsme jen z dalky, ale usiska pekne dolu po suffolkoj, kozisek tamvej ale prosvita bila, takze to tipuju ze 75%suffolik bude uz zase spis do suffolika. Myslim ze bude jeste jedno :).

27.6.2017 15:11
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Obrazovou dokumentaci prosím.

27.6.2017 15:15

Vsecko bude neni problem :) Musim ja se pochvalit :).

28.6.2017 05:28

Tak tady jsou, je to jehnicka jedinacek.
Nevazil jsem ji, matka byla takova trosku zmatena tka jsem jim dal klid. Odhadem bude mit maximalne 4kg, spis to ale vidim tak 3,5-3,75. Zrovna vcera se nad nama prehnala nekolikahodinova prutrz ze uz jsem byl trosku nalomenej, jestli pro ne narychlo ve chlive neudelam stani. Ale zvladly to dobre, navic jehnicka jak prestalo prset tak zacala skotacit jako nekolika denni jehne. Vypada to ze tohle krizeni nebyl zase tak spatnej krok :).

21.7.2017 08:15

Bez 7 dni mesic. Jsem moc zvedavej jak holka naroste a az prijde jeji cas tak jaky od ni budou 100% suffolci. Nebo se to pocita jeste jinak?

21.7.2017 08:51
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Pokud byla matka 50 SF a připuštěná SF, je jehnička 75 % SF. Další generace je 87,5% SF, ještě další je 93,75% sf. A až se obahní ta devadesáttrojka, tak už se to píše jako 100% SF.

21.7.2017 08:54

Jeje tak to je jeste na dlouhy lokte :) Dekuju za vysvetleni

21.7.2017 20:19

Myslím, že ale ne u všech plemen se to takhle dá na 100% zaokrouhlit.

24.7.2017 09:48

Tak i kdyby neslo, ta 75% jehnicka bys nepoznal ze neni suffolk. Nejde me uz o chov cistejch suffolku ani o prodej na chov. Kdyz nekdo bude chtit a bude navic tak jo, jinak vsecko pujde domu... Akorat mam radost ze i kdyz od krizeny mamky tak se po kopci budou zase prohanet cernohlavci s bilou vlnou.
Stejne kdyz se podivas na fotky zahranicnich suffolku, tak nikde u nas nenajdes podobne hezky masivni zvirata. Mozna prave tim, ze ten nas suffolk si prosel timhle procentovanim z kdovi ceho.

1.8.2017 08:01

Takhle roste holka,35dni. Zvazim ve 100 dnech a budu informovat.

3.8.2017 09:25

Jeden poznatek. Jehnicky od cisty zwarbly. jedna ma cumak klabonos po suffolkoj, je tezsi, robustnejsi, taky ale divocejsi a min "ochocena" a zvidavam. Proste divocak. Druha cumak po matce, rovnej, subtilnejsi, zvidavejsi a prijde az ke me. Tak premejslim, ze jelikoz mam ovce na maso a ne na mazleni, ze tu mazlivejsi prodam. Potvrdilo se me to i u rocky, ktera uz zacatkem ledna neprisla do rije. Ma taky klabonos a presne jak ta letosni, udelana, ale divoka.

21.8.2017 21:14

Paradnik a za krasnou cenu, skoda ze ho mam tak daleko!
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/78519422/Beran.php.

8.10.2017 19:14

Tak ve 103 dnech ma jehnice 24kg, neni to nic moc. Mozna bych to pricet tomu ze matka je prvnicka a zabrezla nekdy v 11-12mesicich. Mozna na tom nechat letosni jehnice naprezrok bude. V 57 dnech mela 17,5. Uvidime co provede dal.

3.6.2018 14:06

Dva letosni beranci 75% suffolk, kozich jim jde do hneda narozdil od lonske 75% jehnice. V 58 dnech 20kg, ale tasemnice v bobkach. O 20 dni starsi 50% romney zadny clanky ale jen 19kg beranek a 18kg jehnicka.

3.6.2018 14:52
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Naše letošní jehnata, berryové i jehničky, co jsme prodávali ve věku cca 90 dní i méně o pár dní, měla třicet kilo. Koupili jsme závěsnou váhu, tak jsem je vážila. Matky suffolk, jedna kříženka suffolk zwartbles, otec převážně suffolk.
Jak se přistěhuje berry zwartbles od Hhippie, tak bude bydlet u domu v sadu z naším berrym z trojčat. Tomu bylo 22.5.90 dní, tak ho zvážím.
Zkrmili jsme 50 kg starteru pro deset jehnat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík