Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2017 18:31
dolina

XXX.XXX.111.202

Zdravím vás, neviete mi poradiť čo to je?
viď foto...

8.2.2017 18:44
lilo

XXX.XXX.201.210

Takovy otok jsem videla pri zanetu sline zlazy... dal to muze byt nejaky pistel / abces... pak se jeste takove boule na urcenych mistech vyskytuji pri pseudotuberkuloze... ale to je spis dotaz na vetaka... na bodlinku... :).

8.2.2017 19:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Do měsíce to praskne a vyteče hnis.

8.2.2017 19:38
dolina

XXX.XXX.111.202

profesor1 napsal(a):
Do měsíce to praskne a vyteče hnis.

Mam volat vet. alebo to nechat tak? Ake vazne je to ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2017 19:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejspíš to nebude žádná tragedie, pokud je to to, co znám já. Dělá se mi to občas na jedné koze. Přesně v takovém místě, v takové velikosti.
Je to boule plná hnisu. Je dobré počkat, až to změkkne a vespod sterilním skalpelem rozříznout (cca 1,5 -2 cm) a vymačkat do gázy. Vyčistit klidně neředěnou betadinou (stříkačkou bez jehly, abyste se dostal až dovnitř a vypláchla se ta kapsa) a pár dní ještě již ředěnou betadinou vyplachovat. Nejlíp tak, aby se hnis nedostal nikam na podestýlku (nad miskou, kýblem).

Ta pseudotuberkuloza by měla být víc na žlázách - takhle zboku na čelisti by být neměla. Navíc se boule vyskytují pak na více částech těla.

Jsou to všechno informace od veta - i ten postup je postup, co mi dělala vetka. Při dalším výskytu toho samého jsem již ošetřovala sama. Jakmile boule změkkne, většinou se v některém místě (nejčastěji na spodu) kůže zeslabí a tamtudy by se provalil hnis. Proto je dobré to proříznout tam. Taky z toho důvodu, že místo zůstane déle otevřené, protože přitažlivostí zemskou tam stéká ten zbytek hnisu a déle se to zavírá, než kdybyste to otevřel shora.
Kdybyste to nechal být, asi by se taky nic nestalo, ale všechen ten hnis by se roztrousil po místech, kde se ovečka bude pohybovat. Což jistě není žádoucí.

8.2.2017 20:00
lilo

XXX.XXX.201.210

dolina napsal(a):
Mam volat vet. alebo to nechat tak? Ake vazne je to ?

No osobne bych to lecila alespon poprve za podpory veteraka... podle toho jak pise hhippie... mozna by bylo nejlepsi kdyz by to veterak vydrenoval...
jednou se mi obevil pistel u jehnete, dal uz se to neopakovalo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík