Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2017 18:58
renojarka

XXX.XXX.7.177

Dobrý den, moc prosím poradí mi někdo? Mám kozu před porodem a nemůžu od ní odtáhnout kozla, normálně to jsou domácí mazlíci, ale tet je kozel až agresivní a nechce se od kozy hnout ani na metr. Může být kozel u kozy při porodu.Moc děkuji za radu Renata.

8.2.2017 19:17
profesor1

XXX.XXX.192.98

Agresivní je na kozu, nebo na vás?
Jestli máte jen jednu kozu a kozla, tak bych ho asi oddělil. Kozel se může nudit a kůzleti opravdu ublížit. Jestli to oddělení nezvládnete vy, tak si zavolejte nějakého chlapa. A jen tak mezi námi děfčaty - z většiny vymazlenců se časem stávají agresivní prevíti!

9.2.2017 09:48
agentka

XXX.XXX.4.255

Určitě oddělit samcům koza či ovce před porodem voní jako by byla v říji... může ji obtěžovat i během porodu nebo se ji snažit i nakrývat a ublížit následně malým a pod... taky musíte kozu např. oddojit takže raději mít ho někde bud oddělene nebo v nejhorším aspon přivázat...ale bacha at se neoběsí...

9.2.2017 10:16
igor

XXX.XXX.96.23

Mám kozla celoročně se stádem, a neměnil bych. Hlídá si kozy i kůzlata (před psama i liškama), fakt je že kozy musí mít možnost mu uhnout podle svého, na malém prostoru to asi nejde. A fakt je, že ve stádu se jeho pozornost rozdělí - jestli je jen s jednou kozou, tak je určitě hodně otravný, to by bych je asi oddělil i já.

9.2.2017 16:42
renojarka

XXX.XXX.7.177

Všem moc díky za reakci, kozla už se nám podařilo oddělit od kozy, opět nový problém koza po něm teskní a nechcě kůzle pustit k mléku.Asi špatná koza, že do malého i trká a odhazujeho.

10.2.2017 11:36
agentka

XXX.XXX.4.255

Jestli je to prvnička tak se to stává - musíte kozu držet a malé naučit pít - některá to pochopí jiná ne... jestli to nechápe tak kozu dojit a malé krmit z láhve... snad jste tak učinili neb dnes už by asi bylo pozdě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík