cih

XXX.XXX.97.192
Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, zda někdo neví o co jde. Každý rok máme asi tak 1 kůzle ze 40ti, které hned po porodu vypadá normálně, od maminy se napije, ale v průběhu pár hodin se jeho stav zhorší, kůzle progresivně ztrácí rovnováhu, až se vůbec nepostaví. když se jej snažíme postavit nejeví žádné svalové napětí - je jako hadr - pak ještě několik dní leží/sedí - dokrmujeme jej stříkačkou abychom alespon něco dělali. Ke konci se kůzle vyvrací i z ležící/sedící polohy, až konečně chcípne.
Ne že by to byla nějaká pohroma- nějaké ztráty se očekávají při těch 40ti porodech - jen je to smutné. Zajímá mne, zda se dá pro to něco udělat. Většinou takto nemocné kůzle identifikujeme hned jak začne bojovat s tou rovnováhou, pár hodin po porodu.
No jako kdyby mi ze 40 porodů pošlo jen jedno kůzle tak si pískám... tomu neporučíte já myslela že vám hynou všechny podle toho nadpisu - tohle se prostě u takového stáda stává... může být nalokáno plodovky... tam to cche atb... zánět od pupku zase atb, genetická vada... roštěp patra či jiná vnitřní vada... mě se narodilo mrtvé tele jen tak prostě mrtvé a taky nevíme proč.. hold se to prostě stává...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Floppy kid syndrom?