Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2017 08:51
BettyC

XXX.XXX.212.188

Dobry den,
měla bych dotaz na harani. Mám fenku ve věku 16 měsíců. Ještě podle mého názoru neharala, veterinář mi řekl, že mohla mít skryté harani, nebo jsme si ani nevšimli. Váží 2600g. Od Pátečního večera ma svou vulvu zvětšenou a lehce načervenalou, sem tam si to olizne, dnes ránojsem vvidela menší množství průhledného výtoku. Vulva je o něco větší, i v okolí.
Myslíte, že pujde o harani? Nemám s tím zkusenosti a myslela jsem, že začne harat a ihned krvácet . Prosím tedy o radu/zkušenosti/, budu za to moc ráda, opravdu se s tím setkáváme poprvé, tak mám o obavy, at to není něco jiného, třeba nejaky zánět.
Děkuji moc všem!

12.2.2017 16:18
lilo

XXX.XXX.201.210

Jste asi ve spatne diskuzi... ale opravdu je mozne... moje francouzska buldocice ztratila krev a krvave nehara od sveho prvniho porodu... nicmene pokud onen vytok nesmrdi o zanet se nejedna... pojedete k veterinari... od udela ster da to na sklico pod mikroskop a zjisti zda se jedna o harani podle nejakych epitelii zkratka bunek sliznice atd... jinak pokud by mela takto skryte harani... a vy si vsimnete prvniho dne tak pripoustet se muzete snazit cca 9. den... pravdepodobne hara podruhe... protoze mala plemena zacinaji drive okolo zhruba 8 -9 mesice a to by i odpovidalo... jinak u krvaveho harani je to tak... ze sledujete barvu a v momente kdy je to zhruba okolo 9. dne se barva z cervene zmeni na hnedoruzovou tak se jede na kryti...

13.2.2017 09:41
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pokud ve stáří 16 měsíců váží jen 2600g tak já osobně bych brakoval!

Přeji všem hezký, slunečný začátek practýdne

13.2.2017 09:57
igor

XXX.XXX.96.23

Ještě že to není na psí diskusi, tam by byl brakován za tento příspěvek profesor - možná by došlo i k vivisekci

Přidejte reakci

Přidat smajlík