Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2017 18:43

Jedna starší ovce se bude asi tento týden kotit a další mladé prvničky až tak za měsíc, můžu jim ten nutrimix občas dát v obilí?Četl jsem že se to před porodama nemá dávat někde zase ano tak já nevím.

16.2.2017 20:19
jírab

XXX.XXX.229.192

Proč by se Nutrimix určený pro ovce nemohl dávat před porodem? Naopak výrobce udává zvýšené dávkování právě u březích a kojících. Jsou to vitamíny a minerály a ty přece v tomto období potřebují nejvíce. Docela by mě zajímalo kde se vámi zmíněná informace píše a hlavně ten důvod.

16.2.2017 20:25

jírab napsal(a):
Proč by se Nutrimix určený pro ovce nemohl dávat před porodem? Naopak výrobce udává zvýšené dávkování právě u březích a kojících. Jsou to vitamíny a minerály a ty přece v tomto období potřebují nejvíce. Docela by mě zajímalo kde se vámi zmíněná informace píše a hlavně ten důvod.

Důvod že jsou potom velká jehnata a může být problém u porodu, jelikož mají lepší výživu od matky.také mě to bylo divné tak proto jsem to tu napsal.Ale někde to tu na ifauně zaznělo.

16.2.2017 21:55
jírab

XXX.XXX.229.192

No, myslím, že velká jehňata by spíš byla po překrmování jádrem, ale po dotaci vítamínů? Možná mě někdo opraví.

17.2.2017 08:27

Tak, vitaminy jsou potreba, ale davejte presny davkovani kdyz uz a do srotu. I kdyz vitaminy nebo cokoli takhle prasnyho je problematicky. Prasi to, dejchaj to.

17.2.2017 09:23
lilo

XXX.XXX.201.210

No hlavne to smrdi tim nechutnym vanilkovym aroma a obsahuje BHA a jine rakovinotvorne konzervanty...ja bych to s tema doplnkama tolik neprehanela.

17.2.2017 09:34

:) bio bio bio eko :).

17.2.2017 10:42

Nikdy jsem to nedával.liz mají tak to asi nechám tak, proto se raději zeptám.

17.2.2017 10:57

Jestli nejak viditelne nestradaj, nepada jim vlna napriklad, tak je to zbytecny.

17.2.2017 10:59
lilo

XXX.XXX.201.210

Pripadne jestli nepajdaj...u brezich muze dochazet k odvapneni.. ale i tak je lepsi dat liz a vapenec...
osobne nutrimix take nedavam... ale treba u rychlerostouciho brojlera / meli jsme prase z velkochovu... a ono nam sedlo... se nejakej mineral proste pridavat musi...

17.2.2017 23:19
lesakm

XXX.XXX.104.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jedna starší ovce se bude asi tento týden kotit a další mladé prvničky až tak za měsíc, můžu jim ten nutrimix občas dát v obilí?Četl jsem že se to před porodama nemá dávat někde zase ano tak já nevím.

Určitě ho dávejte můžu jen doporučit, u nás s ním máme velice dobré zkušenosti, pokud ho dávám pravidelně, každý den s ním popráším obilí které začínám ovcím dávat asi měsíc před bahněním, jehňata jsou po narození daleko čilejší a životaschopnější než když jsme ho nedávali, dávám ho ale míň než je doporučené dávkování takže mi 20kg pytlík vydrží pro 40ovcí na celou zimu ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík