bzz

XXX.XXX.36.146
Máme jehne a máme mu nechce dát napit ale mléko ma nepostoji a jaké by tak rádo pilo když velkou chytneme a jehně dáme k veminku tak pije a když ji pustíme tak mu nepostoji přešlapuje se strany na stranu lize ho ale napit mu nedá potvora prosíme o radu.
bzz

XXX.XXX.36.146
A po jaký době tam chodit?
Gocz

XXX.XXX.157.2
Není náhodou prvnička?
Vypadá to, že si s ním neví rady. Musíte to vydržet aspoň dva dny, ona by na to pak měla přijít, co je třeba. Pokud můžete, nechte je spolu někde odděleně a v klidu!
bzz

XXX.XXX.36.146
Je to prvnicka a teď momentálně je nemáme kam dát a po jaké době ji máme chodit držet?
Gocz

XXX.XXX.157.2
První den je to dost o hubu. Interval by měl být co dvě hodiny, ale noc může být delší. Další dny, kdy se mámá rozdojí a jehně rozpije se to dá natáhnou na dvojnásobek. Ta samota, ale bude chybět. Ji totiž ruší okolí a ona se nedokáže na to jehně soustředit.
bzz

XXX.XXX.36.146
Díky za rady tak si dnes dáme noční směnu děkujeme všem za pomoc.
Gocz

XXX.XXX.157.2
Pokud máte čas, tak si k nim sedněte, někam do rohu, nechte svítit slabé světlo a pozorujte. Ale nerušte je. Pokud budou mít klid, tak to zvládnou. Hlavně, když ho neodmítá.
bzz

XXX.XXX.36.146
No my doufáme ze si nechá ric sama a bude to dobrý tak jako u ostatních žádný problém nebyl achjo.
Gocz

XXX.XXX.27.34
Mohu vás požádat, abyste sem napsali, jestli se povedlo nebo ne a za jak dlouho?
Poslušně hlásím, že mám asi vyřešeno. Před hodinou jsem zjistil, že ovena má vemínko prázdné a jehně je napité. Už včera večer ovena držela, aniž bych ji musel nějak fixovat, jen jehně ještě zmateně hledalo cecíky výše než byly. Dneska odpoledne už jehně samo přešlo po vypití prvního na druhý cecík no a teď už to asi zvládá samo. Ráno ještě uvidím.
Gocz

XXX.XXX.27.34
Gratulace. Mne čekájí porody od neděle a už nějak tak nespím, ale doufám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Az takhle? Neni to zbytecnej stres, jestli mate vsechno v cajku.
Gocz

XXX.XXX.157.2
Asi je, ale mám tam dvě prvničky a u těch je to vždy loterie. Před dvěmi hodinami mi porodila první ovečka dvojčata. Čekám, že se začnou rozsypávat jedna za druhou.

To jo, ale jestli jste ji nechal narust a neprehanel to s prikrmen, tak je velika sance na normalni porod. spis pocasi se zase vraci.
Gocz

XXX.XXX.157.2
Prvničky, prvničky...dopoledne mi porodila čtyřletá ovce, bohužel trojčata a samozřejmě jedno odmítá. A je vymalováno. Jdu flaškovat...

Nojo, to si člověk nevybere třeba se povede ho přidat k nějaké s jedináčkem..?
bzz

XXX.XXX.36.146
Nám se to povedlo po4dnech a chodili sme po třech hodinách a po desáté uz sme nesli az zase ráno a pak koukáme jak sem pije a ovce krasne drží a chlavne stojí v klidu takže díky všem za rady
bzz

XXX.XXX.36.146
Jo takhle sme chodili dva dny a pak sme chodili po 5hodinách a v noci ne zase az rano a teď je to paráda.
No ono taky může být někdy ovce nervózní, když je tam člověk - nám ovce nedala jehňatům napít, když jsme tam byli a pak jsem vypozorovala, že je nenechá ani mezi ostatníma ovcema, musí jít ven a být tam sama a tam je normálně nechala. Trvalo to celý týden, pak už jí to bylo jedno, respektive jehňatům prostě neutekla.