Zdravím, prošla jsem snad celý internet + vše možné přečetla.
Chci se zeptat, koupili jsme si dům na vesnici, zvířata milujeme, ale to co předvádí jedna ze, sousedek,. prý žije a chce žít v souladu s přírodou, ale u ní na zahradě to vypadá jako na smetišti.
Teď o co mi jde... Tato paní má 8 ovcí, pochybuji, že je má někde vedené, očkované, odčervené - z toho 4 berany ( 2 dospělé,2 cca 1 rok staré ), mlátí se to mezi sebou, mlátí i jí - neřeší. Jelikož nemají jinou pastvu než její pozemek cca 1000m2 tak tam mají vše vyžraté s tím, že momentálně se pohybují tak na čtvrtce pozemku za pletivem, které je celé zkroucené atd. - ovce jsou pořád nalepé na tom plotě a vyžírají trávu z vedlejšího pozemku. Nikdy jsem neviděla, že by dostávali něco jiného než seno v papírových krabicích ( třeba od bot atd. ) vodu nevim v čem mají, nějak jsem si nevšimla, minulý rok dostávali i špatné seno a nikdy nebyli stříhané - konkrétně ten nejstarší beran je jeden chodící dred a fakt mi ho je líto, když je venku tepleji tak funí jak starej dostihovej kůň.
Jde mi o to, že pokud tento, problém, nahlásím zda se s tím něco aspoň málo bude dít, či nikoliv. Přes internet to nevypadá tak, jako na živo.
S paní jsme již mluvili, ale bez výsledku... DÍKY.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejspíš se nic nezmění. Pokud mají žrádlo a vodu, ev. kam se schovat, tak to nikdo nejspíš řešit nebude...
Ale jo... jestli nejsou registrovane tak to pani muze vyjit i draho... veterinarni sprava...spolek na ochranu zvirat... akorat jde o to jestli vam to stoji za to delat si se sousedy zlou krev jeslti mate v sobe toho udavace za ktereho vas ve finale budou mit... pokud to nejsou primo vasi sousedi kteri vas obtezuji hlukem zapachem...
osobne bych takovemu vsimavemu sousedovi faaakt podekovala...
Tomáš Vojta

XXX.XXX.216.203
Za mě nahlásit. A jaké problémy? Pokud je neschopná se o ně řádně postarat tak ať je nemá. pokud mi napíšete adresu udám jí sám.
Na všechno jsou dneska tabulky a pokud máte pomalu 10ks ovcí na zahradě je něco špatně.
Tomáš 30 let!
Rocky6
napsal(a):
Zdravím, prošla jsem snad celý internet + vše možné přečetla.
Chci se zeptat, koupili jsme si dům na vesnici, zvířata milujeme, ale to co předvádí jedna ze, sousedek,. prý žije a chce žít v souladu s přírodou, ale u ní na zahradě to vypadá jako na smetišti.
Teď o co mi jde... Tato paní má 8 ovcí, pochybuji, že je má někde vedené, očkované, odčervené - z toho 4 berany ( 2 dospělé,2 cca 1 rok staré ), mlátí se to mezi sebou, mlátí i jí - neřeší. Jelikož nemají jinou pastvu než její pozemek cca 1000m2 tak tam mají vše vyžraté s tím, že momentálně se pohybují tak na čtvrtce pozemku za pletivem, které je celé zkroucené atd. - ovce jsou pořád nalepé na tom plotě a vyžírají trávu z vedlejšího pozemku. Nikdy jsem neviděla, že by dostávali něco jiného než seno v papírových krabicích ( třeba od bot atd. ) vodu nevim v čem mají, nějak jsem si nevšimla, minulý rok dostávali i špatné seno a nikdy nebyli stříhané - konkrétně ten nejstarší beran je jeden chodící dred a fakt mi ho je líto, když je venku tepleji tak funí jak starej dostihovej kůň.
Jde mi o to, že pokud tento, problém, nahlásím zda se s tím něco aspoň málo bude dít, či nikoliv. Přes internet to nevypadá tak, jako na živo.
S paní jsme již mluvili, ale bez výsledku... DÍKY.
Začněte upozorněním na obecním úřadě a když to nebudou řešit, postupte to
veterině. Nevšímavost lidí k čemukoliv je hodně špatná vlastnost. Pak to vede
k tomu, že abychom náhodou nebyli špatní, i když doma brbláme, hrajeme si
na hodné, tak někde po kolena v bahně stojí krávy kost a kůže, jinde pomalu
zdechá 70 koní hladem, jinde se válí desítky uhynulých ovcí. Ale nejsme
přeci udavači. Jó, to když tu někdo napíše, že chová jednu kozu, tak tu hned
naskočí příspěvky s tím, že zákon zakazuje chovat jen jednu, protože tím koza
trpí. Ale když jde o upozornění na skutečné týrání, tak si prsty pálit nebudeme.
Bohužel, stejný přístup jako ke zvířatům, má dnes mnoho lidí i k pomoci člověku,
který je v ohrožení, třebas i života. Lepší je se otočit a dělat že nic nevidím.
Nejdůležitější je si svoje chování umět zdůvodnit a ospravedlnit.