Existuje fígl, aby ovce přijala cizí jehně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mariamagdalena

27.2.2017 15:20
mariamagdalena

XXX.XXX.255.57

Jedna ovečka se trápí s mrnětem-bernkem, který zřejmě nepřežije. Jsou sami v chlívku. je smutná. Od souseda jsme včera dostali zase beránka, kterého nechce jeho máma. Jak docílit, aby naše smutná adoptovala toho cizího beránka? Je mu pět dnů a je na umělém mléku. Běhal za cizíma maminami, ale ti jsou k němu drsné, mají taky mimina. Dali jsme ho zvlášť do chlívku, ale je nám líto jak ovce, tak obou beránků.
Prý se dát pach jiné ovce přehlušit octem nebo voňavkou.

Nubiru

27.2.2017 17:50
Nubiru

XXX.XXX.147.2

No u nás nič nazabralo. Ani ocot. Koza vyprdla štvorčatá a zrovna tá posledná najmenšia je jediná kozička, ostatné všetko capky. Bola na hranici života, len ležiaca, bez cicacieho reflexu, tak som ju vzala. Vtedy za ňou ešte koza nariekala. Ale keď som ju už ako tak vzkriesila a chcela vrátiť mame, už ju len bila, hrýzla a vyhadzovala. Nepomohli žiadne fígle. Ani ocot, ani vziať všetky štyri naraz a premydliť, skrátka nič.
To je ale len skúsenosť s jednou kozou náturou. U matiek je to vždy buď - alebo. Záleží na ich povahe. Určite najprv poskúšajte všetko čo vás napadne. Keď motyka nestrelí, vždy máte ešte tú poslednú možnosť - flašu.

27.2.2017 18:30
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Také se mi kdysi stalo, že jedna koza odmítala nakojit třetí, slabé kůzlátko, kozičku, odháněla ji od sebe, kozičku jsme ji neodebrali, matka ji jen nechtěla, nesměla se přiblížit..tak jsem mámu kozu několikrát denně uvázala a podržela, aby se malá mohla napít, koza měla mléka dost, tak kozička dobře rostla a bez nějaké újmy na zdraví, po čase začala s ostatními kůzlaty žrát příkrm, směsi šrotů a seno, vyrostla z ní pěkná silná koza..někdy jsem také nejmenší kůzle přikrmovala kozím mlékem, třeba od jiné kozy, z flašky, pokud bylo slabší a ostatní kůzlata by mu nic nenechala, dá to práci, ale jde to, potom je radost z malých, jak pěkně rostou

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2017 19:30

mariamagdalena napsal(a):
Jedna ovečka se trápí s mrnětem-bernkem, který zřejmě nepřežije. Jsou sami v chlívku. je smutná. Od souseda jsme včera dostali zase beránka, kterého nechce jeho máma. Jak docílit, aby naše smutná adoptovala toho cizího beránka? Je mu pět dnů a je na umělém mléku. Běhal za cizíma maminami, ale ti jsou k němu drsné, mají taky mimina. Dali jsme ho zvlášť do chlívku, ale je nám líto jak ovce, tak obou beránků.

Proc se trapi se berankem? S jejim? Je slabej nebo nemocnej? Nebo je nemocna ovce? Smutna je mozna proto, ze je bokem od stada, jestli nejake mate. Nektera ovce proste neprijme jiny jehne, jina bez problemu nebo po premlovani. Zkuste tady pohledat, resi se to fust stejne jako nausnice, registrace hospodarstvi, pripousteni, prikrmy...aaa tak dale.

27.2.2017 19:59
lesakm

XXX.XXX.104.26

mariamagdalena napsal(a):

Zkuste ji podojit a natřít ho pěkně celého jejím mlékem a potom jí ho dejte na vemínko a přidržujte její hlavu u jeho zadečku aby si ho očichala pokud se bude bránit přidržte ji a opakujte několikrát denně až si na něj zvykne po nějakém čase ho nechá pít ve vaší přítomnosti bez držení a nakonec ho přijme za své, chce to čas a dobré nervy, hodně štěstí...ML.

Gocz

28.2.2017 07:03
Gocz

XXX.XXX.27.34

Nepíšete, proč nepřežije. Dostala jste jednoho flaškáče, tak neváhejte a naflaškujte i toto jehně. Nic nezkazíte. A teď k tomu osvojování. Umyjte si ruce v čisté vodě, bez mýdla a nesmíte použít žádný krém na ruce ani nic podobného. Holou rukou sáhněte ovci do třísla zadní nohy u vemene. Všechno co "naberete" natřete na darované jehně, hlavně kolem ocásku, hřbet a lopatky. Naberte další "podíl" z druhé nohy ovce a znovu jehně natřete. Pokud to nezabere, tak asi bude muset flaškovat, protože nic lepšího neznám.

28.2.2017 07:19

To by mohlo fungovat. Mliko jsem teda nezkousel ale neprijde me to jako pach dany ovce. Kdyz jsem mel predloni jehne navic, tak jsem ho potrel ocisktama od ovce. Fujtabl a stejne naprd.

Vloni jsem bez problemu prerozdeloval treti jehnata od krizenek k zwartbleskam. To jsou idealni adoptivni maminy. Je jim jedno co maj pod sebou. Aspon tem mejml teda bylo.

Gocz

28.2.2017 11:19
Gocz

XXX.XXX.27.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To by mohlo fungovat. Mliko jsem teda nezkousel ale neprijde me to jako pach dany ovce. Kdyz jsem mel predloni jehne navic, tak jsem ho potrel ocisktama od ovce. Fujtabl a stejne naprd.

Vloni jsem bez problemu prerozdeloval treti jehnata od krizenek k zwartbleskam. To jsou idealni adoptivni maminy. Je jim jedno co maj pod sebou. Aspon tem mejml teda bylo.

Kěž bych nějakou takovou měl. To by byla úleva. Ty moje potvory jsou totálně neoblomné. Pokud mají dvě jehňata, tak jim další nevnutíte a nějakou, která by měla jen jedno letos zatím nemám.

28.2.2017 11:36

Asi cejti ze tri je moc. Ja pridaval jehne k jedinackum.

28.2.2017 19:50
pvc

XXX.XXX.3.59

Z vlastní zkušenosti - koza mi odmítla jedno kůzle (měla dvě, obě stejná), ve stejný den mi porodila ovce jedináčka, měla velké vemínko - asi pátý den, kdy jsem vzdala pokusy nechat kůzle pít od matky jsem ho dala k ovci, první dva dny jsem ovci musela držet, aby se kůzle napilo (naštěstí pilo, jak jsem ho přisunula k jakémukoliv cecíku) a třetí den jsem koukala, že ovce normálně kůzle nechá pít. Takže vydržet, dva, tři dny od rána do večera chodit chytit ovci, cizího beránka strčit k vemínku. Jak mléko projde, ovce z něj po očuchání ucítí svoje mléko a přijme ho.

mariamagdalena

1.3.2017 16:58
mariamagdalena

XXX.XXX.255.57

Moc vám všem děkuji. Darované šestidenní jehně /od Červenků, takže Červenka/ bylo už tehdy na flašce. trpí sám v malém kotci a bečí. Vedle v kotci se zase trápí ta s tím mrňavým klukem, ale Červenku bije. Červenka vyžahne flašku každé dvě-tři hodiny, ale na louku mezi ostatní /máme je tam i přes zimu/ se ho dát bojíme. Běhá za ovcemi a dostává děsné rány. Budeme zkoušet vaše triky. Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík