Kamilko

XXX.XXX.144.250
Prave sa mi okotila koza je to jej treti porod ale problem je v tom že vobec nenaliala vemeno, ja som ani nepomyslel že sa bude kotit, ma jedno kzla male, tak neviem či ma niekto skusenosti stym, neviem či sa to zmeni po porode či sa rozhybe čo sa tyka produkcie, minuleho roku bola krasne naliata pred druhym okotenim mla 2 kozlata a este som aj dojil 2 litre mlieka a teraz nič, kozla sa nacicalo ale ani ju nedojim neje čo, zasušena bola cca 3 mesiace krmenie dostatočne počas celej gravidity. Koza davala v laktacii po druhom okoteni aj 5 l mlieka denne
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli se kůzle napilo, nevidím problém. Někdy se vemeno zvětší až druhý den. A koza nemusí mít tolik mléka, abyste ji ještě dojil. Hlavně aby mělo kůzle a to snad bude.
Kamilko

XXX.XXX.144.250
Ano kozla sa napilo len ma zarazilo ze koza nenaliala lebo je to dobra koza, pri druhom koteni vyzerala takto.
Kamilko

XXX.XXX.144.250
Tak som počital že aj teraz pri tretom porode to bude lepšie a ono nič
Kamilko

XXX.XXX.144.250
Odčervena bola veterinarom v jeseni, zerie v pohode je vitalna, no vravim myslel som si že sa okoti az niekedy v marci v polovičke marca, predvčerom som pustil ich von nakolko bolo pekne počasie tak ich občas puštam von tak skakala hore dole až som mal obavy či je kotna.
Kamilko
napsal(a):
Odčervena bola veterinarom v jeseni, zerie v pohode je vitalna, no vravim myslel som si že sa okoti az niekedy v marci v polovičke marca, predvčerom som pustil ich von nakolko bolo pekne počasie tak ich občas puštam von tak skakala hore dole až som mal obavy či je kotna.
To že bola odčervená v jeseni neznamená že teraz nemôže bojovať s parazitmi. Pokial to "nedoleje" nejaký dôvod to musí mať. Či to kozla vyzerá nejak nedonosene?
Kamilko

XXX.XXX.144.250
Kozla je zivotaschopne sice male ale v pohode cicalo mlieka ma asi tak 2 deci počitam no neviem kde je problem prečo to tak
, ja davam kozy odčervovať dvakrat do roka, dufam ze to doleje ze sa rozbehne.
Kamilko

XXX.XXX.144.250
Myslim že koza ma asi tak 2 deci mlieka, no oproti vlaňajšku je to na prd.
Kamilko
napsal(a):
Myslim že koza ma asi tak 2 deci mlieka, no oproti vlaňajšku je to na prd.
To nie je normálne keď minulý rok hentak naliala a teraz dáva dva deci, to musí mať príčinu, (Nikdy sa mi to nestalo, vždy nádoj stúpal až do tretej laktácie, žiadne takéto skoky ). Jedine ak by to bol predčasný pôrod ale keď je kozla v normále tak neviem...
Kamilko

XXX.XXX.34.10
Ved to, nestretol som sa stym ani ja, keby že neviem ako to bolo v loni tak ani neverim, čudne to je, volal som veterinara nech pride pozriet lebo nevidim nikde ani placentu tak neviem či ju zožrala alebo je este v nej, tak nech ju pozrie.
Kamilko
napsal(a):
Ved to, nestretol som sa stym ani ja, keby že neviem ako to bolo v loni tak ani neverim, čudne to je, volal som veterinara nech pride pozriet lebo nevidim nikde ani placentu tak neviem či ju zožrala alebo je este v nej, tak nech ju pozrie.
Jj dobre ste urobili, snáď na niečo príde.
Kamilko

XXX.XXX.34.10
Tak veterinar bol dnes tak vravel že pravdepodobne porodila predčasne, , tak neviem, kozla je maličke ale sa drži dobre, vravel že koza by sa mala rozdojiť, placentu zožrala lebo ju kontroloval tak v sebe ju nema a ani nikde som ju nenašiel, napichal ju niečim ani neviem čo jej dal lebo mal naponahlo tak som nestihol ani sa opytať.