Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

malinaki

28.2.2017 02:45
malinaki

XXX.XXX.62.5

V sobotu jsem řezal na zahradě stromky, větve ze smrku jsem hodil kozám, ale bohužel se mi do nich asi připletlo trochu větví z tůje-které jsou prý jedovaté, koza je od včera trochu divná, v jednu chvíli jsem myslel, že je po ní ležela na boku a ani se nehla, tak jsem ji zvedl a udělal ji heřmánkový čaj(0,5l), který hned vypila a pak začla žrát seno, asi za 2 hodiny jsem ji šel zase zkontrolovat a zase ležela na boku, tak jsem ji zvedl a zase začla žrát i chodit, dnes ráno si myslím, že už to bylo lepší sice moc nechodila, ale normálně žrala i stála.Prosím o jakoukoliv radu či pomoc.Veterináře jsem zatím nevolal nejbližší je k nám asi 40km.

28.2.2017 08:47
roklanka

XXX.XXX.46.210

Nemyslím si, že by tyto potíže způsobila thúje. Musíte napsat víc, plemeno, věk, březost, krmení atd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2017 09:35

Taky nevěřím, že to způsobila tuje. Nic nezkazíte, když jí dáte několik tablet živočišného uhlí.

28.2.2017 09:45
profesor1

XXX.XXX.192.98

Opravdu je to tůje? Není to túji podobný.. ? ? myslím tis, nebo poléhavý jalovec?
Tůje a cypřiš jsou jedovaté mírně, to druhé už je víc.

28.2.2017 10:15

profesor1 napsal(a):
Opravdu je to tůje? Není to túji podobný.. ? ? myslím tis, nebo poléhavý jalovec?
Tůje a cypřiš jsou jedovaté mírně, to druhé už je víc.

No tak to by pak byl velký problém. Otrava tisem má takové příznaky jako je kácení se, podlamování nohou, později i nadmutí, ale to už se řeší špatně. V každém případě podat živočišné uhlí, takových 5-6 tablet. Já jsem dávala ještě i šalvěj a měsíček, ale to tu někdo zpochybňoval. Celkově to pomohlo při otravě tisem, ale třeba to je opravdu tuje a ta kozu nezabije.

Přidejte reakci

Přidat smajlík