Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nihuki

28.2.2017 09:22
nihuki

XXX.XXX.254.122

Ahoj, budu si vytvářet zahrádku a potřebovala bych si ji oddělit od koní a ovcí nějakým mobilním elektrickým ohradníkem. Nerada bych, aby mi veškerou úrodu sežrali. Máte někdo tip, jaký ohradník použít, aby byl účinný pro ovce i pro koně? Pokud vím, tak pro ovce musí být ohradník s vyšším napětím kvůli srsti, ale zároveň nechci ublížit koníkovi. Díky za jakékoliv postřehy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2017 09:29

Ohradnik nebo zdroj? Ovce potrebuje slupku, to byste musela koupit kombinovanej, ty maj jeden vystup pecku, druhej slabi, ale ted si nejsem uplne jistej, jestli jdou pouzit oba naraz. Pokud ano ( poradi zkusenejsi nebo si zavolejte treba do kamira ), tak byste musela udelat oddeleny rady dratu. Nevim jestli kone laka strkat cumak na spodni patra ohradniku? Tak tri spodni rady silnej vystup pro ovce, drat nebo silny lanko a vrchni slabej vystup pro kone a paska.

28.2.2017 19:55
pvc

XXX.XXX.3.59

Taky mám zahrádku uprostřed pastviny, kde se na střídačku pasou jak koně, tak ovce a kozy - lesnické pletivo metrové výšky zatím stačilo, ale pro sichr bych dala před pletivo ohradník (stačí 1 drát) a pro koně na lepší viditelnost (i když u nás nikdy nebylo potřeba) nějaký fábor.

28.2.2017 22:09

Ohrady z drátu jsou nejnevhodnější materiál pro koně, z jakého je možné jim postavit!
Přeřezané šlachy koně, který projde ohradou, už těžko spravíte...

Pro koně nelíp pásky a na spodní řadu pro ovce lanka...ty přecijen držejí míň, než ten drát.

Taky pasu oboje a nikdy jsem neřešila, co za zdroj. Koně nejsou blbí - pokud nemáte nějakého útěkáře, tak se nemusíte bát.

Vedra

28.2.2017 22:10
Vedra

XXX.XXX.13.145

Jedou oba dva výstupy zároveň, pokud je oba zapojíte samozřejmě.

Není to o vlně ale o tom že kůň je na elektřinu víc citlivý. Oba výstupy mají shodné napětí ale ten s menší energií má menší proud.

Ovce přes vlnu ránu většinou nedostane, je třeba udělat ohradník tak hustý aby se ho dotkla čumákem tzn.3-4 dráty.

1.3.2017 08:10

Mám to tak, že první řádka lanek cca 20 cm nad zemí, druhá 40 cm a pak s rozestupem ještě dvě pásky. A už rok to fungovalo. Nejdůležitější aspekt je, mít v tom STÁLE elektřinu (napájí nám solár autobaterii a z toho jede zdroj - prakticky nemusíme řešit ).
Jakmile jednou projdou, tak už se to špatně odnaučuje... leda mrazákem

1.3.2017 08:17

20 je malo, ne teda ani tak pro dospely ale jehnata se radi podivaj za plot a kdyz je snaziva mama tak 20cm pod spodnim lankem to je malina. Zvladaj i 10 kdyz to neni vypnuty na krev. Stejne tak me vzdycky sr... potesilo tele, to taky rado podbihalo kdyz jsem meli jen kravy a lanko bylo jedna maximalne pak dve rady. Bud rev krava i tele nebo to prosla.

1.3.2017 12:17
pvc

XXX.XXX.2.175

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ohrady z drátu jsou nejnevhodnější materiál pro koně, z jakého je možné jim postavit!
Přeřezané šlachy koně, který projde ohradou, už těžko spravíte...

Pro koně nelíp pásky a na spodní řadu pro ovce lanka...ty přecijen držejí míň, než ten drát.

Taky pasu oboje a nikdy jsem neřešila, co za zdroj. Koně nejsou blbí - pokud nemáte nějakého útěkáře, tak se nemusíte bát.

Přesně jak píšete - koně nejsou blbí a do pletiva nejdou. Ale ovce, když mají důvod (což zahrádka je), projdou lankovým ohradníkem jako prd. A když se jim nechce, strčí do ohradníku tu, která je nejblíž, aby ránu dostala ona.

1.3.2017 12:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pokud bude zahrádka s krásnou zeleninou vedle pastviny, tak bych pouze ohradníku nevěřil, i kdyby byly dráty 5cm nad sebou. Buď kombinace s pletivem, nebo el. síť.

1.3.2017 12:42

No... a jak ta zahradka bude velka? Si okolo postavte poradnej plot a vymalovano. Aspon tam nebudou chodit kalet dalsi zvirata, psi, kocky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík