Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2017 10:19
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Mám 14 dní novou kozenu.Tříletou bílou, českou, rohatou.
Šli za ní vnoučata a ona se stavěla na zadní.Co tento úkon kozy značí?Dělával mi to kamerunský kozlík.

4.3.2017 10:27
lilo

XXX.XXX.201.210

No jasne znaci to ze je koza dominantni... a ze se deti neboji a vyhrozuje ze do nich pujde... mam takovou potvoru.. predemnou to neudela ale na deti si troufne... nevim ovsem nakolik je to naznakem hry nebo naznakem agrese... a vubec nedokazu odhadnout jak to dopadne... pokud se deti kozy bat nebudou pripadne budou vybaveny holi ci proutkem.. verim tomu ze ziskaji vetsi respekt...

4.3.2017 10:28
moonika

XXX.XXX.246.75

Mne to robí jedna koza, vybieha mi veselo naproti, stavia sa na zadné a veselo mečí, chce sa hrať, má skoro 7rokov ale hravá je ako kozľa, pokiaľ práve nemá plné brucho mladých:).

4.3.2017 10:34
gajdovka

XXX.XXX.45.9

lilo napsal(a):
No jasne znaci to ze je koza dominantni... a ze se deti neboji a vyhrozuje ze do nich pujde... mam takovou potvoru.. predemnou to neudela ale na deti si troufne... nevim ovsem nakolik je to naznakem hry nebo naznakem agrese... a vubec nedokazu odhadnout jak to dopadne... pokud se deti kozy bat nebudou pripadne budou vybaveny holi ci proutkem.. verim tomu ze ziskaji vetsi respekt...

Jj, jsou vybaveni proutkama, děti se jasně bojí, je dvakrát tak velká, jak oni, ale že na dospělé to nedělá, tak se zatím děti schovávají za babiččinu sukni.

4.3.2017 18:24
lilo

XXX.XXX.201.210

Potvora koza...

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2017 20:08

Asi projev dominance. Ale taky nenechte děti, aby jí dávali nějaké pamlsky. Naučila by se na ně skákat a loudit. Lehce by je povalila. Proutek - souhlasím, klacek - to je příliš , děti někdy nepoznají míru.

4.3.2017 20:12

moonika napsal(a):
Mne to robí jedna koza, vybieha mi veselo naproti, stavia sa na zadné a veselo mečí, chce sa hrať, má skoro 7rokov ale hravá je ako kozľa, pokiaľ práve nemá plné brucho mladých:).

Ta si nemusí dokazovat, že je dominantní, protože jste prostě kámošky a ona to ví .

4.3.2017 20:15

Možná taky to je tím, že je u Vás nová, ještě nezná svou pozici. Musela se chudák stěhovat . A když někdo ztratí domov, práci nebo životního druha, je v obrovském stresu a někdy se z toho ani nedostane (u lidí). A co teprve taková koza ?

Kozí pečínka

4.3.2017 20:45
Kozí pečínka

XXX.XXX.167.161

Bacha aby vám ze žalu nezačala vyžírat ledničku. Mě jak by šáhla na pivo...

5.3.2017 09:24
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná taky to je tím, že je u Vás nová, ještě nezná svou pozici. Musela se chudák stěhovat . A když někdo ztratí domov, práci nebo životního druha, je v obrovském stresu a někdy se z toho ani nedostane (u lidí). A co teprve taková koza ?

Myslím, že je jí dobře, je na svobodě, nezavřená ve chlívku, lítá si po louce, má kamošky, dostává pamlsky, ale je to něco nového, chápu, zvyká si.

5.3.2017 09:28
lilo

XXX.XXX.201.210

Z meho pohledu si je proste vedoma toho ze jsou deti mensi.. tak jim hrozi... nase takle hrozi na cokoliv... na psa, na dite na kocku... proste co je mensi tomu dava najevo... jdi dal nebo te trknu... jak jsem psala nevim kam to zajde jestli se do ditete opravdu opre... ale rozhodne je to takova kozi povaha... kazda neni stejna...

5.3.2017 09:30
gajdovka

XXX.XXX.45.9

lilo napsal(a):
Z meho pohledu si je proste vedoma toho ze jsou deti mensi.. tak jim hrozi... nase takle hrozi na cokoliv... na psa, na dite na kocku... proste co je mensi tomu dava najevo... jdi dal nebo te trknu... jak jsem psala nevim kam to zajde jestli se do ditete opravdu opre... ale rozhodne je to takova kozi povaha... kazda neni stejna...

Mysliíte, že by bylo dobré takovou kozu potom odrohovat vetem?mě dneska taky při boji o koryto rohem odhodila, jak se valila, docela to bolí.

5.3.2017 09:37
lilo

XXX.XXX.201.210

To zalezi na vas... ja mam same rohate... obcas se stane ze me nechtic strejchne... jasne ze to boli... ale vzdycky si reknu kdyz to neni oko... :) tam se snazim fakt si davat pozor...

5.3.2017 09:41
gajdovka

XXX.XXX.45.9

lilo napsal(a):
To zalezi na vas... ja mam same rohate... obcas se stane ze me nechtic strejchne... jasne ze to boli... ale vzdycky si reknu kdyz to neni oko... :) tam se snazim fakt si davat pozor...

No nechci ji zbytečně trápit, ale ta malá AN potvůrka má menší rohy a já, jen jak podřepnu, něco opravuji, tlačí do mě zezadu, že letím na hubu a nebo skočí rovnou na záda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík