Koza před porodem se prská?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PetraL

7.3.2017 10:29
PetraL

XXX.XXX.112.247

Zdravím, prosím o zkušenosti.
Máme od listopadu dvě kozy (jedna už měla kůzlata, druhá je prý prvnička). Dříve je měli spolu s kozlem, takže jsme je kupovali, že jsou možná březí (máme je od listopadu). Termín tedy předpokládám do konce března.
Teď od února pozoruji vetší žravost, ty dvě se mají rády, ale o jídlo se doslova perou. Za dobu co je máme jsem nepozorovala, že by se prskali (jsou to moje první kozy, takže jsem si nemusela všimnout, ale..) Přijde mi, že teď v pár týdnech jim břicha rostou a do toho ta žravost. Té zasušené se opět zvětšilo vemeno (jen trochu). Prostě si myslím, že březí jsou.
Ale...
Tři dny zpět, jak bylo hezky jsem je odpoledne pouštěla na pastu (přes zimu byly v chlívku). A ony začaly šílet a mrskaly ocáskem a obskakovaly se. Nevím, jestli to může být jen projev radosti nebo prostě nejsou březí?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2017 11:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na začátku března a v souvislosti s tím ostatním, co píšete, to říje nebude. Kdybyste mě vypustila z chlívku po zimě tam strávené, taky bych radostí skákala na všechno, co uvidím .

PetraL

7.3.2017 11:29
PetraL

XXX.XXX.112.247

No ony jako občas venku přes zimu byly. V zimě taky docela ve sněhu řádily, když jsem je pustila. Ale nikdy neskákaly na sebe. No brzy se nám to rozlouskne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík