Jaká baterie na el.ohradník, jsem z toho jelen

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2017 10:07
gajdovka

XXX.XXX.42.243

Prosím, už fakt nevím, pročetla jsem kde co, poslechla názory dokola, nakonec z toho vyšlo na 1000 metrů čtv., baterie 12V.44A a ted mi odborník přes baterie řekl, že autobaterie v žádném případě, že to musí být ta speciální na el.ohradníky, Samo, že chápu, spec.jsou podstatně dražší, že obchodník chce prodat, ale já tomu nerozumím, prý při autobaterii budeme co týden nabíjet.Elektřinu nemáme.

10.3.2017 11:08
lesakm

XXX.XXX.104.26

gajdovka napsal(a):
Prosím, už fakt nevím, pročetla jsem kde co, poslechla názory dokola, nakonec z toho vyšlo na 1000 metrů čtv., baterie 12V.44A a ted mi odborník přes baterie řekl, že autobaterie v žádném případě, že to musí být ta speciální na el.ohradníky, Samo, že chápu, spec.jsou podstatně dražší, že obchodník chce prodat, ale já tomu nerozumím, prý při autobaterii budeme co týden nabíjet.Elektřinu nemáme.

Pořiďte si dvě autobaterie 12V 55A/h aby jste měli vždy v záloze jednu na výměnu, pokud se budete o ohradu dobře starat a nebudete mít trávu na drátech (chce to stále čistit a podsekávat) tak vám vydrží v pohodě 14dní i víc, ohradu stejně musíte pořád kontrolovat jestli je funkční, občas ji poškodí divoká zvířata nebo nějaká spadlá větev, pokaždé když tam půjdete měřte napětí na ohradě a jak klesne pod 4000V baterii vyměňte a dejte nabít u nás takhle fungujeme už léta, stejně tam jezdím stále s vodou tak se to vždy přitom zkontroluje ML.

10.3.2017 15:13
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přesně tak jak píše LasakM.
Nesmíte tu autobaterii nechat vybít do nuly - to je to proč se nedoporučuje. Když je budete střídat a průběžně dobíjet tak to bude v poho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík