Uhyn novorozeneho kuzlete

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tom...

13.3.2017 17:50
Tom...

XXX.XXX.34.48

Dobrý den všem.
Včera se mi narodily dvě kuzlatka. Kluk a holka. Máma je krásné osusila hned se šly napít všechno vypadalo dobře. Ráno taky a když jsem pak přišel z práce tak kozicka jen ležela a byla evidentně vyslabla hned jsem ji dal napít ale uz nechtěla od mámy tak přes strikacku a za dvě hodiny uz bylo po všem. Kozlík v pohodě pije běhá... nevíte co se mohlo stát? Co jsem udělal špatně? Nechtěl bych přijít i o kozlika. smajlík ach jo...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2017 20:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tome, bylo to tu popsáno už mnohokrát.
Ani ve Vašem případě Vám to nikdo neřekne - mohl to mít xy důvodů. To už se nedopídíte.
Pokud jste nepohlídal, zda se obě kůzlata napila mleziva, pak nemělo moc šancí na přežití. Mládě rychle zeslábne a už nemá dost sil si vybojovat cecík nebo z něj sát... a prostě umře.
Pokud kozička prokazatelně pila, mohlo být špatně cokoli jiného. Třeba nějaká vrozená vada. Pokud jste neudělal pitvu, už nezjistíte, co se stalo.

Pokud kozlík funguje, prokazatelně pije od mámy, je čilý, zvídavý, pak by s ním mělo být vše v pořádku. Alespoň budete mít nějaké mléko pro sebe a kozlík poroste jako z vody.

Tom...

14.3.2017 15:08
Tom...

XXX.XXX.7.117

Kozlík vypadá v plné síle ale koze nezbývá ani deci mléka denně tak je třeba možné že si vybrala to silnější a slabsimu nedala napít? Nebo se ji tvoří tak málo protože ji to teď stačí?

Přidejte reakci

Přidat smajlík