Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2017 22:31
vosajda

XXX.XXX.227.171

Prosím, jsou nějaké ovce, co nebečejMame suffolk a když me, nebo manžela zahlédnout, začnou bečet.

26.3.2017 23:30
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Už jste podobné téma založila dříve, ale napíši sem svůj názor. Máme také 5 bahnic, berana a osm jehňat suffolk. Pokud se krmí, nejlépe i v pravidelném čase, jen senem(voda a lizy jsou samozřejmostí) nebo se pasou na zeleném, nikdy nebečí. Doslova nevydají ani hlásku. Nyní v laktaci a jen na seně dáváme oves a ječmen. Pokud se ovce dokrmují např. jádrem, tvrdým chlebem, začnou zaručeně řvát ledva vás z dálky zahlédnou. Já už se dostala tak daleko, že nemohu plít záhony s ničím kýblu podobným. Plevel dávám rovnou do kolečka. Nemohu v klidu donést ani vodu v kýblu králíkům. Ovce, jako ostatně každá bytost, milují laskominky a tvrdě je vyžadují. Velice se těším, až je vyženeme na pastviny a budou jen na zeleném. Zas pěkně ztichnou.

Gocz

27.3.2017 11:19
Gocz

XXX.XXX.27.34

Jsem rád, že tento problém se řvaním ovcím neřeším sám. Už je to pomalu k nevydržení. Dostávají dvojnásobnou dávku sena i ovsa, k tomu kus řepy a trochu senáže a stejně řvou a řvou. Čekám, kdy to sousedi nevydží a vystartují na mne. Už, aby ta tráva poskočila a mohl jsem je vystěhovat ven. To zaručeně přestanou. Jenže na pastvině je teď sotva pár stébel, když je pustím tak ji zlikvidují během chvilky a půl roku budu běhat s kosou a kolečky.

27.3.2017 13:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jaro už cítí. Celou zimu mám klid že se sousedi ptají jestli mám vůbec ovce zavřené, ale v tuto dobu jak něco zaslechnou tak taky řvou Ještě tak +/- měsíc vydržet.

27.3.2017 19:52
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Měli jsme svoje krásné seno, už je pryč. Koupili jsme balík, vypadal dobře, řvaly, přehrabovaly. Koupili jsme tedy jiný, ten žerou, kýbl jádra dostanou denně(kýbl od lizu) jablka, mají k dispozici cca 1500m zimní pastviny, ta je naprosto vyluxovaná, huby maj od hlíny. Každý rok je to stejné, od poloviny března do nejméně poloviny dubna moje nervy k prasknutí, řvou, lítaj, strkaj palice k sousedům. V té době závidím lidem prostorné chlívy, ovce v nich jsou krásně zavřené, neviděj jarní travičku a jsou v klidu. Ovce i majitelé. Ach jo. Koukám, že jsme na tom všichni stejně.

Gocz

27.3.2017 20:03
Gocz

XXX.XXX.157.2

Mám i ten prostorný chlív a je to na prd. Seno naprosto luxusní, sám si ho suším a stejně řvou. No a stalo se přesně to, co jsem čekal. Sousedka už si byla stěžovat. Takže ovce musí ven. Bohužel ne všechny. To by ta pastvina nedala. Takže pokud by měl někdo zájem o loňskou ovečku se dvěmi jehničkami (suffolk) v okolí Ostravy, tak dejte vědět.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2017 20:13

Moje teda neřvou, ale školkové stádo mám na zimu s koňmi v zimním výběhu a až trochu tráva naroste, tak vypouštím do "letního". Takže teď se nažerou sena (taky už mu moc nedaj) a pak prošmejděj zimní výběh, kde jaký milimetr narostl a pak si jdou stoupnout k průchodu do letního a tam smutně čuměj, než zase dostanou hlad a jdou se nažrat sena. Mám občas pocit, že musej chcípnout hlady, protože u průchodu prozevlujou většinu dne... njn...v tomhle případě maj pravdu, že za ohradou je tráva zelenější. Ale potřebuji, aby se trochu ta tráva zvetila - pak se na ní pase půlku pastevní sezony...

27.3.2017 20:48
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moje teda neřvou, ale školkové stádo mám na zimu s koňmi v zimním výběhu a až trochu tráva naroste, tak vypouštím do "letního". Takže teď se nažerou sena (taky už mu moc nedaj) a pak prošmejděj zimní výběh, kde jaký milimetr narostl a pak si jdou stoupnout k průchodu do letního a tam smutně čuměj, než zase dostanou hlad a jdou se nažrat sena. Mám občas pocit, že musej chcípnout hlady, protože u průchodu prozevlujou většinu dne... njn...v tomhle případě maj pravdu, že za ohradou je tráva zelenější. Ale potřebuji, aby se trochu ta tráva zvetila - pak se na ní pase půlku pastevní sezony...

Letos nepřikrmujete jádro(četla jsem v nějaké diskuzi )tak neřvou. Já se domnívám, že fakt řvou, když dostávaj příkrm. Moc jim chutná a nechápou, že musej hlavně seno žrát. Ne proto, že bych jim to nedopřála, ale špatně by jim, holkám, bylo. Sousedi si nestěžujou, každej tady má nějakou havět, ale já mám nervy. Působí mi to stejné psycho, jako když brečej děti. Musím se nad sebou zamyslet.

27.3.2017 21:29

A teď si představte, že jdu ovečky kontrolovat o pulnoci a oni mě takhle krááásně hlasitě vítají Teda abych jim nekřivdila, někdy spinkají tak tvrdě, že mě ani nevnímají

27.3.2017 21:44

Jana: Já úplně vím, o čem mluvíte. Já když jsem tu měla zpočátku nějaké "nevytříděné" jedince, kteří byli hluční, tak jsem byla tak na šišku, že jsem nechtěla chodit z baráku. Koza se totiž naučila, že když klapnou dveře, tak že za nedlouho můžu přijít se žrádlem.. tak jsem zavírala kliku, jak kdybych vycházela z ložnice, kde jsem zrovna uspala mimino... brzy jsem se kozy zbavila. To by mohla být sebelepší dojka, ale tohle jsem neměla za potřebí...

Ale samozřejmě souhlas - když se krmí jádro, tak řvou v pravidelných intervalech...

27.3.2017 22:44
tom.tady

XXX.XXX.83.88

My dokrmujem přes zimu mlátem, a prej ječej, už když pod kopcem slyšej můj teréňák.
Akorát už jsou ode dneška na zeleným, auto uviděj tak jednou za tejden při navážení vody a mláto zas až na podzim. A bude ticho po pěšině .

Přidejte reakci

Přidat smajlík