Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2017 19:25
JaninaV

XXX.XXX.68.66

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli je nutné dávat kozlíkům gumičky, když jsou na maso. My jsme doposud dávali, protože se bojíme zápachu masa. Slyšela jsem ale, že to není nutné. Má někdo z vás s tímto nějaké zkušenosti? Díky.

jolyha

27.3.2017 19:50
jolyha

XXX.XXX.229.101

JaninaV napsal(a):
Dobrý den. Chci se zeptat, jestli je nutné dávat kozlíkům gumičky, když jsou na maso. My jsme doposud dávali, protože se bojíme zápachu masa. Slyšela jsem ale, že to není nutné. Má někdo z vás s tímto nějaké zkušenosti? Díky.

Záleží na tom v jakém věku plánujete porážku. A pokud později tak zda vám případný "smrad kozla" vadí nebo ne. Nejsem nějak extra cimprlich, ale nekastrovaného kozla nejsem schopna požít. Kůzle - kozlíka bez gumiček tak cca do půl roka, to bylo ok, maso nebylo cítit vůbec. Jak byl starší a spustila se podzimní říje, už mi maso nevonělo a ten jeden nekastrovaný cca 8mi měsíční šel na zkrmení psům.

27.3.2017 21:26
JaninaV

XXX.XXX.68.66

Děkuji za odpověď. Porážky děláme na podzim. Ve stáří 6-8 měsíců. Zatím jsme vždy dávali gumičky. Chtěli jsme nějaké kozlíky prodat k chovu, ale když by se neprodali, tak pak máme strach, jaké bude maso, když nebudou kastrovaní.

30.3.2017 23:03
Mikusix

XXX.XXX.198.62

My jsme zatim nekastrovali a kozliky porazime na podzim kdyz se mezitim neprodaji a maso bylo vpohode, ale je pravda ze se nam rodi vetsinou v dubnu, tak to je 6-7 mesicu. Spis je chci zacit kastrovat kuli tomu ze posledne to dost vypadalo ze obskocil svoji sestru (nakonec ale dobry). Tak jsem si rek ze na prodavani prdim, stejne je kozlu mrak a resim jak to je s tema kastrovacima gumickama at muzou zustat pohromade.

31.3.2017 08:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

V srpnu kupuji minimálně půlročního kozlíka, kterého zabíjím po jeho "službě" v prosinci - lednu a nikdy si nikdo nestěžoval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík