Jehne ma prujem pri nahlym prechodu matky na zeleny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2017 10:43

Omlouvam se za vykonstruovanej nadpis ale nenapada me jak to strucne shrnout. Mam ovce zavreny jeste na sene. Pred trema dnima me zdrhly ven na zeleny, mohly se past tak hodku. A vcera jsem pozoroval u jednoho z jehnat prujem. Do toho uteku bylo bez prujmu. Je jim nejakych 17dni. Je mozny ze takova rychla zmena u ovce by zpusobyla skrz mliko i zazavci problem u jehnete? U lidi to tak bejva, ale u ovci jsem to doted nevide, protoze jsem je nemel nikdy takhle dlouho zavreny, vzdycky byly venku s pristupem k senu, takze jak slez snih, tak mely oboje a zadny velky prechody.

6.4.2017 09:20
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Domnívám se, že vaše jehně si kouslo trávy samo. V sedmnácti dnech už přece ujídá tu i tamhle. Počátkem týdne jsem řešila průjem u dvou nejmladších jehnat, měsíc a pět týdnů. Mohou volně ven stále, ale průjem až teď. Vet říkal zkusit Farmatan, tak jsem jim naředila do stříkačky a dala do tlamky a je to dobré. Na kokcidiostatika už byla velká, už přežvykují. A také říkal, že to kokcidie být nemusí, že je to ze zeleného mladého. Staré jedí k tomu seno více, jahnata tolik ne. Také Hylak se může vyzkusit.

6.4.2017 10:58

To jsem nenapsal. Zdrhly jen dospely, jehnatum pribouchly dvere.) Takze jestli, tak to dostaly s par dennim spozdenim v mlice. Leky zatim davat nebudu, jehne neztraci na vaze a neni ani "posmutnely". Spis me jen zajimalo, jestli nekdo pozoroval neco podobnyho.

6.4.2017 11:19
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Omlouvam se za vykonstruovanej nadpis ale nenapada me jak to strucne shrnout. Mam ovce zavreny jeste na sene. Pred trema dnima me zdrhly ven na zeleny, mohly se past tak hodku. A vcera jsem pozoroval u jednoho z jehnat prujem. Do toho uteku bylo bez prujmu. Je jim nejakych 17dni. Je mozny ze takova rychla zmena u ovce by zpusobyla skrz mliko i zazavci problem u jehnete? U lidi to tak bejva, ale u ovci jsem to doted nevide, protoze jsem je nemel nikdy takhle dlouho zavreny, vzdycky byly venku s pristupem k senu, takze jak slez snih, tak mely oboje a zadny velky prechody.

A co kokcidioza? V tomhle věku už by se s ní mělo taky počítat.

6.4.2017 11:43
lilo

XXX.XXX.201.210

To jsem nenapsal. Zdrhly jen dospely, jehnatum pribouchly dvere.) Takze jestli, tak to dostaly s par dennim spozdenim v mlice. Leky zatim davat nebudu, jehne neztraci na vaze a neni ani "posmutnely". Spis me jen zajimalo, jestli nekdo pozoroval neco podobnyho.

A nektere z matek se pokadily? nechci byt za chytrou...kdysi mi rikal vet ze zeleny srajdy maji ovce z nadbytku dusiku v mladem zelenem.. prechod pres mleko nevim... nepises o barve ani konzistenci... jedinou moznost kterou bych mohla pripustit krs mleko je to ze ovce se poradne nadlabla zeleneho naces vyrobila vice mleka a jehne se prepilo... ale tak jako tak bych byla velmi obezretna... a spis podezirala brebery...

6.4.2017 11:55
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Farmatan není lék v pravém slova smyslu.:D.

6.4.2017 11:56

Já myslím, že to lze.Co ovce sežere, jde do mlíka. Něco podobného se nám stalo před pár lety, ale den ode dne se to lepšilo a chování jehňat se vůbec nezměnilo.

6.4.2017 12:01

Matka v pohode. dneska si pockam co z nej poleze, dokad jehnata skotacej, tak se snazim nic neresit. V tejdnu jsem prodal posledni suffolku, ktera mela "bradavice" na strukach. Mozna to bradavice nejsou. Kazdopadne zacala jehnata odhanet, zasuovat se a jehnata zacly bejt pasivni a prestaly skotacit. Nafoukly se jim briska. Tak jsem nasadil kravsky mliko, zlepsily se a ted uz se o ne staraj novy majitele.

6.4.2017 13:16

JanaKostelec by dala Farmatan, já zase živočišné uhlí a čekaly bychom, co bude. Ale je to divné, že by mělo z mléka průjem. Ačkoliv když se může dítě nafouknout po nadýmavé straně matky, možná to jde.

6.4.2017 13:20

Prave na to narazim a rikam si kdyz je to savec tak je to taky mozny, akorat s nekolikadennim zpozdenim narozdil od lidi. No kouknu na to a poreferuju.

6.4.2017 16:30

Vodova konzistence, hnedej trosku svetlejsi a smrdi fest a uz obe jehnata. smrdi jak pukavci.

6.4.2017 17:48
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Vodova konzistence, hnedej trosku svetlejsi a smrdi fest a uz obe jehnata. smrdi jak pukavci.

Takže kokcidioza. Řekněte si vetovi o STREPTONAMID. krabička s 5 sáčky u nás za 75 Kč. Sáček je na 50 kg tele, takže podle váhy uměrně míň. A rychle, nebo brzo padnou a nebude z nich nic, jen žrádlo pro psy.

6.4.2017 19:45

Tak jsem poridil Sulfadimidin. Jehnata dostaly po 1g do strikacky a beran 10g do trech strikace. Zejtra hodim berana na samotku, byl prvni kdo zacal srackovat nedavno. Koukal jsem na ten strptonamid a davkovani je podobny, taky tri dny dva pauza a dalsi tri, tak doufam. Jinak me uz ty ovce zacinaj zase pekne...t. Fakt neznam jiny zvire s vetsi chuti chcipnout.

7.4.2017 07:09
janau.

XXX.XXX.162.61

Tak jsem poridil Sulfadimidin. Jehnata dostaly po 1g do strikacky a beran 10g do trech strikace. Zejtra hodim berana na samotku, byl prvni kdo zacal srackovat nedavno. Koukal jsem na ten strptonamid a davkovani je podobny, taky tri dny dva pauza a dalsi tri, tak doufam. Jinak me uz ty ovce zacinaj zase pekne...t. Fakt neznam jiny zvire s vetsi chuti chcipnout.

Tak to asi nemáte doma králíky? Ti mi připadají jako největší "potížisti", u mě právě především kvůli kokcidioze. Jinak taky mám jednu jehničku flašce nyní na Sulfadimidinu. Už po dvou dávkách to s ní ale vypadá mnohem lépe..

7.4.2017 08:01

Kraliky mame, vloni poslo moooc mladejch a samic, prezil snad jen samec. To se nam stalo co ja pamatuju 2x. Jednou me kdyz jsem jeste bobkaril a tentokrat mame. Budu muset prikoupit par balicku, rozhahet stado a dat to i zdravejm preventivne.

7.4.2017 08:07
lilo

XXX.XXX.201.210

Vodova sra.cka je rychla smrt... jeste ze nejsou mouchy...

7.4.2017 08:09
lilo

XXX.XXX.201.210

Kdys odcervoval komplexne... bacha na to ze s narusenim imunity se vsechno radikalne vymnozuje...

7.4.2017 08:16

Komplexne neni uz v mode, nejses IN :) Komplexne dostali nekdy v srpnu tu predrazenou sracku panacur a pak neco s ivermectinem pod kuzi a pak uz jen KOMPLEXNE kremelinu. Tim u me komplexnost zvadla. Kdyz prezujou budu rad, kdyz ne, nebudu rad a skoncim s ovcema, zivot, vyvoj. Naklepu kosu a strane ususim taky.

7.4.2017 08:43
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Kraliky mame, vloni poslo moooc mladejch a samic, prezil snad jen samec. To se nam stalo co ja pamatuju 2x. Jednou me kdyz jsem jeste bobkaril a tentokrat mame. Budu muset prikoupit par balicku, rozhahet stado a dat to i zdravejm preventivne.

Mor. Ten mne postihl letos,17 tříměsíčních, čtyři samice, samec. Zbyli tři tříměsíční a deset dvouměsíčních. Neočkovala jsem. Neoočkovaná králičí noha mi nesmí přes práh. Uvažuji i o očkování ovcí. Jak to máte vy? Vy všichni.

7.4.2017 09:12
RETRO

XXX.XXX.201.210

Komplexne neni uz v mode, nejses IN :) Komplexne dostali nekdy v srpnu tu predrazenou sracku panacur a pak neco s ivermectinem pod kuzi a pak uz jen KOMPLEXNE kremelinu. Tim u me komplexnost zvadla. Kdyz prezujou budu rad, kdyz ne, nebudu rad a skoncim s ovcema, zivot, vyvoj. Naklepu kosu a strane ususim taky.

Uz jsem hold retro... a mas pravdu panacur me take velmi zklamal... vim ze kokcidioze se predchazelo necim kyselym... a odcervovalo se skalici...tak proc nejit retrocestou...

7.4.2017 09:32

Vcera kdyz jsem se shanel po tom Streptonamidu tak jsem nejdriv zkusil kamarada co chova kravy na mliko, jestli nema pro telata. Tak rikal ze kdyz zacnou srackovat, tak jim da vejce do mlika a da jim to vylohnit. No nezkusil jsem to, radsi jsem uhanel pro chemii.

7.4.2017 09:51
RETRO

XXX.XXX.201.210

Vejce cele?...problem je to ze vetsina tehle osvedcenejch retropostupu je jen lidovou slovesnosti... nemaji za sebou klinicky vyzkum ani publikacni cinnost.

7.4.2017 09:58
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jo celé, ale dle lidové slovesnosti se dává zadem. Zaručeně pomáhá! Klinickvýzkum a pochybná publicita už neletí. Opět se vrací osvědčená lidová moudrost!

7.4.2017 10:05

Cele, na valasku si ho strcej zadem, tady do mlika a vypit. Nevim, nevyzkusil jsem, nevylucuju ze to muze fungovat. Kdo vi, jeslti neobsahuje nejakou latku ktera je i v tech pripravcich. Tipuju ze pred par desetiletima to bud chciplo nebo zafungovalo neco RETRO

7.4.2017 10:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Konec s ovcama = konec na ovčácké diskuzi?
(já jen jestli mám těm mladým držet palce ).

7.4.2017 10:11
RETRO

XXX.XXX.201.210

Tak to by me zajimalo jak se to rozpleskle vejce nacpe zadem... a prijde mi dost zajimave jak tedy nasi predci prisli na to cele vejce strkat ovci do zadku... no to jen na zamyslenou... vime ze mnoho bylo objeveno pokusem a omylem...

7.4.2017 10:13

Samozrejme, jeslti to vymlatim, tak se pohnu jinym smerem. Jako jsem prestal psat do ajtackyho fora, jelikoz se tim uz jen zivim, tak jestli prestanu s ovcema, tak ifaunu potka stejnej osud. Takze jim poprejte brzkou smrt a budete jedinej kohout.

7.4.2017 19:36
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Samozrejme, jeslti to vymlatim, tak se pohnu jinym smerem. Jako jsem prestal psat do ajtackyho fora, jelikoz se tim uz jen zivim, tak jestli prestanu s ovcema, tak ifaunu potka stejnej osud. Takze jim poprejte brzkou smrt a budete jedinej kohout.

To by byla opravdu škoda.

8.4.2017 13:08

janau. napsal(a):
Tak to asi nemáte doma králíky? Ti mi připadají jako největší "potížisti", u mě právě především kvůli kokcidioze. Jinak taky mám jednu jehničku flašce nyní na Sulfadimidinu. Už po dvou dávkách to s ní ale vypadá mnohem lépe..

U králíků se přemnoží kokcidie jen pokud se špatně krmí.Málo vlákniny, přemíra škrobu tím se změní kyselost ph v zažívání a umožní přemnožení kokcidií.

8.4.2017 13:54

U králíků se přemnoží kokcidie jen pokud se špatně krmí.Málo vlákniny, přemíra škrobu tím se změní kyselost ph v zažívání a umožní přemnožení kokcidií.

Já Vám nevím... tahala jsem minulý rok ramlici hrobníkovi z lopaty. Podařilo se, ale stálo mě to spoustu peněz (přípravek - umělá výživa se vším všudy, s probiotiky - byl vážně drahý) a času (krmení 6kg králíka stříkačkou) a šrámů. A krmím celoročně senem (právě po zkušenostech s problémem střídání, resp. kombinování suché a "mokré" vlákniny) a granulema s Emanoxem v kombinaci s ječmenem a ovsem.. takže si nejsem vědomá žádné dietetické chyby a přesto jsme jí dostali. Navíc jen u jednoho kusu ze 3 dospělých a několika mladých..

A teď mě tak napadá - ale to už jsme úplně OT... že jsem jí vyřazovala kvůli tomu, že mi 3x za sebou nezačala pečovat o svůj vrh novorozeňat... před tou kokcidiozou normálně odchovala (svůj první)... poté, po vzpamatování se samozřejmě, s dostatečným odstupem, už se nikdy o mladé nezačala starat... ale nevím, jakou by to mohlo mít souvislost...

Mastňáčku...úplně Ti rozumím. Je to na pytel, když se to takhle ser*e. Minulý rok jsme měli radost, že byly odchovy docela dobré a pak nám ze dne na den padli 2 nejsilnější kusy jehňat... asi týden po sobě... již samostatně žeroucí, mladé ovce... člověk kroutí hlavou, kde udělal chybu a co pro to ještě mohl udělat...

8.4.2017 14:18

Já Vám nevím... tahala jsem minulý rok ramlici hrobníkovi z lopaty. Podařilo se, ale stálo mě to spoustu peněz (přípravek - umělá výživa se vším všudy, s probiotiky - byl vážně drahý) a času (krmení 6kg králíka stříkačkou) a šrámů. A krmím celoročně senem (právě po zkušenostech s problémem střídání, resp. kombinování suché a "mokré" vlákniny) a granulema s Emanoxem v kombinaci s ječmenem a ovsem.. takže si nejsem vědomá žádné dietetické chyby a přesto jsme jí dostali. Navíc jen u jednoho kusu ze 3 dospělých a několika mladých..

A teď mě tak napadá - ale to už jsme úplně OT... že jsem jí vyřazovala kvůli tomu, že mi 3x za sebou nezačala pečovat o svůj vrh novorozeňat... před tou kokcidiozou normálně odchovala (svůj první)... poté, po vzpamatování se samozřejmě, s dostatečným odstupem, už se nikdy o mladé nezačala starat... ale nevím, jakou by to mohlo mít souvislost...

Mastňáčku...úplně Ti rozumím. Je to na pytel, když se to takhle ser*e. Minulý rok jsme měli radost, že byly odchovy docela dobré a pak nám ze dne na den padli 2 nejsilnější kusy jehňat... asi týden po sobě... již samostatně žeroucí, mladé ovce... člověk kroutí hlavou, kde udělal chybu a co pro to ještě mohl udělat...

Ono jde hlavně o to vychytat množství té krmné směsi aby králíci žrali dostatek sena, vlákniny.
Někteří králíci se zrninami a granulemi nepřežerou, ale jiní, pokud mají více zrnin, prostě seno nežerou nebo málo a tím dojde k narušení mikroflory střev.To je to největší umění.Směs granule, oves ječmen je dobrá, ale záleží na poměru jednotlivých složek a kolik toho dáte králíkům.Mám obdobnou směs, ale každá věková kategorie, někdy i každý jednotlivec či kotec s mladými, dostává jiné množství.A to mám těch králíků přes 200.

8.4.2017 17:12
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Jak sleduji zbytek svých králíků, je lepší nebýt na ně hodný :) nedopřávat jim, lepší hodně sena jádra málo. To jim prospívá.

8.4.2017 17:44
Zuzpro

XXX.XXX.117.33

Mohu sem do vlakna prosim pridat dotaz...Mam take problem s prujmem, ale u tri dny stareho jehnete. Pije jen od mamy a beha, ale ma uz dva dny oranzovy prujem. Mam nejak zasahnout? dekuji.

8.4.2017 18:07

Oranz je z mlika to za par dni polevi.

8.4.2017 22:17

Jen pozor, aby se tím průjmem neslepil ocásek k zadečku. Myla jsem teplou vodou a vysušila.

8.4.2017 23:00
Zuzpro

XXX.XXX.117.33

Ze vsech jehnat to ma prave zatim jen jedno. Ke slepeni presne doslo, ale mama si ji hlida a otrela jsem senem. Jak dlouho max by to melo trvat? Prijde mi, ze jehne nenabira tak jako ty predesle a je stale takove zcvrkle.

9.4.2017 08:24
RETRO

XXX.XXX.201.210

Zuzpro napsal(a):
Mohu sem do vlakna prosim pridat dotaz...Mam take problem s prujmem, ale u tri dny stareho jehnete. Pije jen od mamy a beha, ale ma uz dva dny oranzovy prujem. Mam nejak zasahnout? dekuji.

Trochu se prepiji... zasahovat netreba... jen vomejvat zadek... bude to trvat dokud matka a jehne neupravi spotrebu a vyrobu mleka... prvni tyden... nepanikarte... pokud to neni uplne tekuta konzistence...

9.4.2017 13:23

Pokud je to z mlíka (od matky) bude to žluté-žlutooranžové, lepkavé ne vodnaté. Do týdne by to mělo být určitě srovnané. Většinou tak +-3dny, byla bych v klidu, pokud jehně bude prospívat.

10.4.2017 08:27

Jehnata zatim dobry, sly ven a hned se pustili do zavodeni. Jeste den pauza a pak jeste trikrat dostanou onu zazracnou latku. Trava vyrazila docela slusnym tempem!

10.4.2017 08:49
janau.

XXX.XXX.162.61

JanaKostelec napsal(a):
Jak sleduji zbytek svých králíků, je lepší nebýt na ně hodný :) nedopřávat jim, lepší hodně sena jádra málo. To jim prospívá.

Souhlasím, králíky nerozmazlovat, seno + vodu pořád k dispozici, jádro jen 1x denně a nepřeháním to s ním a občasně tvrdý chléb. Problémy zmizely, vykrmení trvá bez granulí samozřejmě o něco déle, ale je to už 2,5 roku bezproblémový stav. Úplně jsem zrušila "mokré" krmení. No snad to nezakřiknu smajlík Když se mi občasně zdá nějaký mladý králík neaktivní a nahrbený, prohlédnu, oddělím a v nejhorším přeléčím, ale teď už je to opravdu výjimka. Jo a občas dávám přes léto trochu octa do vody..
Vím, že to není moc k věci, ale zrovna o víkendu u nás v hasičárně padla na králíky řeč a dozvěděla jsem se, že místní starousedlíci, kteří krmí tradičně (tráva, seno, řepa, jádro, mrkev..), tak vůbec nedávají celoročně vodu králíkům, že jim prostě stačí voda z "mokrého" krmení. No dost mě to tedy vyděsilo, zvlášť představa kojící samice, která nemá vodu k dispozici mi přijde jako docela blbá.. Setkali jste se s tím někdy?

10.4.2017 09:02
profesor1

XXX.XXX.192.98

Králík se má přeléčit proti kokcidioze před připuštěním.

10.4.2017 10:45
RETRO

XXX.XXX.201.210

Prelecit ranou za usi preventivne

11.4.2017 06:39

Zajimalo by me kdo je retro :) prijde me to povedome.

Jehnata jsou v poradku, chemie zabrala, bobkujou koralky. Dnes by mela zacit druha tridenni kura, ale jsem na vaskach, jestli s ni zacinat.

11.4.2017 08:40
RETRO

XXX.XXX.201.210

ale zmena je zivot... urcite lecbu nepodcenit a nasledne jeste odcervit vlasovku nebo udelej koprolku se zamerenim na ni... u vlasovky se mi totiz stalo ze teda kuzlatko melo jeden den sracku... ridci kasi nasledne se stav upravil a za tyden deset dni uz zacalo rychle chradnout.

11.4.2017 08:44

Diky za radu, ale nebudu okolo nich litat vic nez okolo vlastnich deti. Kolikrat jsi ty retro dala detsky "bobky" na koprolku? :).

11.4.2017 12:12
RETRO

XXX.XXX.201.210

No na koprolku jeste nesly to mas pravdu... ale cas od casu si vyzadam odcervovak... a doktor se divil.. pritom za naseho detstvi bylo naprosto normalni koupit sirup pirvinium a preventivne odcervovat i dite co pul roku... a zvlast ted kdy lidi zijou s mazlickama skoro az v posteli... takze ja jsem v tomhle uvedomela... roupy jsou ale na druhou stranu prospesne prave v prevenci rakoviny konecniku... no takze co se tyka parazitu ja je povazuju za symbioty kteri se hold pri poruse imunity vymykaji kontrole... takze jde o to zajistit silnou imunitu a pak nebudes tyhle podpurny prostredky v podobe chemky skoro potrebovat...

11.4.2017 12:30

Pirvinium se uz neprodava a nevim jak za tvyho dectvi, ale za naseho se to dalo jen kdyz to zaclo otravovat, roupy. Tady je zas nekdo chytrej ty imunito :).

11.4.2017 12:45
RETRO

XXX.XXX.201.210

No je pravda ze koprolka nema valnou vypovidajici hodnotu.. mela jsem kozla s podsanicnim otokem a koprolka 0 holky co mel pripustit mely vsechno na 1+ tak pak co s tim ze jo...

11.4.2017 20:30
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Zajimalo by me kdo je retro :) prijde me to povedome.

Jehnata jsou v poradku, chemie zabrala, bobkujou koralky. Dnes by mela zacit druha tridenni kura, ale jsem na vaskach, jestli s ni zacinat.

Asi to tam nepíší pro nic za nic, že se má po 3 dnech zopakovat. To je jako by jste vy vybral jen polovinu antibiotik a na ostatní se vykašlal, protože už vám je dobře. Příště už by to na ty breberky nemuselo učinkovat vůbec.

11.4.2017 20:37

Zrovna antibiotika jsem mel 5x po sobe, dobrany a k nicemu. rek jsem dost, zacal jsem pit echinaceu a citrovital a anginy pryc, chripky pryc. a kdyz neco tak za tri dny je to ok. risknu to. jsou uz venku, do chlika maj zavreno. napriklad doktorka me nevarovala ze dospely ovci to muze zastavit bachor.

23.8.2017 07:24

Vypada to je to tady zas. Posledni jehne stary necely dva mesice ( 57dni ). Vcera jsem u nich nepostal, takze nevim jestli uz vcera melo prujem. Dneska jsem prisel k ohrade rano a bylo samo pod stromem, ostatni se pasly, tak jsem po nem svihnul jabko a stalo, jen becelo. Sulfinamid mam jeste z minula. Tak musim sfrknout domu, okouknout srajdu, zvazit a vrazit mu lek. Nadsenej z toho nejsem, ale ovecka je to pekna. Jen nevim, jestli bych mu moc zavaril kdybych mu vrazil zrovna i aldifal. Je ve veku, kdy uz se muze projevit zacerveni. Co myslite zkusenejsi? Sulfinamid se dava tri dny pak dva pauza a pak zase tri. Posledne jsem dal jen ty prvni tri dny a jehnice jsou jak lusk.

23.8.2017 10:41

Prujem nebyl jako ten u jarnich jehnat, vicka blede ruzovy, tak dostala aldifal. V 57 dnech ma 17,5kg to neni zase tak spatny, a jeste minimalne predevcirem skotacila. Ono i pred chvilkou kdyz jsem ji chytal, tak jsem musel pouzit lest jinak bych ji nedobeh. Letos stridam jen 4 dily pastviny a stejne je more nedopasku, ale za par dni az uvidim co se z ni vyleze, tak pujdou na louku kde jeste letos nebyly.

23.8.2017 10:59
moonika

XXX.XXX.197.160

Pokial sú najmä na pastve a pokial aj u vás bolo najmä sucho tak by to ani kokcídie nemali mať na svedomí. Články nevidieť? Nemohla sa prejesť jabĺk? Nebola v hnačke prímes krvi?

23.8.2017 11:11

Tady sucho neni, trava zelena a furt roste ani nestihaj letos vykousat. Co jinde berou jako skvelou pastvu tak ja v tu chvili uz prehanim :) Krev ne. Jabka padaj uz asi 14 dni, takze jsou podle me zvyknuty. A zrovna tyhle ovce co mam bokem jsem jeste nevidel je zrat a to u nich travim denne dost casu cumenim. Zase kdyby se prezrala jablek, tak ji takhle nezesvetlaj sliznice.

23.8.2017 11:22

Vezměte ovci a jehně a dbejte na to, aby se několikrát denně pořádně napilo od matky. U mně to vyřešilo průjem velmi často a mělo by to pomoct i při infekcích apod. (Zcela neodborná rada ze zkušenosti.).

23.8.2017 11:23
moonika

XXX.XXX.197.160

Tady sucho neni, trava zelena a furt roste ani nestihaj letos vykousat. Co jinde berou jako skvelou pastvu tak ja v tu chvili uz prehanim :) Krev ne. Jabka padaj uz asi 14 dni, takze jsou podle me zvyknuty. A zrovna tyhle ovce co mam bokem jsem jeste nevidel je zrat a to u nich travim denne dost casu cumenim. Zase kdyby se prezrala jablek, tak ji takhle nezesvetlaj sliznice.

Jáj, sliznice som prehliadla, tak to budú fakt asi hlístice. (Občas anémiu vedia spôsobiť aj premnožené kokcídie ale je to menej časté).

23.8.2017 11:23

Nepřečetla jsem si všechno, asi ta moje rada je k smíchu, když myslíte, že to má právě z mléka. Omlouvám se za zmatky .

23.8.2017 11:47

Kdepak ja se nesmeju. Ovce je prvnicka, vemeno nalila pekne, ale je fakt, ze i kdyz jehne roste pekne, tak posledni dobou ho nevidim pod mamou moc casto a kdyz tak cuc a uz ho zene. Struky na dalku nevypadaj nejak poniceny nebo tak neco. Ale koncem mesice budu vsechny strihat tak bude prohlidka vsech komplet. Budu informovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík