Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

braka

15.4.2017 21:51
braka

XXX.XXX.179.9

Dá se u nás sehnat sánská koza, kůzle? Poradte chovatele, díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2017 22:06

Krmelín jich má pár ser a určitě budou nějaké kozičky prodávat. http://www.kozi-farma-krmelin.cz/ Jo a pak Pulíček z Pěnčína se rozhodl bílé křížit sánskejma, tak tam by se možná daly sehnat nějaké podílovky, ale to vlastně nevím, on si je teď asi bude všechny nechávat.

16.4.2017 15:34
fenixana

XXX.XXX.96.6

Já mám teď nově krásnou sánskou kozu. Mám jedno kůzle na prodej, kozlíka, ale je to kříženec, otec hnědý kozel. Koupila jsem jí již s kůzlaty. Asi chcete 100 % kůzle, kozičku?

braka

16.4.2017 18:09
braka

XXX.XXX.179.9

Jasně, chtěl bych kozenu na mlíko co trochu dojí, mám kříženku hnědé a AN a moc mi toho mlíka nedá. Tak sháním nějakou dobrou dojku a prý sánská je dobrá.

16.4.2017 19:17

Dobrá může být koza jakéhokoliv plemena, klidně kříženka, a ani pop vám dojivost nezaručí. Berte něco po dobré dojnici z chovu který znáte.

lízkulka

26.8.2017 16:46
lízkulka

XXX.XXX.179.9

Pořádnou dojku těžko seženete, všichni chovají jen jakési kříženky s malými vemeny, kloudných koz je málo, už pěkně dlouho nebyla v nabídce dobrá koza. Taky sháním kozu, už jsem objel spoustu enormních dojnic, ale v reálu Vám každej chce vnutit jen co se mu doma nehodí.

26.8.2017 23:34
igor

XXX.XXX.96.23

Jdi si lízat, a až dolížeš tak přemýšlej, jestli ty sám bys to nejlepší prodával nebo si radši nechával doma.

Já prodávám buď přebytečný mladý kozičky, anebo to co se mi nehodí - ale to co je u mne nejhorší, může být pro někoho dalšího to nejlepší, co zatím měl. Mám za sebou dvacet let chovu - vím, co mám doma.

A každému otevřeně říkám, že to nejlepší si pochopitelně nechávám a dávám dál jen to, co se mi nehodí.

Igor.

26.8.2017 23:59
lilo

XXX.XXX.201.210

No pro me je dulezitejsi nez objem nadoje vyteznost z nadoje... a snazim se poslat dal jen to co bych si za jinych okolnosti nechala pro sebe...

lízkulka

27.8.2017 08:39
lízkulka

XXX.XXX.179.9

Ano přesně to popsal Igor, typický dvacetiletý chovatel od kterého se nic kloudné nedostane. Jen tak dál Igore přeji ještě mnoho chovatelských let. A prosím tě za všechny to co se ti nehodí radši pácni po palici a nedělej z lidí blbce.

27.8.2017 11:39
přezdívka

XXX.XXX.105.195

lízkulka napsal(a):
Ano přesně to popsal Igor, typický dvacetiletý chovatel od kterého se nic kloudné nedostane. Jen tak dál Igore přeji ještě mnoho chovatelských let. A prosím tě za všechny to co se ti nehodí radši pácni po palici a nedělej z lidí blbce.

Jenomže příjde chovatel s tím, že má na nákup jenom 800 Kč a víc, že není ochoten dát. Tak za tu cenu dostane odpovídající "kvalitu". Potom chodí a pomlouvá, ale už neřekne, že je škudlil. Potom jsou tací, kteří s cenama usnuli někde před dvaceti lety a teď se probudili a všechno co je dražší je zlodějina. Pak je dobré sledovat inzeráty, kdy se někdo snaží zvířat zbavit za zlomek ceny, třeba z důvodu úmrtí v rodině a ostatní k tomu nemají takový vztah nebo prostě nemohou z časových důvodů. Když jsem potřebovala navýšit VDJ, tak jsem nechala doma každý pazneht. Kolikrát taková na první pohled mizerná ovečka byla lepší matka než nějaká krasavice.

27.8.2017 23:05
igor

XXX.XXX.96.23

lízkulka napsal(a):

Z nikoho blbce nedělám. Prodávám buď nadbytečný mladý neověřený kozičky (cena tomu odpovídá) anebo kozy, které nesplnily očekávání. Nevyskytují se u mne kozy, které dávají opakovaně jen jedno kůzle, nejsou dobré matky, atp. - za tím je právě těch dvacet let práce a negativního výběru. Špatné kusy automaticky porážím - ale slušně, palicí bych praštil leda namyšlené drzé mladíky. Poslední roky porážím leda stařenky, anebo kozlíky - nepodarka jsem měl naposled před nějakýma deseti letma...

Co dojí pod tři litry, to jsem už před mnoha generacemi vyřadil - takže když prodávám dvou-tříletou kozenu která má nádoj nad čtyři litry, je to pro mne to nejhorší z mých kusů. Zatím si ale nikdo kdo ode mne koupil kozeny nestěžoval - naopak, vím o třech lidech, kteří si na tom mém "nejhorším" postavili vlastní chov, protože v širokém okolí nesehnali nic lepšího. A nikdy nemám dost koz na prodej, i letos jsem musel odmítnout už pár zájemců.

A dokud nebudu končit s chovem, tak své nejlepší kusy prodávat nebudu. A nedělá to žádný rozumný hospodář, lízkulko. Takže se prašti palicí sám, třeba se ti rozsvítí a nebudeš tu zbytečně urážet lidi o kterých nic nevíš.

Igor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík