Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PavkaK

19.4.2017 18:14
PavkaK

XXX.XXX.204.55

Chtěla bych se zeptat na porážku tříletého berana, jak správně to udělat, aby maso nebylo cítit. Jestli před vykrvením vyřezat, jak a jestli zbavit varlat a šourku.. prosím klidně polopaticky, budu to pak vysvětlovat manželovi, protože já u toho nemůžu být. Chuť a vůně skopového mi nevadí, mám ho ráda, jde mi o pachuť samce. Tak aby se to dalo jíst.. Prosím jen vlastní zkušenost, ne jedna paní povídala Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2017 22:47

Zabíjeli jsem tříletého berana. Žádná specifika nebyly. Teda za zády jsem nestála, ale co tak zhruba vím - omráčili, podřízli, nechali vykrvácet, stáhli, vyvrhli a porcovali.Byl vynikající

PavkaK

20.4.2017 20:05
PavkaK

XXX.XXX.204.55

Díky. To museli mít sakra palici na omráčení.. manžel tak zabíjí, ale ne takové kusy. Ještě je chvíli čas, tak třeba se ještě někdo ozve, pokud by měl jiný názor, že vyřezává.. Já si říkám, že když by to nebylo dobré, tak přinejhorším to dáme psům, jsou na syrové stravě. Ale raději bych to nechala pro nás..

20.4.2017 20:36
gajdovka

XXX.XXX.45.9

PavkaK napsal(a):
Díky. To museli mít sakra palici na omráčení.. manžel tak zabíjí, ale ne takové kusy. Ještě je chvíli čas, tak třeba se ještě někdo ozve, pokud by měl jiný názor, že vyřezává.. Já si říkám, že když by to nebylo dobré, tak přinejhorším to dáme psům, jsou na syrové stravě. Ale raději bych to nechala pro nás..

Co já se dočetla, důležité se nedotknout zároveň kůže, loje a masa.

20.4.2017 21:17

gajdovka napsal(a):
Co já se dočetla, důležité se nedotknout zároveň kůže, loje a masa.

Tomu se dá vyhnout, když je to prorostlé?

20.4.2017 22:37
pajca

XXX.XXX.179.147

PavkaK napsal(a):

Odřezávání varlat před vykrvením chuť masa neovlivní. Výslednou chuť pokrmu
ovlivní Váše kuchařské umění, opracování masa, příprava masa na růrné
pokrmy (odblanění, odlojování). Chutě a pachutě dávají masu především tyto
dvě věci. Pak už záleží na strávníkovi, jak má, nebo nemá rád intenzivní chuť
skopového.

PavkaK

20.4.2017 22:55
PavkaK

XXX.XXX.204.55

Tak to já vždy si dám záležet.. a zatím se mi jehněčí podařilo, skopové jsme měli taky, ale berani byli vykastrovaní, asi roční... tedy nevím, od kdy je to už skopové ☺.

21.4.2017 00:25

Uřezávání koulí jsou pověry. Střelim, vykrvim, stáhnu, vyvrhnu a je to.

21.4.2017 08:22
přezdívka

XXX.XXX.105.195

PavkaK napsal(a):
Tak to já vždy si dám záležet.. a zatím se mi jehněčí podařilo, skopové jsme měli taky, ale berani byli vykastrovaní, asi roční... tedy nevím, od kdy je to už skopové ☺.

Na jatkách je do roka jehněčí, když už je rok a den je to skopové.

PavkaK

21.4.2017 09:21
PavkaK

XXX.XXX.76.205

Takže jsme měli i skopový :D Tak docela mi ho je líto, když ho krmím, už z toho nemám dobrý pocit. Ale nenechám ho, když se chová jako d... ok, mentálně postižený slušně - napsalo mi to, že text obsahuje vulgarismy a nechtělo pustit :D Nejdřív začal masakrovat kozla a teď i ovci s jehňaty. Už je kvůli tomu na samotce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík