Gospodin pomiluj - úřední šiml

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2017 14:47
kozí dech

XXX.XXX.192.194

Dobrý den drazí přátelé,

vše je jednou poprvé a tak také u nás zazvonil telefon... - a hlas shůry radostně zvěstoval, že nás v nejbližší době navštíví kontrola našeho kozího stádečka.
Byl by někdo z Vás, kteří už absolvovali tuto proceduru tak hodný a poradil:

co od toho máme čekat?
co budou kontrolovat?
na co se připravit?
na co se budou zaměřovat?
a kolik si nachystat na pokutu, kdyby něco nebylo v pořádku?
A HLAVNĚ jak je nenasštvat?

Hospodářství registrováno máme.

Ještě bych se rád zeptal širšího pléna. Je to tak běžné, že kontrolují chovatele, kteří nečerpají žádné dotace a mají to jen jako hobby chov (což je náš případ) nebo mám počítat s tím, že se o tu kontrolu přičinil nějaký "přející soused"? To by mě totiž velmi zajímalo. Dá se jich na to zeptat?
Za odpovědi (a pochopení) děkuji, mám totiž tak trochu bobky . Z.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2017 14:52

Hlavne na ne nedejchejte :).

24.4.2017 14:54
kozí dech

XXX.XXX.192.194

Dík kámo, to jste mě uklidnil...

24.4.2017 15:04

Je to uz dlooouho co jsme meli kontrolu, to jsem zalozil zrovna chov ovci, takze nova staj k te kravske co jsme meli do te doby. Udajne se jmena kontrolovanejch losujou. Nevim. Me to tenkrat prislo ze jsem udelal novou staj tak prisli.
Kontrolovali kde ma co stani, jeslti tam je pristup k vode. U ovci jeslti mam plemenika. Vic si uz ani nevzpomenu, dorazil jsem domu az ke konci "prohlidky".

Ted co mam nove staj na sebe tak me pri zakladani prekvapilo ze clovek nemusi mit ani pid pozemku, jen na mape oznaci staj a vic nikoho nezajimalo.

24.4.2017 15:14
kozí dech

XXX.XXX.192.194

Díky a co když kozy nemají jednotlivá stání, ale mám pro ně pro všechny jeden celý chlév (není nijak rozdělený).

24.4.2017 15:16

To nebude problem, akorat vymeru abyste mel, nevim jeslti je jina nez pro kozy. je na to norma,
http://www.zootechnika.cz/clanky/chov-koz/ustajeni-koz/ustajeni-koz.html.

24.4.2017 16:19

Nenapsal jste, kdo se k Vám ohlásil na kontrolu. Jestli plemenáři, veterináři, jestli máte třeba povolen prodej ze dvora apod. Nebo inspekce životního prostředí atd. Každý kontroluje něco jiného.

24.4.2017 16:24
kozí dech

XXX.XXX.192.194

Budou to plemenáři. Žádný prodej ze dvora neděláme. Máme kozičky jen na mléko a mazlíky pro děti.

24.4.2017 16:34
kozí dech

XXX.XXX.192.194

Díky Vám za odpovědi. Kolega výše mi poslal odkaz na normy, také jemu děkuji, když jsem to otevřel, tak mě orosilo, asi přeměřím vzdálenosti mezi šprušlemi v žebřinách na šířku, délku, hloubku, výšku a úhlopříčku, povolám z katastru zeměměřiče, aby mi vyměřili výběh...
Do teď jsem netušil, že o tomto je chov koz. Myslel jsem, že naše kozy jsou spokojené, když žerou z kalfasu a mají dobré seno celý den. A ejhle, musí mít žalab. A žlab musí mít okraj a okraj musí mít správnou výšku, šířku...
Bože, zajímalo by mě, jestli naše babičky také chodily krmit s šuplérou za pasem.

24.4.2017 18:40
roklanka

XXX.XXX.45.41

Hlavně klid, žádný křeče smajlík. Musíte mít registrované hospodářství, kozy musí mít známky a v pořádku stájový deník. Udat vás nikdo nemusel, vyskočil jste jim z počítače namátkově. Mléko máte pro vlastní spotřebu, kůzlata končí na vašem stole. Samozřejmě připouštíte jen plemeníkem se státním registrem.

24.4.2017 19:29
kozí dech

XXX.XXX.192.194

Ještě jeden důležitý dotaz prosím. Samozřejmě, že připouštím pouze plemeníkem se státním registrem a chtějí od toho nějaký doklad nebo kontakt na chovatele u kterého jsem připouštěl?

24.4.2017 19:44

Mno, pokud nemáte plemeníka ve svém stádě a jezdíte na připouštění, tak by Vám měl vystavovat majitel daného plemeníka připouštěcí lístek - který je jako potvrzení o připuštění konkrétní samice..

24.4.2017 20:08
kozí dech

XXX.XXX.192.194

No dobře, přiznám se, že to jsem ani nevěděl ani neřešil. Řešili jsme, jestli se koza prská nebo ne a jestli jedu ve správnou dobu. Taky jsem to musel nějak skloubit s pracovní dobou.
Lístky a EET bylo poslední na co bych s kozou v autě myslel. Nic nemám, žádný doklad.
Prosím, chtěli to po Vás kontroloři a ptali se na to?

Ať mi políbí prdel

24.4.2017 20:29
Ať mi políbí prdel

XXX.XXX.174.32

Že Češi vzkazují, že na jejich činnost je jim líto každé vydané koruny z jejich daní a ať se bojí aby nepřišla doba kdy je budou muset vracet.

Já osobně pak, že pokud se zastaví u mne tak jednak neodjedou ale půjdou domů pěšky a pak že ani nepůjdou ale poběží co jim nohy budou stačit a za nimi muž s holí, flintou a psem.

24.4.2017 20:35
kozí dech

XXX.XXX.192.194

No dobře, Vám líbat můžou, ale já mám strach, že si se mnou vytřou... Psa nemám, flintu už vůbec a nemám ani ten zatracený doklad, že jsem byl u kozla s papírama. Co teď?

Ja49

24.4.2017 21:08
Ja49

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
chci se zeptat když nemám plemeníka hrozí mi nějaká pokuta popř. jak vysoká? Mám krásného beránka ale neplemenného.

24.4.2017 21:28

Tak na sebe neupozornujte, cert nikdy nespi :).

Ja49

24.4.2017 21:45
Ja49

XXX.XXX.89.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak na sebe neupozornujte, cert nikdy nespi :).

Ať mi políbí prdel

24.4.2017 21:47
Ať mi políbí prdel

XXX.XXX.55.221

Musí se spojit sousedi a nastoupit na ně tak aby nechtěli rychle nic jinýho než odjet. Klidně i před cílem jejich cesty, různé věci se mohou po cestě stát.

Potřebujeme někdo takovouhle zkurvenou službu po téhle ještě zkurvenější republice?

Nebudou-li stačit sousedé tak se budou muset chovatelé podporovat asi holt napříč Českou zemí, proti republice.

Až dostanete někdo ochotu konečně něco s tím bordelem v mé zemi dělat, tak se ozvěte ať alespoň vím, že v České zemi ještě žijí nějací duchem svobodní lidi ochotní za svou svobodu bojovat.

Říkám vám Češi, že pokud se teď hned neobrátíte ke zdravým hodnotám tak už nikdy.

24.4.2017 21:50

Tady je nekdo geroj :) kolik kontrol jste uz vyhnal a s jakym vysledkem? jestli se nepletu tak i za vyhrozovni uredni osobe pokuta 10tis.

Ať mi políbí prdel

24.4.2017 22:22
Ať mi políbí prdel

XXX.XXX.11.203

Potřebuješ pomoc? Chceš pomoc? Pomůžeš ty až budu potřebovat já? Pomůžeš i jinému?

24.4.2017 22:23
roklanka

XXX.XXX.45.41

kozí dech napsal(a):
No dobře, přiznám se, že to jsem ani nevěděl ani neřešil. Řešili jsme, jestli se koza prská nebo ne a jestli jedu ve správnou dobu. Taky jsem to musel nějak skloubit s pracovní dobou.
Lístky a EET bylo poslední na co bych s kozou v autě myslel. Nic nemám, žádný doklad.
Prosím, chtěli to po Vás kontroloři a ptali se na to?

Nevěřím, že by dělali problémy, kvůli dokladu o připouštění. Není to inkvizice, jen papírová buzerace.

Ať mi políbí prdel

24.4.2017 22:25
Ať mi políbí prdel

XXX.XXX.200.129

Potřebuješ pomoc? Chceš pomoc? Pomůžeš ty až budu potřebovat já? Pomůžeš i jinému?

24.4.2017 22:34

Ať mi políbí prdel napsal(a):

Aaaaha :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík