Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2017 14:22
macina

XXX.XXX.41.138

Dobrý den moc prosím o radu. Včera nám zemřela kozička...a nechala tady měsíc a týden stará kůzlátka. Moc se bojím, aby nešla do kozího nebe za mámou...poraďte, prosím, co s nimi. Protože kozenka uz byla špatná, moc si toho od ní nenacucla...poslední dva dny vůbec nic... byla nucena už sama jíst. trochu papkají seno.sem tam travicku.Snažila jsem se dát jim náhradní mlíko (nutrilon co mám pro dceru, pak i kravské...) nechcou nic...trochu jsem do nich nalila to kravské a měli průjem...tak nevim...jeden vete řikal, že to nedají, druhý co byl za mámou jim dává naději...ale mám je prý přikrmovat tím kravským mlékem...ale když to nechcou? mám to do nich násilně nalít? Díky moc za rady. macina.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2017 16:35

macina napsal(a):
Dobrý den moc prosím o radu. Včera nám zemřela kozička...a nechala tady měsíc a týden stará kůzlátka. Moc se bojím, aby nešla do kozího nebe za mámou...poraďte, prosím, co s nimi. Protože kozenka uz byla špatná, moc si toho od ní nenacucla...poslední dva dny vůbec nic... byla nucena už sama jíst. trochu papkají seno.sem tam travicku.Snažila jsem se dát jim náhradní mlíko (nutrilon co mám pro dceru, pak i kravské...) nechcou nic...trochu jsem do nich nalila to kravské a měli průjem...tak nevim...jeden vete řikal, že to nedají, druhý co byl za mámou jim dává naději...ale mám je prý přikrmovat tím kravským mlékem...ale když to nechcou? mám to do nich násilně nalít? Díky moc za rady. macina.

Mléko pro jehńata, kůzlata třeba Mikros Ovis.Odchovávali jsme 3 kůzlata, koza zašla při porodu.
Jsou jim už 3 měsíce a přežila všechna.Krmili jsme je z kojenecké láhve.Odkud jste, mám jeden ovis ještě doma.Přidávali jsme jim Ema Faunu, neměla jediný zažívací problém.

7.5.2017 17:56
roklanka

XXX.XXX.45.235

Něco jiného je, když koza uhyne při porodu a něco jiného je, když byla kůzlata měsíc pod matkou na jejím mléce, to se pak hůře převádí na náhradní mléko. Zkuste sehnat mléčný startér pro jehňata (kůzlata) a nabídnout jim ho. Dá se použít i startér pro teleta. Kůzlata už jsou poměrně velká, měla by to zvládnout.Ideální by samozřejmě bylo, je ještě naučit na mléčnou náhražku.

7.5.2017 18:24

Také od měsíce krmíme kozičku z trojčat, jelikož byla nejmenší a větší sourozenci ji pít nepustí.Měla hlad a na náhražku se chytla hned.Teď, jak nás vidí už čeká u ohrady.Ikdyž už jim jsou dva měsíce a žerou, přesto čeká na mléko.

7.5.2017 21:01
ještěd

XXX.XXX.84.46

Nenechte je hladovět - zítra je ještě svátek, tak jim dejte alespoň krabicák, než něco
lepšího seženete. nenechte je ale přepít - zvláště když jsou hodně vyhladlá, jak
píšete.

8.5.2017 05:12
macina

XXX.XXX.41.138

Dobrý den, díky moc za rady.Se mi tady nepodařila vložit odpověď...až teď. Snažili jsme se sehnat kozí mléko, nebo nějakou náhradní kozí mamku, ale nepodařilo se...Kůzlátka už nemají průjem, asi to měla z toho kravského mléka...ale bobky jsou pořád trochu slepené...potahují seno, včera jsem je měla venku a okusovala trávu. měla jsem strach, aby se nezdula, tak jsem je raději moc nenechala. Všimla jsem si, že lížou liz, dala si trochu ovesných vloček. nevím, zda pijí...když jsem vařila kozence heřmánkový čaj, tak to taky trochu pila, teď maji k dispozici vodu ale neviděla jsem je pít...tak nevím. Myslíte, že jim mám uvařit ten čaj? to mlíko fakt nechcou ani z flašky ani z ruky ani z misky...mám to do nich nalít násilně? četla jsem, že by měla mít mléko, aby se jim dobře vyvinuly předbachory, ale nechci, aby měla ten průjem. Seženeme tu náhražku, nebo ten startér jak píšete, třebas jim to zachutná. Jsme ze Zlína. dnes ještě nic neseženu, tak zítra snad tu náhrážku. Ještě jednou díky moc za zkušenosti a za rady. Macina.

Kamilko

8.5.2017 07:23
Kamilko

XXX.XXX.79.111

5 tyždnove kozlata uz prežiju aj bez mlieka, samozrejme že je lepšie aby cicali dlhšie.

8.5.2017 11:51
roklanka

XXX.XXX.45.235

Mléčnej startér jsou granulky a při troše trpělivosti se kůzlata na něj dají naučit.

9.5.2017 13:15
macina

XXX.XXX.41.138

Děkuji všem za rady, snad to zvládnem :O).

Přidejte reakci

Přidat smajlík