Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lumpikt

13.6.2017 21:11
lumpikt

XXX.XXX.92.43

Mám pár dotazů pro zkušené chovatele a rádce. Podařilo se mi sehnat dojení na krávy, které chci předělat na kozy Jedná se o Agrostroj Pelhřimov s vývěvou DVL - 214. Potřeboval bych poradit. Jde použít Pulzátor BPM 362. Strukové obaly jsou ty šedé bez závaží, dají se do nich koupit strukové návlečky. Na sběrač mléka dá se koupit ta průhledná část s dvěma vstupy. Vše je ve velmi dobrém stavu, spousta nových částí proto je chci využít. Děkuji za rady - a pomoc.

lumpikt

14.6.2017 21:20
lumpikt

XXX.XXX.92.43

Nikdo...

14.6.2017 23:57
pajca

XXX.XXX.230.171

Součástky z kravského dojení se krom vývěvy, hadic na mléko a k pulzátoru na
kozí dojení nehodí. Jestli chcete dojit do konve jedním strojem, potřebujete
na kozy pulzátor BPM 375 K. Je relativně stejný jako BPM 362, je tam však
rozdíl v seřízení počtu pulzů. BPM 362 je na krávy.Jestli je i nějaký konstrukčí rozdíl,
nebo stačí pouze seřídit počet pulzů na 80/ min pro kozy se optejte prodejce.
Kravské strukové pouzdro se na kozí návlečky nehodí.
Potřebujete strukové pouzdro - kozy, transparentní plast, pro dlouhou návlečku.
Struková návlečka - kozy, silikonová Spagiari.
Rozdvojku - odbočka plastová bílá na mléčnou hadici. ( tu asi máte na stávajícím dojení).
Sběrač mléka pro kozy,120 ml, synchronní dojení.
Z těchto věcí to poskládáte. Seženete je u Drimla.

15.6.2017 08:25
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Používala jsem kravské dojení. Zaslepili jsme dva struky a počet pulzů seřídili na kozy. Teď mám jen 2 kozy na dojení, a tak dojím ručně, protože úspora práce a času při tomhle počtu není žádná, možná je té práce ještě víc.

15.6.2017 19:38
pajca

XXX.XXX.225.0

Kromě pulzů je nutné také snížit podtlak na vývěvě z kravského 45-45 kpa na
kozí 38-40 kpa. Pokud jde o kravské strukové návlečky, zaleží jak velké mají kozy
struky. A kdybych chtěla nutně ušetřit za sběrač, tak bych zaslepila dva vývody
z něho a sundala dva strukové násadce. Kravské strukové násadce jsou však delší
než kozí, tak že bude sběrač na podlaze, podestýlce, zemi, podle toho, kde budete dojit.

15.6.2017 21:57
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Už si to přesně nepamatuju. Strojně dojil manžel, když jsem byla po operaci a chodila jsem o berlích. Já je radši podojím ručně. Rozhodně jsme neměli extra návlečky na kozy. Některá kráva má taky malé struky a kvůli ní není žádný jiný dojící stroj. Prostě se jde po řadě - pardon, teď se krávy řadí samy a na dojení si dojdou.

16.6.2017 22:51
pajca

XXX.XXX.157.22

Tak mezi malým kravským a kozím strukem přeci jenom rozdíl je. Kdyby bylo jedno
co použít, tak by výrobci vyráběli jednu standartní velikost pro skot, kozy ovce.
Nevhodné použití strukových návleček může poškozovat struky nebo strukový svěrač,
stejně jako špatný počet pulzů, nebo špatně nastavený podtlak.
Rozdíl mezi kravskou a kozí strukovou návlečkou je i v tvrdosti i velikosti vstupního
otvoru. Pro jaké řešení se tazatel hozhodne je na něm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík