Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2017 23:29
LucinkaMňauí

XXX.XXX.147.12

Dobrý den mohu se zeptat já jsem si koupila v říjnu kamerunskou kozu a ta v 23.2 2017 porodila maleho kozla a v kolika ji ten kozel bude moct připustit on totiž chce ale ona ne prosím odpověď. Děkuji Lucie

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2017 23:35

LucinkaMňauí napsal(a):
Dobrý den mohu se zeptat já jsem si koupila v říjnu kamerunskou kozu a ta v 23.2 2017 porodila maleho kozla a v kolika ji ten kozel bude moct připustit on totiž chce ale ona ne prosím odpověď. Děkuji Lucie

Jakmile bude mít ta koza říji, tak jí ten kozlík skočí. klidně dneska.

26.6.2017 06:48
LucinkaMňauí

XXX.XXX.147.12

A jak dlouho po porodu bude mít koza říji.

26.6.2017 07:25

LucinkaMňauí napsal(a):
A jak dlouho po porodu bude mít koza říji.

Hele, obvykle se koza prská od srpna do prosince. některé taky na jaře a některé expertky na sezónnost nehrají.

ten kozlík prostě musí pryč. prodat, vykastrovat, do mrazáku, jak chcete.

jolyha

26.6.2017 13:59
jolyha

XXX.XXX.229.101

Mně to příjde, že zadavatelka spíše chce aby kozlík kozu skočil... což v případě matka x syn teda fakt zrovinka za ideál nepovažuju, obzvlášť u lidí, co o chovu evidentně nemají ani páru. Chjo, je to tu zas. Napřed nastudovat informace, pak teprv pořídit zvíře. Proč je to sakra takovej problém...

3.7.2017 14:06
LucinkaMňauí

XXX.XXX.147.12

Už nevim kde ale nekde jsem se docetla že je jedno otec× dcera a naopak syn× matka se navzájem připustí.

3.7.2017 17:49
přezdívka

XXX.XXX.105.195

LucinkaMňauí napsal(a):
Už nevim kde ale nekde jsem se docetla že je jedno otec× dcera a naopak syn× matka se navzájem připustí.

Jasně, že se připustí, ale je to příbuzenská plemenitba - u lidí incest - a to není dobře. Vyštěpit se může cokoliv i když to není příbuzenská plemenitba, ale v tomto případě negativa převládají.

3.7.2017 20:18
LucinkaMňauí

XXX.XXX.147.12

A co když pravděpodobně už ji pripustil jde s tim neco udělat ?
Ja to poznala tak že se ji dělá znova mleko cca každých 15 minut si leha a dnes nejak divně tahala.

3.7.2017 20:39

LucinkaMňauí napsal(a):
A co když pravděpodobně už ji pripustil jde s tim neco udělat ?
Ja to poznala tak že se ji dělá znova mleko cca každých 15 minut si leha a dnes nejak divně tahala.

Kdyby měla být ta koza před porodem, tak by jí ten kozlík musel skočit jako novorozeně.

3.7.2017 21:08
LucinkaMňauí

XXX.XXX.147.12

Ja nevim ale dělá se ji mleko mě to přijde že je to zhruba 2-3 měsíce co ji mohl skocit.

3.7.2017 23:53

Jestli je to takhle krátce, tak to, že si lehá, jistě nebude z toho, že by na ní "lezl porod" = koza je březí +- 5 měsíců...
Nalévat vemeno by se jí taky mělo nejspíš až později, jeslti je to prvnička. Ale to má každá individuálně.

Obecně je lepší jako laik svoje zvířata pozorovat méně a méně se o ně strachovat. Radši si vzít nějaké čtivo a něco nastudovat. Zvířata si většinou kolem březosti poradí sama a porod začne, až na to bude matka připravená a plody dorostlé. Příznaky porodu se tu probírají stále dokola - hlavně s jarními měsíci...jen pohledat v historii.
Potomci z takovéhoto neuváženého křížení by se s velkým vykřičníkem NEMĚLI používat k dalšímu chovu, ale pouze ke kuchyňské úpravě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík