Uživatel s deaktivovaným účtem

LucinkaMňauí
napsal(a):
Dobrý den mohu se zeptat já jsem si koupila v říjnu kamerunskou kozu a ta v 23.2 2017 porodila maleho kozla a v kolika ji ten kozel bude moct připustit on totiž chce ale ona ne prosím odpověď. Děkuji Lucie
Jakmile bude mít ta koza říji, tak jí ten kozlík skočí. klidně dneska.

LucinkaMňauí
napsal(a):
A jak dlouho po porodu bude mít koza říji.
Hele, obvykle se koza prská od srpna do prosince. některé taky na jaře a některé expertky na sezónnost nehrají.
ten kozlík prostě musí pryč. prodat, vykastrovat, do mrazáku, jak chcete.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Mně to příjde, že zadavatelka spíše chce aby kozlík kozu skočil... což v případě matka x syn teda fakt zrovinka za ideál nepovažuju, obzvlášť u lidí, co o chovu evidentně nemají ani páru. Chjo, je to tu zas. Napřed nastudovat informace, pak teprv pořídit zvíře. Proč je to sakra takovej problém...
LucinkaMňauí
napsal(a):
Už nevim kde ale nekde jsem se docetla že je jedno otec× dcera a naopak syn× matka se navzájem připustí.
Jasně, že se připustí, ale je to příbuzenská plemenitba - u lidí incest - a to není dobře. Vyštěpit se může cokoliv i když to není příbuzenská plemenitba, ale v tomto případě negativa převládají.
A co když pravděpodobně už ji pripustil jde s tim neco udělat ?
Ja to poznala tak že se ji dělá znova mleko cca každých 15 minut si leha a dnes nejak divně tahala.

LucinkaMňauí
napsal(a):
A co když pravděpodobně už ji pripustil jde s tim neco udělat ?
Ja to poznala tak že se ji dělá znova mleko cca každých 15 minut si leha a dnes nejak divně tahala.
Kdyby měla být ta koza před porodem, tak by jí ten kozlík musel skočit jako novorozeně.

Jestli je to takhle krátce, tak to, že si lehá, jistě nebude z toho, že by na ní "lezl porod" = koza je březí +- 5 měsíců...
Nalévat vemeno by se jí taky mělo nejspíš až později, jeslti je to prvnička. Ale to má každá individuálně.
Obecně je lepší jako laik svoje zvířata pozorovat méně a méně se o ně strachovat. Radši si vzít nějaké čtivo a něco nastudovat. Zvířata si většinou kolem březosti poradí sama a porod začne, až na to bude matka připravená a plody dorostlé. Příznaky porodu se tu probírají stále dokola - hlavně s jarními měsíci...jen pohledat v historii.
Potomci z takovéhoto neuváženého křížení by se s velkým vykřičníkem NEMĚLI používat k dalšímu chovu, ale pouze ke kuchyňské úpravě.