Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kryštof13

5.7.2017 23:09
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

Dobrý večer,
Snad to nebude vadit. Ale mám trochu asi stupidní dotaz. Dá se od 5ks ovcí par králiku a cca 6prasat a3ha, považovat za farmu? Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2017 08:17

Muzes mit treba mravenci nebo zizali farmu, rikej tomu jak chces :).

Kryštof13

6.7.2017 09:06
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

Chceme si právě vytvořit logo (na naše výrobky co prodáváme)ale nevíme jestli si mame dát malá farma nebo prostě farma a ještě nějaký název k tomu. Nebo jsem si říkal statek ale to mě přijde zase lepší říkat farma. Do této doby jsme si nijak neříkali.

6.7.2017 09:45

Jestli na botách máte hnůj tak si klidně farma říkat můžete. Jen si tak rýpnu s tím prodejem... Předpokládám, že nemáte ofiko bourárnu a chlaďák na maso i s vyřízenym povolenim na prodej ze dvora, tak aby na vás nepřišla kontrola, že podle loga zjistili, že jsou v oběhu vaše výrobky Já nějaké logo mám, ale na nic už ho nedávám

6.7.2017 17:01
lilo

XXX.XXX.201.210

A co dvur, dvorek nebo dvorecek... :).

Kryštof13

6.7.2017 17:45
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

lilo napsal(a):
A co dvur, dvorek nebo dvorecek... :).

Právě i ovčí dvůr nás napadl ale jelikož už někdo tento název užívá i když je úplně na druhém konci ČR. Ale nevím zda by to to nevadilo tomu co už to používá. Kdybychom také užívaly stejný název.

Kryštof13

6.7.2017 17:46
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli na botách máte hnůj tak si klidně farma říkat můžete. Jen si tak rýpnu s tím prodejem... Předpokládám, že nemáte ofiko bourárnu a chlaďák na maso i s vyřízenym povolenim na prodej ze dvora, tak aby na vás nepřišla kontrola, že podle loga zjistili, že jsou v oběhu vaše výrobky Já nějaké logo mám, ale na nic už ho nedávám

Byste se divil ale mám to vše vyřízené... A jaký název jste měl vy? Svoje jméno nebo farma nebo jak... pokud najdete budu rád i za inspiraci kdyby se Vám ho podařilo najít a vložit byl bych rád.

Kryštof13

6.7.2017 17:47
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

Ale bourárnu a chladák fakt ne... ostatní ale jo :).

6.7.2017 17:58

Kryštof13 napsal(a):
Ale bourárnu a chladák fakt ne... ostatní ale jo :).

No, jde o to, že ze dvora můžete prodávat jedině ty králíky.

jehněčí a vepřové ne. už vůbec ne žádné výrobky.

Kryštof13

6.7.2017 18:07
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

No, jde o to, že ze dvora můžete prodávat jedině ty králíky.

jehněčí a vepřové ne. už vůbec ne žádné výrobky.

Aha a to nemohu prodávat ani živé zvířata? bez povolení? Máme povolení ze dvora jen na prodej sýru z ovčího mléka.

6.7.2017 18:28

Kryštof13 napsal(a):
Aha a to nemohu prodávat ani živé zvířata? bez povolení? Máme povolení ze dvora jen na prodej sýru z ovčího mléka.

Ale tak živá zvířata na jiná registrovaná hospodářství přesunout můžete.

ale na živém jehněti si nedokážu představit to logo :D.

Kryštof13

6.7.2017 18:41
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

TO NE ALE KDYŽ BYCH TO LOGO POUŽIL I NA RAZÍTKU KTERÉ DÁVÁM NA FAKTURU KUPUJÍCÍMU ZDA BY TO NĚJAK VADILO.

7.7.2017 07:54

Mankote, dejte si tam co chcete :).

7.7.2017 09:41
lilo

XXX.XXX.201.210

Nekde jsem cetla ze duveryhodnejsi jsou firmy ktere spojuji jmeno s tim kdo tu firmu vede... no asi tak... a odkud jste...? ja bych spis resila kvalitu vyrobku nez nazvy.

Kryštof13

7.7.2017 10:19
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

Jsme z vysočiny.

7.7.2017 14:50

Mě zas přijde skoro zbytečné při tak malém počtu produkce uvažovat o nějakém zviditelňování. Každopádně je fakt, že pokud se plánujete rozrůstat, tak proč ne.

Jasně, taky bych použila třeba "Farma" a příjmení. Pokud se dá říct, že to dělají třeba manželé... nebo něco spojující váš statek s okolím (kopec, řeka, atp.). Jiné názvy jsou často špatně zapamatovatelné nebo nicneříkající pro zákazníka.
A nebo aby to mělo vtip a nebylo to dlouhé. Třeba je tu přezdívka "Ovcezkopce" - přijde mi to nápadité :) Stejně jako "Lamafarma"... a tak

Kryštof13

7.7.2017 19:33
Kryštof13

XXX.XXX.50.9

Mě zas přijde skoro zbytečné při tak malém počtu produkce uvažovat o nějakém zviditelňování. Každopádně je fakt, že pokud se plánujete rozrůstat, tak proč ne.

Jasně, taky bych použila třeba "Farma" a příjmení. Pokud se dá říct, že to dělají třeba manželé... nebo něco spojující váš statek s okolím (kopec, řeka, atp.). Jiné názvy jsou často špatně zapamatovatelné nebo nicneříkající pro zákazníka.
A nebo aby to mělo vtip a nebylo to dlouhé. Třeba je tu přezdívka "Ovcezkopce" - přijde mi to nápadité :) Stejně jako "Lamafarma"... a tak

Ano chceme se rozrůstat avšak vše záleží na majitelech pozemku. Pokud nám schválí pronájem tak se už brzo rozrosteme o dalších 5ha.
Nejspíš si ale asi dáme malá farma +něco, nebo + něco dvůr.

7.7.2017 21:24

Zakládat živnost na pronajatých pozemcích je dost hazard. Ale budiž Vám přáno
Hodně štěstí.

7.7.2017 21:39

No, já mám 95% pastvin pronajatých od různých majitelů a s různými výpovědními lhůtami. Někde jen rok, jinde 5 let nepříjde mi to zas takový risk. O něco přijít můžu, ale nebude to ze dne na den. A hlavně jak jinak to dělat když člověk nemá prachy na to, aby hned koupil 20ha a ještě k tomu hromadu zvířat + techniků a stáje, ..., nehledě na to že lidi se pozemků moc zbavovat nechtěj,.

7.7.2017 22:25

Hmmm, asi jo, Kubo... já jsem v tomhle taková maloměstská. Rozumím, že se pozemky pronajímají - taky to tak mám, protože rodiny je jen hektar, ale asi bych si nelajsla stavět podnikání na pronájmech no. Každej to má jinak
Taky znám zemědělce, který neměl v té době nic svého a když přes zimu přišel o pronajaté pozemky, vůbec nevěděl, kam s 200 zvířaty... to je pak velký průšvih a spousta stresu...

8.7.2017 11:44

No jasný a právě proto máme pachtovní smlouvy, které nám "zaručují", že o pozemky nepříjdem. Musíme být nějak jištěný, jinak by to byl hodne velký risk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík