Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2017 20:45
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co děláte s vlnou, když ostříháte ovečky? já jí vyhazuji, ale příjde mi to líto.a navíc postupně své stádo rozšiřuji a tolika vlny se už hůř zbavuje :)
tak jsem myslela, jestli nevíte, kdo například vykupuje, vlnu na Ústecku.děkuju :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2017 20:50

Kerym ustecku upresnete..

15.7.2017 20:54
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kerym ustecku upresnete..

Jsem z Habrovan u Ústí nad Labem :).

5.8.2017 19:07
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

L.Lucinka napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co děláte s vlnou, když ostříháte ovečky? já jí vyhazuji, ale příjde mi to líto.a navíc postupně své stádo rozšiřuji a tolika vlny se už hůř zbavuje :)
tak jsem myslela, jestli nevíte, kdo například vykupuje, vlnu na Ústecku.děkuju :).

A jakou vlnu (i jaké plemeno) a koli jí máte?

Cenu (ne jen nominální nebo reálnou) potní vlny stanovuje více faktorů...

5.8.2017 22:53

Já zrovna dneska dělal ukázky střiže ovcí na zdejší pouti, ostříhal jsem nějaká letošní jehňata a vlnu jsem daroval pánovi co tu na pouti spřádal vlnu a dohodl jsem se s ním na nějaké následné spolupráci.

6.8.2017 09:51

Já zrovna dneska dělal ukázky střiže ovcí na zdejší pouti, ostříhal jsem nějaká letošní jehňata a vlnu jsem daroval pánovi co tu na pouti spřádal vlnu a dohodl jsem se s ním na nějaké následné spolupráci.

Blade sheaeing na pouti?

6.8.2017 10:11
přezdívka

XXX.XXX.105.195

bischof.vlastimil napsal(a):

Výkupčí rozlišuje mezi bílou a tou ostatní. Bílou vykoupí za 12 Kč/kg. Ostatní, tj. z barevných ovcí jde do díry.

ovvl

6.8.2017 10:31
ovvl

XXX.XXX.89.231

Dobrý den, nevíte někdo o někom kdo vykupuje vlnu z Romanovek, Vřesovek, Merina, Berichon du Cher a jejich kříženců?

6.8.2017 10:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

přezdívka napsal(a):
Výkupčí rozlišuje mezi bílou a tou ostatní. Bílou vykoupí za 12 Kč/kg. Ostatní, tj. z barevných ovcí jde do díry.

Známá z barevné, hlavně černé, plete pánské ponožky.

6.8.2017 11:06
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Já mám plemeno Suffolk a křížence tohoto plemena.Mám bílé i, tmavé" ovce.jsou stříhané každý rok, celoročně na pastvě.letos jsem vlnu opět vyhazovala, ale přijde mi to škoda.dřív se ovečky chovaly na maso i na vlnu.dnes je všechno divné (jinak). :).

6.8.2017 11:39
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

přezdívka napsal(a):

Myslíte, překupník, ? smajlík

6.8.2017 11:40
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

ovvl napsal(a):
Dobrý den, nevíte někdo o někom kdo vykupuje vlnu z Romanovek, Vřesovek, Merina, Berichon du Cher a jejich kříženců?

Takže někoho kdo vykupuje všechno?

6.8.2017 11:41
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

honzapm napsal(a):
Známá z barevné, hlavně černé, plete pánské ponožky.

U, předlenek, je žádaná i vlna barevná ale ne v takové míře jako, bílá, jenž jde případně obarvit.

6.8.2017 11:46
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

L.Lucinka napsal(a):
Já mám plemeno Suffolk a křížence tohoto plemena.Mám bílé i, tmavé" ovce.jsou stříhané každý rok, celoročně na pastvě.letos jsem vlnu opět vyhazovala, ale přijde mi to škoda.dřív se ovečky chovaly na maso i na vlnu.dnes je všechno divné (jinak). :).

Ano je to divné... dnes jsou ovce na vlnu chovány jen výjmečně smajlík
Ohledně stříhání záleží ne jen jestli ale jak a kdy jsou stříhané... A není vlna jako vlna.

Nejblíže k Vám znám asi jen Jaroslav Pfeifer, Šimonovice u Liberce,602 457 628.

6.8.2017 11:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Není to divné - kdo z vás nosí něco vlněného? Svetry, ponožky, deky?

Lidi nosí hadříky z Bangladéše a nepromokavý sports-wear a funkční moiry,
tak na co by středoevropan (s)potřeboval kvanta vlny, že?

ovvl

6.8.2017 12:12
ovvl

XXX.XXX.89.231

Takže někoho kdo vykupuje všechno?

Asi tak :) nejde mi ani za to za kolik ale abych to zbytečně nevyhodil když to někdo muže ještě použít.

6.8.2017 12:18

Blade sheaeing na pouti?

Nebylo to blade shearing, ale spíš blood shearing.
Na nůžky bylo moc teplo, vzal jsem na ty jehňata strojek.
Vždycky 5 minut po celé jsem tříhal jednu ovci. V městském rozhlase se vždy ozvalo, že Kuba jde stříhat, seběhly se lidi a já začal stříhat. Měl jsem tam totiž jen 6 nejstarších jehnic, tak jsem to musel nějak rozvrhnout na celou tu část pouti, kdy to byla ještě střízlivá část programu.

6.8.2017 14:03

Jo a blade shearing to bylo minulej rok, to jsem byl línej tam táhnout strojek a řešit 220V a tak jsem vzal jen nůžky a musím říct že to tehdá bylo divácky mnohem atraktivnější, než když jsem letos vzal strojek. Mimochodem ukázat se ale na takové akci byla sice vlastně taková charita, bo jsem to dělal zadara, ale přesto jsem nestíhal rozdávat telefonní čísla lidem co shání střihače, takže aspoň jako reklama to bylo dobrý

6.8.2017 15:19

Nebylo to blade shearing, ale spíš blood shearing.
Na nůžky bylo moc teplo, vzal jsem na ty jehňata strojek.
Vždycky 5 minut po celé jsem tříhal jednu ovci. V městském rozhlase se vždy ozvalo, že Kuba jde stříhat, seběhly se lidi a já začal stříhat. Měl jsem tam totiž jen 6 nejstarších jehnic, tak jsem to musel nějak rozvrhnout na celou tu část pouti, kdy to byla ještě střízlivá část programu.

Dobra akce, tady jsou poute akorat urvany kolotocaci a stankari. uplne u nas byla zaroven vejstava bobkaru a to bylo o necem jinym. To me chces rict ze jeste obcas ovci strihnes? :).

6.8.2017 20:29

My tu právě pouť vzali do vlastních rukou. I když já ty přípravy a schůze kvůli pouti letos moc nestíhal. Obstaral jsem aspoň povolení od SVÚ na zvířata na akci a přispěl jsem tim přivezením zvířat a ukázkou střiže ovcí. Máme tu lidi (stánkaře) jen z okolí, kteří jsou dobově oděni. Takže nějaké to koňské spřežení s kočárem a auto-veterána, co vozí lidi kolem náměstí, nějaké poníky, klasickou střelnici, klasický houpačky - lodičky, dřevěný kolotoč kde dobově oblečený pán točí nějakým kolem, aby se kolotoč točil, pak nějaké ty řezbáře, brusiče kamenů, kováře, někoho kdo spřádá vlnu a prostě takové ty staré zdejší řemesla se snažíme obsadit. Místo nějakých trampolín se tu navezou kulatý balíky sena ze kterých se dá skákat do hromady slámy... Nehraje tu žádná diskotéka, ale pečlivě vybrané kapely, lítalo se tu letos i s balónem a to je jenom malá ukázka toho co tu o pouti je k vidění. Pokud si někdy uděláte čas a nebo budete mít cestu kolem, tak pouť bývá vždy 1. sobotu v srpnu na náměstí ve Vysokém nad Jizerou a všichni jsou z toho naprosto nadšeni.

6.8.2017 20:36

A ano pane Mastnacku, občas ovci střihnu, ale před dětma se snažím ať ta krev moc neteče.

6.8.2017 21:20
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kubo, tak to vypadá na parádní akci.
Nejvíc se mi líbí to: "místo trampolín balíky sena a skákat do hromady slámy".
To bylo moje dětství.

6.8.2017 22:10

A ony i ty děti se tam vyblbnou mnohem víc a je na to mnohem hezčí pohled

7.8.2017 06:08
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Ano je to divné... dnes jsou ovce na vlnu chovány jen výjmečně smajlík
Ohledně stříhání záleží ne jen jestli ale jak a kdy jsou stříhané... A není vlna jako vlna.

Nejblíže k Vám znám asi jen Jaroslav Pfeifer, Šimonovice u Liberce,602 457 628.

Dekuju, zkusim.

7.8.2017 07:54
bischof.vlastimil

XXX.XXX.49.164

ovvl napsal(a):
Asi tak :) nejde mi ani za to za kolik ale abych to zbytečně nevyhodil když to někdo muže ještě použít.

Na Ovenálijích bude probíhat vlněná burza a tak si zde můžeme o vlně promluvit smajlík

ovvl

7.8.2017 14:18
ovvl

XXX.XXX.89.231

Aha ale bohužel na ovenálie nepojedeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík