Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2017 14:09

Ahojky, vím že je to hodně trhlá otázka, ale unese nějaká větší koza či kozel na zádech 40 kg? No, prostě mě to zajímá tak se nedivte :D Prosím, dokáže mi tu nějdo odpovědět ;)?

30.7.2017 14:32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahojky, vím že je to hodně trhlá otázka, ale unese nějaká větší koza či kozel na zádech 40 kg? No, prostě mě to zajímá tak se nedivte :D Prosím, dokáže mi tu nějdo odpovědět ;)?

U koně je optimální zátěž do 10% hmotnosti koně, do 15-20% to kůň ještě zvládne.

čtyřmetrákovou kozu asi nemáte. i pro velkou kozu je 40 kg polovina hmotnosti, pro opravdu velkého kozla třetina. plus záda přežvýkavce jsou stavěná jinak než záda koně co se možnosti rozložit hmotnost týče, takže maximální zatížení kozích zad bude pravděpodobně ještě menší než těch 10%.

takže na cokoliv myslíte, zapomeňte na to.

30.7.2017 15:44
lilo

XXX.XXX.201.210

Ale uveze 200 a co se tyka batohu pro kozy take existuji... tam asi nejaka nostnost bude.

30.7.2017 15:58

lilo napsal(a):
Ale uveze 200 a co se tyka batohu pro kozy take existuji... tam asi nejaka nostnost bude.

Kdyby byla koza použitelná jako soumar, už by ji lidi tak používali.

ale ve vozíku uveze leccos, to jo.

30.7.2017 17:51

Proooooooooooooooc?

30.7.2017 19:49
lilo

XXX.XXX.201.210

Pro vysvetleni... utahne... ve voze... ne uveze ve smyslu unese... take se tak vyuzivaly...

30.7.2017 22:55
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Zkuste si dát pack goats do vyhledávače.
Jinak se uvádí nosnost do 20% tělesné váhy i způsob, jak váhu cca odhadnout (obvod hrudníku, výška v kohoutku).
My jsme na kozlovi vozili děcka do 15 kg. Víc bych na něj nenakládal, ač se právem jmenuje Goliáš .
Fotka Himaláje 1951, proooooto !

31.7.2017 05:22

Nojoooo copak jsme v himalajich?

31.7.2017 13:55

Dojné kozy mají jinou konstituci, ale kozel, který není moc nohatý, ale statnější, uveze i dospělého. Ale musí se postupně posilovat a zvykat si. Každopádně jen chvilku, ne na výlet. Ale děti bez problémů, malá zavazadla taky.
Obrázek z Himálají je moc pěkný.

31.7.2017 15:31
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nojoooo copak jsme v himalajich?

No, ono se nějaký to nákladní zvíře občas šikne i v Evropě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík