Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2017 21:16

He he :D To je ten co se bude stavět proti těm prasatům, né?

31.7.2017 22:25
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Já tam nevolal, my používáme sítě ...

31.7.2017 22:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Úředníci jsou neuvěřitelní. No co, ono se to odepíše a daruje,
takže vlastně dobrej skutek a peníze na to vyčleněný jsou...

1.8.2017 08:41
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Jsem zvědavej, jak jim tam dlouho vydrží. Jestli ono z toho za pár dnů nebude 45 km různě dlouhejch špagátů do bot...

1.8.2017 09:55
profesor1

XXX.XXX.192.98

Synci, mezi námi děvčaty.... tohle všechno vymyslel majitel golfového hřeště, kterému divočáci dělali stále velké škody na ploše. S myslivcema nebyla řeč, tak se zařídil po svém. A najednou ty stavy regulovat jdou! Lovu zdar

1.8.2017 12:11

A kdopak zatahal za provázky že z různejch možností se vybral zrovna ohradník? A nebude jim to tam instalovat náhodou ALM Vizovice? Takovej kšeft si u baráku nechat ujít by byl skoro hřích. Proběhlo vůbec nějaké výběrové řízení na stavbu ohradníku?

1.8.2017 19:17
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Měli by to dělat myslivci a nějaký nevládky, podle aktuálně... Ale jsou nevládky a "nevládky", že jo!

1.8.2017 23:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo! Nerušenému golfu zdar.

1.8.2017 23:44
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jestli řešíte ohradník, tak ten na tom bude to nejlevnější!

2.8.2017 08:13
xchipsy

XXX.XXX.142.1

profesor1 napsal(a):
Synci, mezi námi děvčaty.... tohle všechno vymyslel majitel golfového hřeště, kterému divočáci dělali stále velké škody na ploše. S myslivcema nebyla řeč, tak se zařídil po svém. A najednou ty stavy regulovat jdou! Lovu zdar

No, ono to není hop na krávu a je tele... Jednak je golfové hřiště nehonební pozemek, takže prostě nejde jen tak tam naběhnout a střelit pár divočáků a druhak taky záleží, kde to hřiště je - ono pokud máte v okolí baráky, silnice a hafo lidí, tak s ohledem na bezpečnost se tam každý lovit nepohrne...

2.8.2017 14:24
profesor1

XXX.XXX.192.98

Položme si otázku, proč se zvěř stahuje do blízkosti obydlí? Proč divočáci a vysoká se už zdržuje celoročně +/- 100 nad baráky? A srnčí už pomalu přebývá v zahrádkách? nejsou náhodou přemnožené?

2.8.2017 14:30

Nebo jim vadi repka :) o vikendu jsem se projel na 25ce k nasemu lesu, vzal jsem to po vyjetejch koleji po praskovaci. Za chvli jsem kejchal a palily me voci jako prase. A to mam kabinu. Jestli to strikli na dozrani nevim, ale byl to humus. Bejt skrnkou tak se tomu vyhnu.

2.8.2017 14:34

A proč jsem měl dřív po noční cestě auto totálně zadělané od můr a komárů a poslední dobou jako by ten hmyz vymizel. Předek auta stále čistý a to jezdím ještě rychlejc než dřív.

2.8.2017 14:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

Unás řepka není. Jen se zvou hosté ze Švícarska a ti velice dobře platí. Platí za střelený kus. No a aby byla jistota že něco střelí = zaplatí, tak je to přemnožené.

2.8.2017 14:47

Kostey: impreza je zavodni kara, odhodi je tlakova vlna za tebe :) jezim uka kane a taky jsem cistej...

2.8.2017 21:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

profesor1 napsal(a):
Položme si otázku, proč se zvěř stahuje do blízkosti obydlí? Proč divočáci a vysoká se už zdržuje celoročně +/- 100 nad baráky? A srnčí už pomalu přebývá v zahrádkách? nejsou náhodou přemnožené?

Protože je tam nikdo nehoní, spíš bych řekl. Zatímco v lese je pro ně nebezpečno.

2.8.2017 21:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

A proč jsem měl dřív po noční cestě auto totálně zadělané od můr a komárů a poslední dobou jako by ten hmyz vymizel. Předek auta stále čistý a to jezdím ještě rychlejc než dřív.

Protože jsou přemnožený netopýři a ti to fšechno v noci sní.
A jezdit se má pomalu a pomálu.

2.8.2017 23:50

honzapm napsal(a):
Protože jsou přemnožený netopýři a ti to fšechno v noci sní.
A jezdit se má pomalu a pomálu.

To je divný, že nemám na autě jednoho rozmáznutýho netopýra vedle druhýho.

3.8.2017 00:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

To je divný, že nemám na autě jednoho rozmáznutýho netopýra vedle druhýho.

Echolokace, kolego, no taaaak.

3.8.2017 08:34
xchipsy

XXX.XXX.142.1

profesor1 napsal(a):

U vás je přemnožené srnčí? Tak to jste jedni z mála, jelikož všude jinde srnčí rok od roku ubývá...
A proč se "stahují" do blízkosti obydlí? No to je zcela jednoduché - jelikož tam není lovecký tlak a zvěř není blbá, taky proto, že lesy jsou plné houbařů, turistů, pejskařů s nevychovanými psy puštěnými na volno, cyklistů, motorkářů, čtyřkolkářů... tudíž tam nelze mluvit o nějakém klidu, když je zvěř ze "svého" prostředí doslova vyháněna no a nakonec (platí pro divočáky) v blízkosti lidí se vždy najde něco k snědku.

3.8.2017 09:27
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tady se dle mne mýlíte....." lesy jsou plné houbařů, turistú "..... a vesnice je jako prázdná a klidná bez psů?
Srnčí k obydlí vytlačuje vysoká. Divočáci a taky ta vysoká jsou přemnožení, mimo jiné díky tomu, že kam se podívám, tam mají myslivci příkrmiště, na které vozí po tunách jabka, siláž, kukuřici, obilí, řepu....
Proč by myslivec chodil na čekanou daleko, když může tyhle dobroty nasypat kousek za dům, a přilákat ty potvory co nejblíže.
Že jinde ubývá srnčí? Možná díky té zdravé řepce. My tady žádné lány nemáme.

3.8.2017 10:29

Nechtel bych bejt divoka zver a nechtel bych ani to maso jist. Prodira se to napraskovanou repkou, vojtesku to zere - pak chcipe. Voda mezi polema to bude taky kapitola sama pro sebe... popisuju krajinu u nas. Vcera sklizeli repku a od kombajnu oblaka prachu, ale fakt fest. Soued ma hned za polem postviny a barak, tka to si musel uzit.

3.8.2017 11:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já jel včera na kole a viděl jsem hnedle za humny jednu srnku.
Tak nevím, je přemnožená?

Chodí na čerstvou trávu ke včelínu. Tak jsem vydedukoval,
že srnčí jde hlavně za čerstvou trávou, kterážto se v okolí lidských sídel
nachází. Dneska už se nechodí na trávu k lesu, k rybníku, k řece.
Dneska už trávu moc nikdo nepotřebuje, jsou moderní takové ty kopřivové
džungle a další bio-hrůzy, takže mlsná srnka preferující čerstvou pampelišku
má smolíka - u lesíka už jí to nikdy neposeká, neomladí, neobčerství.
Tady na horách je naštěstí svět ještě v pořádku a řepka tu nebude nikdy.
M.ú,.

3.8.2017 15:05
profesor1

XXX.XXX.192.98

Já měl za to, že za humny je drak?! Toho ale našel Jan a ne Honza.

3.8.2017 21:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo, utíkala jako drak, když mě uviděla. Asi se lekla toho zánovního kola.

3.8.2017 21:35

honzapm napsal(a):
Echolokace, kolego, no taaaak.

Teď ale vážně... Vám se nezdá, že toho hmyzu je mnohem míň než dřív?

4.8.2017 12:40

No pekne, site, tak to musela bejt palka...a stejne to nejaky "prase" z moravy pritahne k nam :).

4.8.2017 15:23
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Mega sem, mega tam... na to, že metr ohradníkové pásky jde při tomhle objemu sehnat za kačku...

4.8.2017 19:31

Já bejt zloděj, tak se tam jdu napakovat :D.

4.8.2017 21:57
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Navečer ve zprávách z regionu se holedbali tím, že už mají postaveno 700 m ohradníku. To ho tam asi pletli. Shodit 14 sítí a přemístit na jiné místo ve dvou rozhodně netrvalo půl dne. Já bych jim to znormovala. Při takovém tempu by si nevydělali na slanou vodu.

4.8.2017 22:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Když je sucho, není hmyz. Svět se mění, ale někteří to zdatně popírají.
Potřebujeme zpět velké pralesy v Brazílii a potřebujeme z nich hodně deště.
To je celé.

6.8.2017 17:56

honzapm napsal(a):
Když je sucho, není hmyz. Svět se mění, ale někteří to zdatně popírají.
Potřebujeme zpět velké pralesy v Brazílii a potřebujeme z nich hodně deště.
To je celé.

Jo, a taky nesekat všechnu trávu na půl centimetru od země a nekácet každé křoví a remízek. Ještě před 5 lety jsem tu měli spousty světlušek a letos jen jedna. Ale taky je tu všude plno civilizace, zavedli elektřinu a všichni staví a sekají a betonují. Dokud tu elektřina ze sítě nebyla, žilo tu všechno v klidu a pokoji.

6.8.2017 19:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

To jo, ale s těmi stavbami je to spíš lokálnější.
Ten neobsah vody (odpařené z deštných pralesů) v atmosféře je globální.
Kdo má děti, mají se na co těšit.
Ostatně - i dinosauři na něco umřeli,
a lidstvo dopadne (naštěstí pro planetu) stejně.

Jinak máte pravdu v tom, že spousta krásných starých domů chátrá
a rozpadá se, a tam, kde dříve byly zdravé louky aj., tam se rozmáhají
satelitní hrůzičky. Ještě štěstí, že ten rozrůstavý hypoteční boom zbrzdila
ta globální finanční krize, jinak by centra měst zela prázdnotou a byli
by tam jenom vietnamci, a bývalá úrodná pole a pestré louky by zdobily
ty nádherné satelítky s vkusně meruňkovými fasádami.

Naše vedlejší obec má zrovna takovou jednu hloupoučkou starostku ,
která nechává všechnu trávu vyžínat 1 cm na zemí, už tam neroste nic,
jenom mech a je to krásně vyschlé. Na tom se žádný hmyz nenapase,
nenamnoží. Já z těch mých všudekopřiv dělám přednost.
A sázím a seju medonosné.

6.8.2017 19:14

Je to sranda, ale zrovna jsme se o tom s mužem taky bavili. Je to divný, já jsem jiný roky vždycky v létě strašně pokousaná a letos nic. V sadu, kde se předloni nedalo vydržet kvůli ovádům, tak letos není skoro ani jeden a to máme hned vedle ohradu s koňmi. Takže u nás je hmyzu rozhodně podstatně míň. Bohužel to platí i o motýlech, můrách apod. a to sem tam pro ně nasázela keře a trvalky co kvetou teď.

6.8.2017 19:31

Jo, a taky nesekat všechnu trávu na půl centimetru od země a nekácet každé křoví a remízek. Ještě před 5 lety jsem tu měli spousty světlušek a letos jen jedna. Ale taky je tu všude plno civilizace, zavedli elektřinu a všichni staví a sekají a betonují. Dokud tu elektřina ze sítě nebyla, žilo tu všechno v klidu a pokoji.

Elektrika je dobrej sluha. Kdyby ten zavod tehda vyhral Tesla, tak to mohlo vyladat davno jinak. Letos jsem taky svetlusku nevidel!

6.8.2017 20:13

Tak to tady to s tim hmyzem a suchem zas tak bídný není. Světlušky tu jsou a teď mám na sobě 3 štípance od komára a před pár dny, když mi volala jedna veterinářka abych jí přišel pomoct s porodem, že ona to prostě nevytáhne, tak když jsem měl ruku v ovci, tak jsem vetku prosil, aby zabila to hovado, co se mi přisálo na rameno. Už jste někoho vykáním prosili aby na vás zabil hovado? Bylo to docela úsměvné . A V kravíně když naženem krávy na dojení tak s sebou přitáhnou pár desítek tisíc much. Mraky vlaštovek tu krměj druhé mladé a stejně se zdá, že mouchy pořád jen přibejvaj. A u koz mám ve vysoké trávě tolik komárů a všelijakejch mušek, že u nich nikdy takhle na večer dlouho nevydržim. Jen co ale někam vyrazim autem, tak prostě auto od mušek zadělané není. Jinde snad nejsou.

7.8.2017 10:24

Elektrika je dobrej sluha. Kdyby ten zavod tehda vyhral Tesla, tak to mohlo vyladat davno jinak. Letos jsem taky svetlusku nevidel!

Jo, dobrej sluha, ale ona je nám špatným pánem. Něco se opravdu dá dělat docela dobře ručně a je z toho mnohem víc užitku. Pračka je skvělý vynález, vrtačka taky, a další a další, lednička taky, ale dokud jsem nepotřebovala rychle vychladit mléko na prodej, aby se to líbilo veterinární správě, nepotřebovala jsem ji. Nač skladovat mléko, které by se dalo zpracovat a nemusí se chladit... Lidi šetří čas, aby ho pak proleželi nebo mohli vydělat víc peněz a utratit je za elektriku. Jsem už asi zastaralá, ale leze mi to na nervy.

7.8.2017 16:14
lilo

XXX.XXX.201.210

Mne toho leze na nervy mnohem vic.. podpora dotacema... a vseobecne dotacni zemedelstvi... vadi mi obchodni marze na zakladni potraviny ty by v ramci socialniho meli zastropovat... vadi mi produkce nekvalitnich sracek na jedno pouziti... a hlavne ta upocena snaha... je dobre si poslechnout https://youtu.be/ygs5aXhw6Lc?t=1m17s.

7.8.2017 16:27

Lilo, hlásám názor, že člověk má začít u sebe, cokoliv chce od druhých. Tak to dělám, ale jsem často za blázna. Vidím ale, že nejsem sama, a těší mě to. Myslím tím, že mám vážně radost, že další lidi uvažují podobně.

7.8.2017 16:54

lilo napsal(a):
Mne toho leze na nervy mnohem vic.. podpora dotacema... a vseobecne dotacni zemedelstvi... vadi mi obchodni marze na zakladni potraviny ty by v ramci socialniho meli zastropovat... vadi mi produkce nekvalitnich sracek na jedno pouziti... a hlavne ta upocena snaha... je dobre si poslechnout https://youtu.be/ygs5aXhw6Lc?t=1m17s.

Tady nekdo starne... toho srag oru uz jsi posilala. Kritozovat umi kazdej :) to zvladnu i ja...
ze ty ses zhlidla v klicovych dirkach a vyvysenejch zahonech?

7.8.2017 16:56

Asi jsem to napsala s ohledem k té písničce trochu zcestně, myslela jsem to právě tak, že člověk na to nemá s..t, ale začít u sebe, bez ohledu na to, co dělají i ostatní. Ach jo, zase moje vyjadřování o voze a o koze (na kozím fóru) .

7.8.2017 16:59

Vsak to nebylo na vas ale na lilo :) ta pisnicka me vadi, takova lacina recese Radoby vtipna.

7.8.2017 21:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tady nekdo starne... toho srag oru uz jsi posilala. Kritozovat umi kazdej :) to zvladnu i ja...
ze ty ses zhlidla v klicovych dirkach a vyvysenejch zahonech?

Vyvýšený záhony jsou super, nemusím zatahovat břicho při ohýbání.
Ale vy jste mladej, tomu nemůžete rozumět.

8.8.2017 07:41
lilo

XXX.XXX.201.210

Mastnacku je to tak slozite tema a ja jsem ze spolecnosti a deni v ni hluboce rozhorcena ze k tomu proste nemam slov a tehle text proste jen hrube popisuje pod jakym tlakem spolecnost zije.. ve sve podstate kazdy z nas citi ze by to slo i jinak... sam umis hospodarit z prumerneho platu a rozhodne nezijes na ukor nekoho... a presto platis na lidi kteri neumi nic a vysavaj spolecnou pokladnu a tim nemyslim asocialy a nemocny lidi naopak tim myslim lidi mocne kteri rozhoduji o tom jak to tu bude fungovat... a podle ceho ten zbytek "tupejch hlav" bude kmitat... mame na to a v jednote je sila jinak nez jednotou zmeny nedosahneme...vzhledem k tomu kolik hlav tolik nazoru tak jsme silne rozstepeni... a stojime proti moci ktera je ac se nam to nezda ve svych umyslech velmi jednotna... vyvolavani rozstepenosti a odpoutani pozornosti je preci dobra a jednoducha strategie...

8.8.2017 07:51

Zkysne ti z toho mliko... uz to moc neresim, obcas si zanadavam ale by me to trapilo.. reseni je..seda ekonomika...

8.8.2017 11:09

Lilo: To všechno je pravda, ale nikdo nemůže myslet za nás. Nikdo za nás nevychová děti, i když se do toho budou plést a přikazovat. A i úplně zblblé dítě si jednou v dospělosti třeba vzpomene na ty sousedy, kteří se chovali nějak jinak, a bude přemýšlet, co bylo a proč. Já tu vidím spoustu mladých lidí, kteří vidí souvislosti a žijí tak, aby i po nich něco zbylo. A těch se držím, protože od nich se dobré myšlenky šíří dál. Svět nezměníte v dobrý převratem, ale jen výchovou a úctou k druhému. Samozřejmě je hodně i těch, kteří se tím neřídí, a to je to, co mi vadí, ale s tím nic nedokážu udělat, jen mi to občas leze na nervy. Promiňte, jestli píšu moc moralisticky.

8.8.2017 11:30
lilo

XXX.XXX.201.210

Zkysne ti z toho mliko... uz to moc neresim, obcas si zanadavam ale by me to trapilo.. reseni je..seda ekonomika...

To neni reseni... protoze tebe jakozto bezuhoneho cloveka smyslejiciho cestne to stavi do pozice zlodeje... a to ty nejsi...

8.8.2017 11:35
lilo

XXX.XXX.201.210

Lilo: To všechno je pravda, ale nikdo nemůže myslet za nás. Nikdo za nás nevychová děti, i když se do toho budou plést a přikazovat. A i úplně zblblé dítě si jednou v dospělosti třeba vzpomene na ty sousedy, kteří se chovali nějak jinak, a bude přemýšlet, co bylo a proč. Já tu vidím spoustu mladých lidí, kteří vidí souvislosti a žijí tak, aby i po nich něco zbylo. A těch se držím, protože od nich se dobré myšlenky šíří dál. Svět nezměníte v dobrý převratem, ale jen výchovou a úctou k druhému. Samozřejmě je hodně i těch, kteří se tím neřídí, a to je to, co mi vadí, ale s tím nic nedokážu udělat, jen mi to občas leze na nervy. Promiňte, jestli píšu moc moralisticky.

Tech je bohuzel vetsina.. protoze jim chybi ty tri facky do dobre vychovy... je to smutne...

8.8.2017 11:36

Omyl v mych ocich me to do zadny pozice zlodeje nestavi a jestli to nekdo vidi jinak tak me to je...u kradeny :).

8.8.2017 11:50
lilo

XXX.XXX.201.210

No tomu samozrejme rozumim... az do chvile kdy prijde vykonavatel z vule opravdovych zlodeju..

8.8.2017 12:07

Hlavne se nepo delat dopredu.

8.8.2017 13:05
profesor1

XXX.XXX.199.251

Lilo, ta tvá jednota, v které by byla síla a udělala změny, vždy potřebuje vůdce, kterému svěří moc. No a jestliže se někomu svěří moc, tak......... tak ji časem stejně zneužije. Tak že je to stále začarovaný kruh. Idea dobrá, ale....
..... ale Oreb1 myslí reálněji !

8.8.2017 18:03

Je to sranda, ale zrovna jsme se o tom s mužem taky bavili. Je to divný, já jsem jiný roky vždycky v létě strašně pokousaná a letos nic. V sadu, kde se předloni nedalo vydržet kvůli ovádům, tak letos není skoro ani jeden a to máme hned vedle ohradu s koňmi. Takže u nás je hmyzu rozhodně podstatně míň. Bohužel to platí i o motýlech, můrách apod. a to sem tam pro ně nasázela keře a trvalky co kvetou teď.

U nás zmizeli vrabci, když jsem pátrala, co se s nimi stalo, dostalo se mi zcela vážně odpovědi, že je sebrali mimozemšťani, protože chtějí s námi navázat kontakt a čekají, že budeme po nich pátrat. Na vrabce jsme nereagovali možná podle jejich představ, proto mizí " drobná havěť".

8.8.2017 19:21
lilo

XXX.XXX.201.210

profesor1 napsal(a):
Lilo, ta tvá jednota, v které by byla síla a udělala změny, vždy potřebuje vůdce, kterému svěří moc. No a jestliže se někomu svěří moc, tak......... tak ji časem stejně zneužije. Tak že je to stále začarovaný kruh. Idea dobrá, ale....
..... ale Oreb1 myslí reálněji !

Ale ejhle lidsky faktor... no jo.. tak sorry... uz se vracim do skatule skeptiku... mas pravdu... my jsme totiz cesi a ac jsme supr narod sikovnej v mnohych oblastech spicka tak jsme proste jen knedlikozrouti co nemaj charakter...

8.8.2017 20:12

Ale prosim te. O co jsou lepsi skopcaci kdyz jim vladne makrela. Nebo zabozrouti s makrolonem. Taliani? Spanelaci? Seversky staty hlavne Svedi s tim jejich slunickarenim? Vsecko podobna zapado-stredoevropska sebranka. Nijak extra nevybocujem. Nyni.

9.8.2017 08:23
profesor1

XXX.XXX.192.98

lilo napsal(a):
Ale ejhle lidsky faktor... no jo.. tak sorry... uz se vracim do skatule skeptiku... mas pravdu... my jsme totiz cesi a ac jsme supr narod sikovnej v mnohych oblastech spicka tak jsme proste jen knedlikozrouti co nemaj charakter...

Zapátrej v historii (světové) a pouč mě

9.8.2017 08:45
přezdívka

XXX.XXX.105.195

U nás zmizeli vrabci, když jsem pátrala, co se s nimi stalo, dostalo se mi zcela vážně odpovědi, že je sebrali mimozemšťani, protože chtějí s námi navázat kontakt a čekají, že budeme po nich pátrat. Na vrabce jsme nereagovali možná podle jejich představ, proto mizí " drobná havěť".

Já bych k vám několik párů vrabců poslala. Tady jsem si nevšimla, že by jich byli nějak míň. To už je míň jiřiček. A z těch pár párů co tu zahnízdily vyvedl mladé jenom jeden.

9.8.2017 12:40
lilo

XXX.XXX.201.210

profesor1 napsal(a):
Zapátrej v historii (světové) a pouč mě

Ale vzdyt vis co svet svetem stoji... resp staci genesis.

9.8.2017 12:41
lilo

XXX.XXX.201.210

přezdívka napsal(a):
Já bych k vám několik párů vrabců poslala. Tady jsem si nevšimla, že by jich byli nějak míň. To už je míň jiřiček. A z těch pár párů co tu zahnízdily vyvedl mladé jenom jeden.

U nas je vrabcu take dost... nikam neprevybrovali... mily ivo benda a jeho jestirci a astar seran jsou na omylu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík