Uživatel s deaktivovaným účtem

Mismis
napsal(a):
Včera mělo 5 měsíční jehně prujem. Velmi tekutý. Lehala si a kroutila krkem. Ale zrala. Prujem mohla mit max 2 dny. A dnes umrelo. Nevim vubec proc. Bylo odcervene v dubnu.
To se na mě nezlobte, ale bez pitvy vám to nikdo nevyvětší. snad jen, no, vodnatý průjem a nějaké neurologické příznaky, to fakt není bezpříznakový úhyn, ale na takové věci jehňata hynou.
jinak mohlo se jednat o cokoliv od acidózy po začervení.
Mismis
napsal(a):
Včera mělo 5 měsíční jehně prujem. Velmi tekutý. Lehala si a kroutila krkem. Ale zrala. Prujem mohla mit max 2 dny. A dnes umrelo. Nevim vubec proc. Bylo odcervene v dubnu.
Když se objeví průjem je potřeba vždycky jednat rychle a nečekat. Proto je dobré mít v telefonu číslo na vetrináře a pokud nemůže přijet, tak s ním konzultovat, popřípadě jehně naložit a za vetrinářem zajet.

Mismis
napsal(a):
Odcervovani je doporučeno 2x ročně. Ale mažu diskuzi.
No, klidně mažte, ale přezdívka má pravdu. ono klidně to zvíře mohli zabít červi. nevím, kdo vám kde doporučil 2x ročně, ale to může být málo. nebo zbytečně moc. prostě s ovcemi a odčervením to není vůbec tak jednoduché.

Mismis
napsal(a):
Když je sobota a neděle? V kraji máme jednoho na ovce.
No když to budete brát takhle, tak se u vás úhyny budou opakovat. dva dny vodnatý průjem znamená, že jste měla dva dny na reakci.
příště teda to zvíře radši včas odporazit, když mu nedokážete zajistit veterinární péči.
S takovýmto průběhem jsem se neshledal. Období ''průjmů'' mám v době kdy zaprší a je moc šťavnatá tráva. Seno předpokládám že mají neustále k ukusování.
Ohledně veterinární péče... tak k tomu se raději nebudu moc vyjadřovat, protože bych musel být sprostej. Za dobu co chovám ovce, jsem potřeboval dvakrát veterináře. Pokaždé jsem se dozvěděl, že je buď na dovolené, nebo že je víkend. Takže pomoci se člověk v případě nouze nedovolá (alespoň u nás).

Mismis
napsal(a):
Odcervovani je doporučeno 2x ročně. Ale mažu diskuzi.
No to je pristup na facku...

Kdepak, to se da takhle omluvit u nesvepravnych lidi... kdyz neco chovam tak si pozjistuju co to zvire potrebuje. Je sice fakt ze odcervoani u ovci je jeden velkej problem a kazdej ma zaruceny postupy co hodi na net a stanou se pravdou.
Tady spis slo o urazenou reakci tazatelky
napsal(a):
Kdepak, to se da takhle omluvit u nesvepravnych lidi... kdyz neco chovam tak si pozjistuju co to zvire potrebuje. Je sice fakt ze odcervoani u ovci je jeden velkej problem a kazdej ma zaruceny postupy co hodi na net a stanou se pravdou.
Tady spis slo o urazenou reakci tazatelky
Je právě možné že má hlavu plnou, nastudovaných mýtů a polopravd, (atkže jen studovala špatné materiály)... a tak nechápe co udělala špatně.

bischof.vlastimil
napsal(a):
Je právě možné že má hlavu plnou, nastudovaných mýtů a polopravd, (atkže jen studovala špatné materiály)... a tak nechápe co udělala špatně.
Co udělala špatně, dívala se dva dny, jak má jehně silný vodnatý průjem a kroutí krkem, což je známka průšvihu.
napsal(a):
Co udělala špatně, dívala se dva dny, jak má jehně silný vodnatý průjem a kroutí krkem, což je známka průšvihu.
Nechci ji obhajovat za to že nereagovala, správně, a ani odsuzovat což je od PC jednoduché když neznám VŠECHNY INFORMACE ale když čtu že žralo tak asi o to aspoň trochu zájem měla.
Doufám že to byla její první zkušenost a poučila se zní, žel bohu to stálo život. Ale můžeme se jen domnívat coby kdyby PROTOŽE TO VŮBEC NEMUSELO BÝT, začervením,.
Není to to samé ale pro mě (jelikoš se mě to dotýká nejvíce) je zas těžké se dívat v ČR jak jsou ovce na tom třeba s kloši a hnilobou paznehtů... TO JE VELKÝ PROBLÉM!