Alergie na mouchy - repelent?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2017 07:22
stybbinka

XXX.XXX.2.82

Zdravím,

pasu ovce na dlouhodobě zanedbaným pozemku vedle vody, lehce podmáčeném. Všude hromada much, hovad a já nevím čeho všeho protivnýho lítajícího.
Mám 3 ovce, které to evidentně dost blbě snášej a maj alergickou reakci, tj. postupně olysávající hlavu. Dost mne to sejří, páč minimálně vypadaj strašně (nehledě na nějaký well-fare).

Nemáte tip na cokoli, co by fungovalo alespoň týden jako repelent? Nějaká forma Ivomecu to prý umí? Nebo existuje i něco jinýho?

Díky... A.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2017 07:28

stybbinka napsal(a):
Zdravím,

pasu ovce na dlouhodobě zanedbaným pozemku vedle vody, lehce podmáčeném. Všude hromada much, hovad a já nevím čeho všeho protivnýho lítajícího.
Mám 3 ovce, které to evidentně dost blbě snášej a maj alergickou reakci, tj. postupně olysávající hlavu. Dost mne to sejří, páč minimálně vypadaj strašně (nehledě na nějaký well-fare).

Nemáte tip na cokoli, co by fungovalo alespoň týden jako repelent? Nějaká forma Ivomecu to prý umí? Nebo existuje i něco jinýho?

Díky... A.

Ivermektin nemá žádný repelentní účinek.

dala bych sputop.

16.8.2017 07:41
bischof.vlastimil

XXX.XXX.90.21

stybbinka napsal(a):
Zdravím,

Díky... A.

No zanedbané pozemky sebou vždycky nesou komplikace... předpokládám že asi máte, safolky, či jejich křížence?
Ten ivomec na který jste se ptala je nejspíš : ivomec pour on ale snad bych raději doporučil spot on cooopers.

Ale jde to vzít i z druhé strany a snižovat třeba počet otravného hmyzu...

16.8.2017 07:47

No budte rada ze tam mate zatim jen tohle. Na lehce podmacenym pozemku taky muzete lehce prijit k problemum s "kopytama" a to pak teprve budete vysejrena. Ty ovce za to nemuzou ze je pasete na takovym miste a kdyz je necim napichate nebo natrete tak to stejne nema dlouhodobejsi vyznam. Presun na jinou pastvinu nebo bych to zabalil.

16.8.2017 07:50

Taky motoličnatost a to je teprve věc.

16.8.2017 07:58
stybbinka

XXX.XXX.2.82

Díky, paznehty si hlídám a problémy s tím nejsou, motolice taky. Vím, jaké potíže to s sebou nese. Pokud se pase na zanedbaných a podmáčených místech, člověk musí dávat výrazně větší pozor, být obezřetný vůči všemu, co píšete (a jinému dalšímu), ale není nemožné tam zvířata část roku pást. Navíc pokud se takové místo pase dlouhodobě a člověk tomu nějakou péči věnuje, např. odvodnění formou obnovených povrchových stružek, ruderál se mění na pěknou pastvinu s trávou, která to povrchové zamokření nahromaděné pod kopřivama "vypije".

Jen jsem se chtěla zeptat na to, zda existuje nějaký repelent. Díky těm, co poradili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík