Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2017 08:57

Jedno letošní jehně VF ovečka se straní stáda leží pak vystřelí jak blesk a zas lehne jinde atd, Nemá horečku ani není začervená, zedek má čistý tak nevím.včera tak na večer lítal i beran dnes v poho.

19.8.2017 09:55
lilo

XXX.XXX.201.210

Podezirala bych brouky... tj nejaky klosaky, vsi vsenky mrknete do kozichu.. take ty kousavy musky muzou zvirata dozrat k zoufalstvi.. jestli jste nekapala nejaky spoton tak bych je nakapla...
jestli se jinak stavbou tela, postojem zda byt v poradku.. nijak se nehrbi neni brichata, pripadne se nemota... tak mam za to ze ji svrbi kozich.

19.8.2017 10:43

Tak byla to provázková nemoc. Když jsem ji poprvé prohlížel tak v ovčíně a tam je vcelku šero, až když jsem chtěl jet na veterinu a jehně jsem dal venku na bok že ji svážu nohy abych ji mohl dát do kufru auta tak jsem si všiml že má okolo zadní nohy přes hřbet k přední noze a poté přes hlavu omotaný provázek s balíku slámy kterou jsem před třema dny podestýlal a nepostřehl jsem to protože je samozřejmě uklízím.Takže jehně muselo but utíkat a to ještě tak divně nebo ležet Tak tak jsem vyléčil provázkovou nemoc. Už je úplně v pohodě.

21.8.2017 10:01

Taky tuhle provázkovou nemoc znám. Jednou zamrzl jeden konec provázku do země a na druhý se chytil kozel. Pořád stál na jednom místě. Ani nevolal, oni jsou strašně trpěliví, čekají, že přijdu a budu všechno vědět a pomůžu. Nešel žrát, což bylo divné, a pořád stál, dokud jsem mu nohu nevysvobodila. Asi by tam kysnul celou noc. Holt, občas se provázek ztratí z kapsy...

21.8.2017 10:28
moonika

XXX.XXX.247.182

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak byla to provázková nemoc. Když jsem ji poprvé prohlížel tak v ovčíně a tam je vcelku šero, až když jsem chtěl jet na veterinu a jehně jsem dal venku na bok že ji svážu nohy abych ji mohl dát do kufru auta tak jsem si všiml že má okolo zadní nohy přes hřbet k přední noze a poté přes hlavu omotaný provázek s balíku slámy kterou jsem před třema dny podestýlal a nepostřehl jsem to protože je samozřejmě uklízím.Takže jehně muselo but utíkat a to ještě tak divně nebo ležet Tak tak jsem vyléčil provázkovou nemoc. Už je úplně v pohodě.

21.8.2017 21:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Uf, to bylo napínavé. Už jsem se bál, co to nakonec je za novou nemoc :).

22.8.2017 13:13
lilo

XXX.XXX.201.210

No provazkova nemoc je dost casto nemoc smrtelna... ovce a kozy maji proste sebevrazedne sklony a hned jak videj provaz musej se o to pokusit... na jare se mi takle obesil beranek... pred asi 4 rokama kozlik.. a to si na spagaty davam dost velkej pozor...

22.8.2017 13:59

lilo napsal(a):
No provazkova nemoc je dost casto nemoc smrtelna... ovce a kozy maji proste sebevrazedne sklony a hned jak videj provaz musej se o to pokusit... na jare se mi takle obesil beranek... pred asi 4 rokama kozlik.. a to si na spagaty davam dost velkej pozor...

To je blbá zkušenost. U nás je dobré to, že když se koza nemůže hnout, třeba někam strčí hlavu nebo ji prostě něco drží, nemlátí sebou a nesnaží se osvobodit, ale čeká, až ji vysvobodím já. A čeká, až třeba přijdu z práce... Asi proto to zatím dopadlo vždycky dobře. Ale taky už provázky nemůžu vidět, aby se něco takového nestalo, jako u Vás.

22.8.2017 14:10
lilo

XXX.XXX.201.210

Provazky, lanka a jine veci se snazim odstranovat neprodlene...po prvni zkusenosti ale posledni spagaty byly pod obrovskym balikem... kterej byl v seniku nad boudou.. to je cca metr nad zemi... jehne se dostalo do vnitr z venku postupne vykousali seno a propadlo dirou mezi prkny se spagatem na krku.. hold tohle nenaplanujes...

Přidejte reakci

Přidat smajlík