Nerovnako vyvinuté vemienko prvôstky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

platan

26.8.2017 14:44
platan

XXX.XXX.5.202

Dobrý den,
Zaujimalo by ma prečo sa nevyvýnie rovnomerne, harmonicky vemeno u kozy prvôstky.Strettli ste sa s tým niekto?Je to hormonálna porucha, alebo genetická vada ci niečo ine ?No hlavne čo sa s týl dá robiť u tej kozičky má 8 mesiacov.
Je mpžné že sa jej to časom vyrovná.?Teraz má len jednu polovicu vemena vyvinutu pomaly začína nalievať a druhá nezmenena ako mala pred 4 mesiacmi.

26.8.2017 17:30
lilo

XXX.XXX.201.210

Kozicka je brezi?

platan

26.8.2017 19:51
platan

XXX.XXX.5.202

Ano mala by byť pripustená.Prečo?Čo to ovplyvnuje?

27.8.2017 00:20
lilo

XXX.XXX.201.210

No mam za to ze je to skoda ze celej chovnej potencial se ukvapenym pripustenim minimalne zpomali... stejne tak to muze souviset i s vyvojem / dospelosti mlecne zlazy... ale mela jsem kozenu ktera z duvodu hormonalnich zmen mela cast vemene vetsi a naplnene panenskym mlekem... a vse se po porodu postupne upravilo.. dulezite je po porodu veminko oddojovat a nezanedbat to... mela jsem i kozu ktera potratila a nalila v den potratu vicemene jen pulku vemene... ten druhej struk se podarilo rozdojit... no a ted posledne se mi stalo u kozeny po porodu jedinacka ktery preferoval jen jeden struk ze se koza sama na ten jeden chtela zasusit... tak i v tomhle pripade doslo k nepravidelnemu naliti... ale nastesti jsem to podchytila jeste jak ztakz takze nyni cca 2 mesice od porodu mam rozdojene oba struky... takze pokud mohu dat radu... veminko hlidat kontrolovat snazit se predchazet zanetu...a po porodu a napiti kuzlat oddojovat dle potreby dokud kuzlata nevypiji maximum.

platan

3.9.2017 13:16
platan

XXX.XXX.2.113

Čakal som že pribudnu neaké dalšie rady, ale nic tak že myslít e ze masirovanie tej nevyvinuttej polovice vemienka môže pomôcť, alebo skôr uškodiť?Stale je to rovnaké.Jeedna polka vyvinuta, druhá nič.Píšete ze hlídat veminko, pred zápalom, to znamená ak je teple azda oddajať?
To čo ma vo vemi, enku je mledzivo či panenske mlieko?
Dakujem.

3.9.2017 19:13
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Tak vám tedy také napíšu svoji zkušenost, abyste se nebál o zdraví své kozičky naše kozička před 7mi lety měla také šílené vemínko jednu stranu velkou, druhou malinkou, také jaem měla obavy, jak se toto srovná...a srovnalo.připouštěli jsme ji na podzim, měla rok a půl, před porodem se jí vemínko nalilo rovnoměrně a potom už měla jen krásné velké souměrné vemínko..dnes její dcera, také už rok a půl kozička, má šílené vemínko po své matce, ale už vím, že po porodu z ní bude modelka! snad časem dám fotku..hlavně se ji nesnažte dojit a připustte ji až příští rok,8mi měsíční je moc mladá, koza roste dva roky..

3.9.2017 20:23
lilo

XXX.XXX.201.210

Prave mam pocit ze uz je nakryta...

3.9.2017 20:56
ančovička1

XXX.XXX.220.126

..no, tak snad to dobře dopadne, kozička bude potřebovat lepší péči, dobré a vydatné krmení, vitamíny, atd..při nedostatku nastanou potíže při porodu, malá kůzlata, nedostatek mléka...je mi ji líto..

4.9.2017 14:54
lilo

XXX.XXX.201.210

Zkratka nevyvinuta zlaza.. uvidi se co bude po porodu... pak opravdu nutne je rozdojit obe... pravdepodobne se to povede dojit bude z obou ale nemusi mit spise mit nebude pravidelne symetricke vemeno...

platan

9.9.2017 12:31
platan

XXX.XXX.3.196

Dakujem za vase rqdy po porodu sa ozvem a dake fotobpriložim.Nech sa darí všetkýk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík