Jak začlenit kozu do stáda?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2017 16:20
Tonička

XXX.XXX.161.75

Dobrý den,
Přivezli jsme si novou kozu. Původně jsme měli dvě kozy, které byly stále spolu. Nyní k nim přibyla třetí. Nejstarší ji hodně šikanuje a nová kozy z ní má strach. Jak postupovat? Díy.

23.9.2017 11:36
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Nejspíš tomu nechat volný průběh. Pokud ji vyloženě nenapadá a nedochází ke zranění, budete muset holky nechat, aby si udělaly pořádek samy.

23.9.2017 13:57
Tonička

XXX.XXX.242.55

Bohužel nejstarší koza ji vyloženě napadá, kdyby byla bezrohá asi bych nechala ať si to samo sedne, ale má už docela velké rohy a o tu malou mám celkem strach. Napadlo mě taky, aby třeba nepošla od stresu... prozatimní řešení je takové - starou kozu jsme uvázali na dlouhé vodítko aby se mohla pohybovat po ohradě, ale zároveň aby před ní mohla nová koza utéct.
Co si o tom myslíe? nezhorší se to tím jenom? (nemám uplně čas tam u nich celý den sedět a hlídat je) Díky za rady!

23.9.2017 15:47
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Odrohovat?
Taky mám jednu kozu dominantnější, ale ta neútočí natvrdo, spíš jen naznačuje výpady a druhá hned uhne.
Ono se tomu asi moc pomoct nedá, buď se dají dohromady, nebo - kdyby to bylo velmi vážné - se asi budete muset s jednou z nich rozloučit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík