Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2017 19:10
správnej.hospodář

XXX.XXX.254.22

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s činěním kůže. Obvolával jsem mnoho firem a všechny mi to odmítly. Tak jsem si říkal, že by to možná šlo vyčinit doma.
Diky.

7.10.2017 19:29
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Snaha Brtnice nám každoročně vyčiní nejméně 4 kusy kůží. Stačí po stažení nasolit cca kilem soli, vysušit tak půl rok a zaslat poštou. Do tří měsíců je máte doma na dobírku vyčiněné. Přišly nedávno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2017 19:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Činění je na jednu stranu jednoduché, na druhou stranu složité. Složité ve smyslu množství úkonů, které je potřeba udělat, které je potřeba udělat pečlivě, činění neodpouští přístup "no, to by asi mohlo bejt". Navíc je to mokrý, zdlouhavý proces.

Takže jo, ovčí kožešinu určitě lze vyčinit doma. Ovšem: kožešiny se dělají hůře než holiny, jakmile uděláte chybu, a tu určitě někdy uděláte, tak pustí chlupy.

Dále. Činím si malé kožky, morčata, králíky, veverky a tak. I to je překvapivý vopruz z hlediska místa, ale nepotřebuju na to nic speciálního, takové malé kožky omízdřím rozložené na stole nožem, mokré procesy se mi vejdou do menšího kýble, takže takový kýbl nebo igelitový sáček s kožkou během moření může být v prádelně, nebo když mořím tukem, tak se mi kožka vejde do krabičky od zmrzliny a tak. A na konci takové kožky můžu vypnout rukou nebo přes hranu stolu, nebo si pomoci fénem, veverčí kožka je pak raz dva.

Ale nedovedu si představit ovčí kožešinku dělat takhle v malém doma. To už bych chtěla koželužský špalek a kosu, do kýble by se to taky nevešlo a bez nějakých rámů by to člověk taky nedal.

7.10.2017 20:18
správnej.hospodář

XXX.XXX.254.22

Janinka Bosorka napsal(a):
Snaha Brtnice nám každoročně vyčiní nejméně 4 kusy kůží. Stačí po stažení nasolit cca kilem soli, vysušit tak půl rok a zaslat poštou. Do tří měsíců je máte doma na dobírku vyčiněné. Přišly nedávno.

A kolik zhruba stojí vyčinění průměrné ovčí kůže?

7.10.2017 20:35
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Woolbuy z Trojanovic za 450 + dph tuším.

7.10.2017 20:56
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak záleží na velikosti kůže, ale vyjde to průměrně se vším všudy (poštovné tam i zpět, balné, atd) na 700 Kč za kus. Není to levné, ale provedeno velmi kvalitně a nám jde o to, že jsou to kůže z našich jehňat.

7.10.2017 21:07
správnej.hospodář

XXX.XXX.254.22

Jasně mně jde taky o to, abych měl kůži z vlastního.

8.10.2017 15:41
janau.

XXX.XXX.230.1

Vozíme jehněčí kůže do Snahy Brtnice (bydlím kousek) a cena je 7 kč / 1 dm2, čili jedna jehněčí kůže opravdu vychází okolo 700 kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík