Koze se nechce dojit, malinko stloustla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2017 20:12
Sandra1986

XXX.XXX.99.225

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, koupili jsme kozu pred dvěma měsíci a dojeni bylo u ní bez problémů, už dva dny se nechce nechat podojit, jen sahnu na cecky vyskočí, mléko ke ale v pořádku, chování jinak normální, maximálně je nějaká klidná, chtěli jsme ji pripustit, ale zatím nejeví zájem o kozla, myslíme si, jestli už není v tom, poradí mi někdo, co si o tom myslet?:) děkuji mimo ještě doji méně.

24.10.2017 08:07
dad

XXX.XXX.225.133

Sandra1986 napsal(a):
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, koupili jsme kozu pred dvěma měsíci a dojeni bylo u ní bez problémů, už dva dny se nechce nechat podojit, jen sahnu na cecky vyskočí, mléko ke ale v pořádku, chování jinak normální, maximálně je nějaká klidná, chtěli jsme ji pripustit, ale zatím nejeví zájem o kozla, myslíme si, jestli už není v tom, poradí mi někdo, co si o tom myslet?:) děkuji mimo ještě doji méně.

Zeptejte se předchozího majitele jestli nebyla s odstávčaty - kozlíky. Ti to údajně zmáknou od čtyřech měsíců. Je opravdu možné, že už nikam nemusíte jezdit .

Bekkky

24.10.2017 15:09
Bekkky

XXX.XXX.254.87

Možná také zkontrolovat vemeno, někdy mohou mít prasklinku v mléčném kanálku. To je pak bolí a nechtějí dojit... A také by jste měli pozorovat říji, každé 3tydny...

24.10.2017 20:48
Sandra1986

XXX.XXX.99.225

Děkuji velice, zeptám se, to by byla legrace:) a jestli je to vemeno, namazala jsem ho dnes černou mastí, kamarádka to maže kravam v kravine:).

25.10.2017 09:11
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Dojíte jednou nebo dvakrát denně?je možné, že má zánět vemínka, bývá to většinou jedna polovina, černá mast funguje dobře..zánět mívají prvničky po porodu, musí se to hlídat neustále, ale starší rozdojená koza a dobře vydojená, už záněty netrpí..a to máte jen tu jednu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík