Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2017 15:27
Fiba

XXX.XXX.252.130

Dobrý den,
chci se zeptat čím můžu přikrmit 100% AN kozu na zimu, je poslední ve stádě a je nejhubenější. Krmíme senem + pastva + oves + vitamíny pro kozy + ovoce ze zahrady.

Bekkky

5.11.2017 15:42
Bekkky

XXX.XXX.253.212

Pokud je odčervená a nemá žádný zdravotní problém, a příčina je jen v tom, že má strach z ostatních koz a v klidu se nenažere, tak ji krmte zvlášť a dohlédnete na to, aby svou dávku obilí a přikrmu sežrala. Nebo při krmení oddělit největší teroristy a zbytek stáda ji nechá být.

5.11.2017 16:12
Fiba

XXX.XXX.252.130

Jj odčervená je, zkusim ji krmit odděleně, jenom jsem hledala nějaké krmné směsi pro lepší přírůstek, třeba kobylce daváme krmnou směs pro koně kteří mají problém s udržení hmotnosti a funguje krásně, nevíte je něco podobného pro kozy?

Bekkky

5.11.2017 16:32
Bekkky

XXX.XXX.253.212

Mě se osvědčila směs cca 2/3 ječmen 1/3 pšenice a asi desetina kukuřice a slunečnice a trocha lněného semínka. Dělala jsem z toho na starém mixéru něco jako hrubý šrot. Nebo namackat. Ale určitě někdo poradí i hotovou směs ke koupi.

5.11.2017 17:03
Fiba

XXX.XXX.252.130

No docela mam strach z té pšenice - nejsou zvyklé - není moc agresivní ?

5.11.2017 18:21
roklanka

XXX.XXX.46.78

Strach máte oprávněný, pokud na to není zvyklá. Jednak bych poslala bobky na rozbor, zda odčervená opravdu je a pak krmila zvlášť. Dělám kozám směs ovsa, ječ.šrot, otrub, sl.květ a smíchám s nabobtnalými cukr.řízky a vojtěškou a dýní (řepou, brambory, prostě do zahrada dala).

5.11.2017 20:08
dad

XXX.XXX.225.133

Asi rok přidávám sojový odpad z potravinářské výroby, je to tak návykové, že bojkotují mačkaný ječmen - oves, ale ty výkony stojí za to

5.11.2017 21:34
Fiba

XXX.XXX.1.45

Děkuji zkusím tu směs, v jaké formě podavate dýní?

5.11.2017 22:34
roklanka

XXX.XXX.46.78

Já jim jí krouhám, ale je na vás, jak si je naučíte, začínejte pozvolna a přidávejte.

6.11.2017 07:42
moonika

XXX.XXX.233.69

Fiba napsal(a):
Jj odčervená je, zkusim ji krmit odděleně, jenom jsem hledala nějaké krmné směsi pro lepší přírůstek, třeba kobylce daváme krmnou směs pro koně kteří mají problém s udržení hmotnosti a funguje krásně, nevíte je něco podobného pro kozy?

Kostey dobre písal že to že je odčervená neznamená že sa odčervenie podarilo. Nie raz som sa stretla s príspevkami chovatelov ktorí odčervili a potom ke´d urobili kontrolný rozbor mali parazity na 4 krížiky. Na mnohé odčervováky bývajú v niektorých stádach hlísty odolné(najmä vinou poddávkovania a opakovania jedného druhu účinnej látky).
Darmo budete riešiť len samotné prilepšovanie ak neoveríte kontrolným rozborom či fakt odčervenie zabralo... A takisto môže mať problém s premnoženými kokcídiami ktoré vám na odčervenie nereagujú a to vám všetko ukáže rozbor bobkov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík