Capko celoročně s kozou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2017 18:37
Vladimir 70

XXX.XXX.197.228

Môže byť capko celoročne s kozov? Neublíži malín kozlitkam a koľkokrát do roka budú mladé?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2017 10:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud budete mít s kozlem jen jednu kozu, asi bude mít příliš energie a bude ji stále otravovat. Možná by pomohlo mu najít práci, tahat vozík, orat apod, případně ho brát na dlouhé procházky bez kozy, ale komu by se chtělo denně běhat s kozlem místo se psem. Jinak bych je dohromady nenechávala. Tak 3-4 kozy je minimum a stejně bude jeden jediný kozel ve stádě zlobit. Mám kozlů víc, koz taky, tudíž můžu psát jen ze své zkušenosti - kůzlátkům by ublížit neměl, u nás jsou všichni pohromadě a je vše v pořádku. Do 3 týdnů po porodu bude mít koza zase říji, v té době je potřeba kůzlata uchránit před zašlápnutím, když koza a kozel běhají okolo a nedávají pozor. Udělejte kůzlatům nějakou ohrádku, kam velcí nemohou. Já mám jen opřenou paletu u stěny a kůzlata se schovávají do mezery pod ní. Kůzlata bude mít koza jednou nebo dvakrát do roka. Bude-li je mít dvakrát, pro Vás toho mléka moc nezbyde, bude dlouho krmit mladé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík