Dobry den chcel by som poprosit o radu.minuly rok sme mali problem s dvoma ovcami po porode, ze sa nemohli postavit na nohy tak som hned volal veterinara, ten ovcam par dni pichal injekcie, ze boli odvapnene.Stalo sa nam to prvykrat co chovame ovce uz vyse desat rokov tak sme boli s toho riadne zaskoceni.Tak som zakupil Nutrimix pre ovce no a chcem sa spytat ako by ste to davkovali ked je pisane ze 20 az 30 gramov denne pre jeden kus.dnes som dal do muraskej zufany srot a 20g nutrimixu je to postacujuce?ci som mal radsej kupit to krmne vapno?dakujem za odpovede.
Asi bych to delala jako vy...predpokladam ze mineralni liz je samozrejmosti... ovecky k nemu maji pristup a toto se deje az po porodu... pokud mate moznost ty kusy zacit dopovat cca 14 dni pred porodem a 14 dni po.. pripadne to resit po porodu... kalciovku selen a kombinaci vitaminu injekcne... mozna to vyjde levneji a bude to mit lepsi efekt jak nutrimix...
Mineralny liz som kupil tento http://www.onpa.sk/Solna-kocka-mineralna-10kg-LISAL-Se-d25.htm.