Ovce nocování v zimě.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2017 09:43

Skoro pokaždé ovce spaly v ovčíně, tento rok jsou pořád venku i když někdy sněží, jdou do ovčína jen když moc prší nebo pro seno.Mám tento rok po deseti letech novou vúdčí ovci tak jestli je to tím?Jak u vás také jsou pořád venku?

20.12.2017 11:04
Bekkky

XXX.XXX.49.174

Ovce jsou venku většinou radši než ve stáji (ovčíně). Jsou i zdravější, když jsou venku. Jen potřebujou dostatek potravy a když už je tolik sněhu, že nemají možnost si vyhhrabat pod sněhem, je třeba je řádně přikrmovat a napájet. Jen po obahnění je jim líp ve stáji. Pokud si takhle můžou u vás vybrat, je to pro ně ideální.

20.12.2017 12:15
zemak

XXX.XXX.250.72

Zdravim taktiez nase ovce po cely rok spavaju vonku i ked maju vo vnutri pekne nastlane ale je im lepsie na cerstvom vzduchu.

20.12.2017 16:16
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Ovce nám taky spí jen venku, včera tu bylo minus 16 a 20 cm sněhu, jim je to jedno. Boudy mají suché, čisté, ale žádná tam nechodí. Válí se radši na kopci pod opadanými stromy a čumí do krajiny .

20.12.2017 17:49

Zajímavé je že v létě vždy spali v ovčíně někdy tam byli i přes poledne i když tam teda chládek moc neměli.

20.12.2017 18:57
dad

XXX.XXX.225.133

Dvě spí venku pod přístřeškem nad senem, další dvě v krmné uličce s hlavama venku aby jim nic neuteklo.

20.12.2017 19:14

Když měly na výběr, tak během sněžení ležely venku, celé zapadaly sněhem a pak to šly ze sebe oklepat stáje a pak šly zas lehnout ven. A já jen přistýlal a přistýlal a podestýlka rostla a rostla. Do stáje se chodily schovat při mrznoucim dešti, nebo pak s jehňatama. Letos je mám bez stáje, mám je jen venku a buď leží jen tak v prostranství, nebo si lehaj pod smrky které jsou na pastvině kus od krmelce. Porody jsem jim posunul o měsíc, že se budou bahnit až po půlce května a to už by měl být slezlý sníh a mohla by růst tráva. Letos 30.4. mi tu ještě 10cm napadlo a tráva se rozjela až kolem 10.5. tak, aby je uživila, tak doufám že na jaře to nějak hezky s tím bahněním a trávou vyjde.

20.12.2017 19:21

Hehe, to je ten rozdíl mezi nadmořskýma výškama.
U nás v údolí Berounky počítám, že nejpozději od půlky dubna budou na plné pastvě. Většinou na konci března už se sena ani nedotknou. Tedy můžu bahnit v březnu, protože již budou mít matky dostatek trávy na tvorbu mléka Zas tu máme boje o každý metr...to si člověk nevybere...všude je (nebo není) něco.

20.12.2017 19:35

Jo,5 měsíců plnohodnotné pastvy, max 2 měsíce pastvy s příkrmem a 5 měsíců krmení natvrdo senem/senáží, že si nic nikde neuždíbnou. Ono to naše podnikatelské prostředí trochu narovnávaj LFA dotace, ale třeba o 100m níž kde je LFA taky, tak pasou o měsíc dýl i dřív a pokud mě krmný den jen v objemu stojí asi 300kč tak je to sakra znát :/ No a vy co neberete ani korunu na plochy, tak smekám hlobouk až k zemi.

Ale ploch ke spásání tu je dost, ale jsou malé a jsou problematické přesuny stád, zato nájmy jsou za hubičku, nebo jen za děkuju.

20.12.2017 19:44
dad

XXX.XXX.225.133

Tady se nájmy na větších výměrách šplhají při přetahované až ke 4,5 tisícům plus daně. Pokud mám něco zdarma tak bez papíru a dotace kasíruje majitel. Jsou i tací co by chtěli nájem i dotace.

25.12.2017 19:46
helenakucerova

XXX.XXX.82.121

Dobrý den, naše ovečky a kozy byli vždycky v zimě raději venku i když měli volný přístup do chléva, když napadl sníh a já k nim přišla bylo vidět kde leželi podle oválků bez sněhu, jednou když sem tam přešla po noci kdy bylo - 16 a proti mne šla naše nejstarší ovečka se 3 čerstvě narozenýma jehnaty tak sem si už dávala velký pozor aby rodili až koncem dubna a to bylo jediné co sem změnila když se ty moje holky rozhodly žít venku smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík